Tις τελευταίες ημέρες σκέφτομαι συνέχεια την φίλη μου, την έμπνευση. Σκέφτομαι όλα όσα ξυπνούν το μυαλό και με κάνουν να επιζητώ την δημιουργικότητα. Υπάρχουν στιγμές που κολλάω και κάπου-κάπου την χάνω, αλλά δεν εξαφανίζεται για πολύ γιατί δεν μπορούμε να είμαστε χώρια αυτή κι εγώ. Σκέφτομαι λοιπόν, πόσο τυχερή είμαι που την έχω κολλητή μου και πόσο ευλογημένη είμαι που την έχω στη ζωή μου για να με καθοδηγεί σε κάθε βήμα μου. Από τα απλά καθημερινά ως τα πιο δύσκολα και απαιτητικά.

Η έμπνευση είναι μια φίλη που όλοι πιστεύω πρέπει να έχουν. Είναι εκείνη που ιντριγκάρει το νου και εξιτάρει τις αισθήσεις μας με αποτέλεσμα να τις αυξάνει να μας κάνει να νιώθουμε ανίκητοι, γεμάτοι ενέργεια, ενθουσιασμό και αφοσίωση.

Τα ομορφότερα μυθιστορήματα, τα αγαπημένα σου τραγούδια, τα πιο διάσημα έργα τέχνης, οι σπουδαιότερες ταινίες, δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που είχαν έμπνευση. Ήξεραν, ένιωθαν ότι έπρεπε να μας χαρίσουν κάτι σημαντικό.

Όταν έχω έμπνευση γράφω. Όπως τώρα. Και η διαδικασία είναι για μένα μοναδική. Χρειάζομαι απόλυτη γαλήνη. Ανοίγω τα παράθυρα και σπρώχνω διάπλατα τις κουρτίνες για να μπει το φως. Τα λουλούδια είναι για εμένα ένα απαραίτητο διακοσμητικό που με βοηθάει να συγκεντρώνομαι. Τότε, όλος ο κόσμος είναι δικός μου. Μου ανήκει. Και χωρίς αντιπερισπασμούς και διακοπές, οι λέξεις έρχονται μία-μία στο μυαλό και σχηματίζουν φράσεις που με κάνουν να αισθάνομαι όμορφα.

Υπάρχουν όμως και στιγμές που απλά η έμπνευση δεν έρχεται όταν την χρειάζεσαι. Ανεξαρτήτως που ζεις, υπάρχουν πάντα όμορφα μέρη τα οποία μπορείς να επισκεφτείς. Μπορεί να είναι ένα μουσείο, ένα καταπράσινο πάρκο, η γαλάζια θάλασσα, ή ένα ωραίο καφέ για να χαζεύεις τους περαστικούς. Όποιο κι αν επιλέξεις, αν αφεθείς και πάρεις μια βαθιά ανάσα, κάτι μαγικό συμβαίνει. Γιατί η μαγεία γεννιέται από τον τρόπο που καθετί σε κάνει να αισθάνεσαι. Η ατμόσφαιρα μεταλλάσσεται και σε βοηθάει να ξεχάσεις τον κόσμο που γυρίζει. Και τότε μόνο η δημιουργικότητά σου απελευθερώνεται.

Η έμπνευση είναι παντού. Απλά πρέπει να κοιτάξεις γύρω σου και να ανακαλύψεις το λαμπερό της χαμόγελο. Περπάτησε, συλλογίσου, άκουσε, διάβασε, ανέπνευσε. Και ως αποτέλεσμα αυτών δημιούργησε.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που προσωπικά με εμπνέουν όπως φύση, η μουσική, ο ανιψιός μου, το φως, μια ταινία, τα χρώματα, η αγάπη…

Αναζήτησε την δική σου!

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…