17 Νοέμβρη σήμερα! Μία μέρα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λέξη επανάσταση!

Μου ήταν δύσκολο να γράψω το σημερινό editorial. Κυρίως γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να αναλύσω τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν τότε… Μέσα όμως από τις διάφορες σκέψεις που μπερδεύονται με εκείνη την ημέρα, μου γεννήθηκε η ανάγκη να μιλήσω για επανάσταση μεν, αλλά λίγο διαφορετική αυτή τη φορά.

Όταν οι εποχές το επιβάλλουν και ο κόσμος το σιγοτραγουδά τότε μια επανάσταση κάπως ξεκινά!

Εξηγώ αμέσως! Αναφέρομαι στην επανάσταση που πρέπει να συμβαίνει, που επιβάλλεται να συμβαίνει, μέσα μας! Πως όμως θα πετύχει;

Η επανάσταση ξεκινάει από εμάς τους ίδιους, από αυτό που επιλέξαμε να είμαστε αλλά και αυτό που επιλέξαμε να κάνουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουμε ότι το να είμαστε ο εαυτός μας και να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα αυτό που είμαστε, αποτελεί το τέλειο άλλοθι προκειμένου να μην γίνουμε κάτι καλύτερο.

Υπάρχει μια σειρά.. Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς, το πως σκεφτόμαστε, το πως λειτουργούμε, αλλά και το τι θεωρούμε καλό. Καλό για όλους, για το σύνολο και όχι μόνο για τους εαυτούς μας! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το «καλό» δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και τον κόσμο που ζούμε.

Μια επανάσταση μπορεί να συμβεί όταν άνθρωποι σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποφασίζουν με πάθος και έντονη θέληση να αγωνιστούν για ένα «κοινό καλό», όχι μόνο το δικό τους, όχι μόνο της οικογένειάς τους, αλλά εκείνο που πιστεύουν απόλυτα πως είναι το καλό όλων. Δεν γνωρίζουν αν είναι πολλοί ή λίγοι, ξεκινούν μόνοι τους, με μόνη δύναμη το όραμα τους. Συναντιούνται όμως, στους δρόμους! Και τότε γίνονται «ένα» και έχουν τον ίδιο σκοπό!

Πρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, για να αλλάξουμε την κοινωνία που ζούμε και μετά γιατί όχι να αλλάξουμε και όλο τον κόσμο. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε;

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!