Κανείς δεν μπορεί να περάσει άσχημα στο Παρίσι. Η πόλη από μόνη της σε προδιαθέτει για άγριες καταστάσεις, αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής φύσης. Όταν όλα αυτά συνδιάζονται με την ομορφιά της μόδας και την καλλιτεχνική όψη της υψηλής ραπτικής, ένα ταξίδι μπορεί να γίνει εμπειρία ζωής.

Ακούγοντας εβδομάδα μόδας ο κόσμος φαντάζεται την απίστευτη “γκλαμουριά” διάσημων προσώπων να κατεβαίνουν από λιμουζίνες με πανάκριβα συνολάκια, και όντως ένα μεγάλο κομμάτι μπορεί να περιγραφεί με ακριβώς αυτή τη φράση. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, εκείνη που αφορά τον κόσμο που έχει πάει για να συλλέξει εμπειρίες, νέες ιδέες και να δει τι θα μας φέρει η μόδα με το νέο Χειμώνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτή η μεριά δεν ξεκλέβει λίγο από την γκλαμουριά των stars.

_IGP4639

Νέος φάκελος

Όταν περπατάς μπροστά από το Grand Palais, ή διασχίζεις την Champs Élysées δύσκολα δεν νοιώθεις την ανάγκη να βάλεις τα καλά σου και να βγάλεις μια φωτογραφία. Το τοπίο είναι από μόνο του μαγευτικό και θες τόσο πολύ να δέσεις με αυτό. Σε μια πόλη που γέννησε την υψηλή ραπτική, η μόδα αποτελεί καθημερινότητα, όμως η μόδα εξαπλώνεται σε κάθε γωνια, σε κάθε γκαλερί, σε κάθε μουσείο και σε κάθε εκθεσιακό χώρο, όταν πρόκειται για την εβδομάδα μόδας. Ο κόσμος δεν κοιτάει περίεργα την Anna Dello Russo με τα vinyl φορέματα της, ούτε την Chiarra Ferragni με τα mixed and matched pattern των ρούχων που της χάρισαν οι οίκοι μόδας. Για τους πολίτες του Παρισιού είναι μια ακόμη εβδομάδα μόδας, που ίσως αγανακτισμένοι πια να παρακαλάνε να τελειώσει, και για εμάς τους κοινούς θνητούς είναι μια εβδομάδα στον παράδεισο της μόδας, που ακόμη και τα χιλιόμετρα που μετράς περπατώντας από επείδηξη σε ατελιέ και από έκθεση σε φωτογράφιση, δεν σε κουράζουν ούτε στο ελλάχιστο.

Κολάζ

Άλλωστε ποιός επισκέφτηκε το Παρίσι και δεν είδε τον Λούβρο ή τον πύργο του Άϊφελ, λίγοι όμως έχουν δει το Palais Galliera ντυμένο στα πρώτα σχέδια της Jeanne Lanvin, και λίγοι έχουν περάσει κάτω από την τεχνητή βροχή της Toshiba, παρακολουθώντας με ανοιχτό το στόμα τη νέα συλλογή Wanda Nylon, και ακόμη πιο λίγοι έχουν μιλήσει με τον Nicholas Kirkwood για τα νέα futuristic παπούτσια του. Το Παρίσι είναι πάντα όμορφο, όμως το Παρίσι κατα την διάρκεια της εβδομάδας μόδας είναι πανέμορφο.

_IGP5443

_IGP5879

Elisfa for Beau Sillage

Photography: Sotiria Koutsopoulou