Ο Πάνος Απέργης είναι σχεδιαστής ρούχων με γνώσεις και δημιουργική φαντασία στο χώρο της μόδας, στυλίστας με συνεχή παρουσία στον τύπο, τον κινηματογράφο, και την τηλεόραση, και με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία και το μάνατζμεντ μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και ατελιέ μόδας.

Ο δρόμος του στη μόδα ξεκινά από την παιδική του ηλικία στην Πάτρα, (όπου γεννήθηκε και σπούδασε), στο σχεδιαστήριο υψηλής ραπτικής και τα καταστήματα της μητέρας του Σοφίας Απέργη . Λίγα χρόνια αργότερα παρακολουθεί εντατικά σεμινάρια σχεδίου και μόδας στην Ιταλία, (1993-1994, Φρασκάτι – Ρώμη), και στην Ελλάδα, (Αθήνα 1995).

410_8440

Το 1996 ασχολείται με τη μεταποίηση και διακόσμηση casual ρούχων που παρουσιάζονται στο κατάστημα Army Factory στη Μύκονο. Στη συνέχεια, η παρουσία του στο χώρο της μόδας σηματοδοτείται από μακροχρόνια συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας Νίκο Αποστολόπουλο.

Οι συμμετοχή του Πάνου Απέργη στις παρουσιάσεις μόδας ξεκινά πριν 15 χρόνια στο Μιλάνο και τη Μπολόνια, με θέμα «μόδα – ύφασμα – χρώμα» και από το 2009 συμμετέχει στις διοργανώσεις «Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα», 11o – 12o – 13o -14ο Athens Fashion Week.

410_8479

Σημαντικό βήμα επίσης αποτελεί και η συνεργασία του με νέους σχεδιαστές στο κατάστημα ρούχων που δημιούργησε, LUVA-A-DEUS, (Χάρητος 7, Κολωνάκι, Αθήνα), το οποίο αποτέλεσε και χώρο έκθεσης της προσωπικής του συλλογής.
Ασχολείται στο χώρο της ενδυματολογίας σε συνεργασία με την Έβελυν Σιούπη, με την οποία συνεργάζεται μέχρι και σήμερα σε στιλιστικά και ενδυματολογικά θέματα ταινιών και θεατρικών παραστάσεων γνωστών σκηνοθετών όπως ο Μ. Ρέππας, ο Θ. Παπαθανασίου, ο Κ. Γιάνναρης και ο Σ. Κραουνάκης.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Πάνος Απέργης θέλοντας να επεκτείνει το δημιουργικό του ταλέντο και στο χώρο του κοσμήματος, δημιουργεί μοναδικές σειρές, χρησιμοποιώντας βιομηχανικά υλικά όπως σωλήνες υψηλής πιέσεως ή καουτσούκ σε συνδυασμό με παραδοσιακούς τρόπους χύτευσης μετάλλων. Πολλά από τα κοσμήματά του εκθέτονται στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μέγαρο Μουσικής.

410_8582

Για την περίοδο S/S 2015 η έμπνευσή του προέρχεται από την κουλτούρα και την παράδοση άλλων λαών, όπως για παράδειγμα από Αφρική και Ισπανία.
Γι’ αυτό το λόγο, αυτό που χαρακτηρίζει τις συλλογές του, είναι το ethnic boho chic.

410_8620

Michail Passos

About Michail Passos

Ο Μιχαήλ γεννήθηκε το 1980 και κατοικεί στην Κηφισιά. Έχει πάθος με τα ταξίδια, την φωτογραφία και την τέχνη, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στο διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Αγαπά την οργάνωση εκδηλώσεων και τρελαίνεται για τους ντοματοκεφτέδες της Αλεξάνδρας. Αντιπαθεί την αγένεια, την υπερβολή και τις μπάμιες. Απόφοιτος οικονομικών σπουδών και κάτοχος MBA, έπειτα απο αρκετές αναζητήσεις και ενασχόληση σε διάφορα πεδία τον κέρδισε η βιομηχανία της μόδας. Όταν δεν εργάζεται ως brand manager για τον Nassos Ntotsikas και την Fashion Assured αρθρογραφεί, χάνεται στον κυβερνοχώρο και οργανώνει τα επόμενα ταξίδια του.