Σκεφτόμουν αυτές τις μέρες για το χιούμορ. Ο κόσμος έχει παραγίνει σοβαρός και στριφνός. Και αναρωτιέμαι πού να πήγε το χιούμορ μας βρε παιδιά…; Δεν κοντάς να πεις μια χιουμοριστική ατάκα και αμέσως σε κοιτάζουν με ύφος «τι μου’ πες τώρα» και είναι έτοιμοι για καβγά. Ένα από τα καλά και σημαντικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι η αίσθηση του χιούμορ. Και ο έλληνας το έχει αυτό το προσόν. Είναι έμφυτο. Είναι ευεργετικό καθώς βοηθάει στο να βλέπουμε τη ζωή στην πιο… χαλαρή της μορφή, που όσο και να μην το πιστεύεις, σε διατηρεί νέο!

Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι η καλή αίσθηση του χιούμορ έχει την ικανότητα να σε κάνει να είσαι πιο δεκτικός στις σκληρές πτυχές της ζωής. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω με πόσα προβλήματα ζει ο άνθρωπος στις μέρες μας. Είναι περιττό. Κάποια από αυτά αδυνατούμε να λύσουμε. Κάποια άλλα πάλι, δεν μπορούμε να τα λύσουμε εύκολα και γρήγορα. Ένας άνθρωπος όμως που έχει την ικανότητα να βλέπει τα πράγματα χιουμοριστικά δεν πανικοβάλλεται με όλα αυτά που καλείται να αντιμετωπίσει. Αντιθέτως. Βλέπει το πρόβλημα από διαφορετική οπτική γωνιά και εύχεται να βρει αμέσως τη λύση.

Στην πραγματικότητα έχουμε χάσει λίγο το χιούμορ κάτω από τα πόδια μας… Δεν ξέρω τι απέγινε. Δεν ξέρω ποιος το έκλεψε. Δεν ξέρω πού βρίσκεται. Παρατηρώ πάντως τους ανθρώπους. Παρατηρώ κι εμένα. Δεν παίρνουμε εύκολα πια από λόγια. Και όταν ένας Χριστιανός πάει να πει κάτι αστείο, τον κοιτάζουμε με μια απορία στο πρόσωπο λες και είναι εξωγήινος. Χιούμορ παιδιά. Είναι το αντίδοτο της σοβαροφάνειας. Τα αστειάκια και το χιούμορ είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αφεθείς και να περάσεις καλά. Όπου κι αν είσαι, όποιος κι αν είσαι. Σταματήσαμε να περνάμε όμορφα και να δημιουργούμε συναισθηματικά δεσίματα με τους ανθρώπους.

Δεν είναι κακό να μιλάμε για σοβαρά θέματα, όπως καριέρες, όνειρα, χόμπι ή προβλήματα που μπορεί να έχουμε. Αλλά δεν είναι αρκετό ότι δεν προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο για να τα νοστιμίζουμε με μια καλή και παραδοσιακή ελληνική αίσθηση του χιούμορ.

Εξάλλου σύμφωνα με έρευνα, το χιούμορ, ειδικά το γέλιο, εξουδετερώνει τις καταστροφές του στρες στο σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, είναι προφανές ότι η αίσθηση του χιούμορ, πάντα θα διευκολύνει δύσκολες καταστάσεις.  Άρα οι άνθρωποι με καλή αίσθηση του χιούμορ έχουν καλύτερη αίσθηση της ζωής.

Και για να κλείσω, όποτε έχετε κάποιο πρόβλημα, να θυμάστε τη συμβουλή της αγαπημένης μας νταντάς Mary Poppins (οι παλαιότεροι την γνωρίζουν καλά) που έλεγε το αξέχαστο στιχάκι «a spoonful of sugar helps the medicine go down»! Γελάτε γιατί χανόμαστε!!!

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…