Ίσως πρέπει να δώσω κάποιες εξηγήσεις, αφού έχω να γράψω post εδώ και κάποιες μέρες, ίσως πάλι και να μη δώσω. Όπως και να ‘χει, έχουμε αρκετό καιρό να τα πούμε, 2014 ήταν, 2015 ήρθε. ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους! Πολλά όμορφα πράγματα έρχονται και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό και θα είστε κι εσείς. ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Πάμε όμως στο σημερινό άρθρο, το οποίο έχει να κάνει με τους στόχους που θα βάλεις τη νέα χρονιά. Το 2014 έφυγε, μαζί με τα καλά και τα άσχημα. Μια γρήγορη ανασκόπηση στο μυαλό σου, όλα τα καλά μένουν σαν αναμνήσεις ενώ τα άσχημα ανήκουν στο παρελθόν, κάνοντάς μας  πιο δυναμικούς για όσα θα έρθουν.

Διανύουμε την πέμπτη μέρα του 2015 και είμαι σίγουρη πως όταν τελειώσεις την ανάγνωση του post, θ’ αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγών για ένα τυχερό, χαρούμενο και δημιουργικό χρόνο! LET’S START

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΕΡΩΤΙΚΑ-ΣΧΕΣΙΑΚΑ

Αρχίζω με τα προσωπικά γιατί αφενός είναι ένα σημαντικός τομέας στη ζωή ενός ατόμου, αφετέρου επιβάλλεται να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Για τους ελεύθερους/ρες , ο έρωτας δεν μπορεί να προγραμματιστεί. Σε βρίσκει και τον βρίσκεις. Το σημαντικό είναι να ξέρεις τι θέλεις από τον άλλο/η που θα σε προσεγγίσει ή θα προσεγγίσεις. Για όσους/όσες έχετε σχέσεις προσπαθείστε να έρθετε πιο κοντά με τους συντρόφους σας και να καλύψετε τα κενά της σχέσης σας. Αν πάλι δε μπορείτε να προχωρήσετε και δεν υπάρχει μέλλον,  ίσως είναι καλό να χωρίσετε. Κάθε τέλος μια αρχή!

2. ΦΙΛΙΚΕΣ-ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επιδίωξε συναντήσεις με την παρέα σου ακόμη και αν έχεις υπερβολικές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι στιγμές από την καθημερινότητά σου παρέα με τους φίλους σου. Επίσης, μπορείς ν’ αυξήσεις την κοινωνικότητά σου και να έρθεις σ’ επαφή με νέα άτομα.

3. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ-ΑΛΛΑΓΕΣ

Υπάρχει κάτι που σε χαλάει στην εμφάνισή σου; Διόρθωσέ το!! Αν έχεις περιττά κιλά μπορείς να ξεκινήσεις  γυμναστήριο, χορό, κάποιο άθλημα κτλ. Με λίγη καλή διάθεση μπορείς να τα φτιάξεις όλα. Κάνε μια αλλαγή στα μαλλιά σου ή ανανέωσε τα ρούχα σου. Συμβουλέψου έναν ειδικό για να καλυτερεύσεις το στυλ σου.

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Η δουλειά είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς στη ζωή μας. Το επάγγελμα πρέπει να μας γεμίζει και να μας ξεκουράζει ακόμη και αν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι αρκετές. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Καλώς ή κακώς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας στο χώρο εργασίας. Το πιο σημαντικό είναι να εργάζεσαι δημιουργικά και να παράγεις έργο σε μια δουλειά που θα σου αρέσει. Αν και δύσκολη εποχή για αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα, αν νιώθεις πως δεν περνάει η ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα καλύτερα να ψάξεις να βρεις κάτι άλλο. Αν πάλι είσαι σε μια δουλειά που περνάς ευχάριστα και τη λατρεύεις μπορείς να κάνεις τις σωστές κινήσεις για να πάρεις επιτέλους αυτή την προαγωγή! Όσον αφορά εσένα που βρίσκεσαι εδώ και κάποια χρόνια στο τελευταίο έτος σπουδών σου, βάλε στόχο να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο!

Τα παραπάνω είναι κάποια παραδείγματα σχετικά με τους στόχους για το 2015. Αφού λοιπόν τους γράψεις σε ένα χαρτί, κάθε φορά που θα επιτυγχάνεις έναν θα τον σβήνεις από τη λίστα. Όταν έρθει η επόμενη Πρωτοχρονιά θα τσεκάρεις τη λίστα με τους στόχους σου και τότε θα δεις αν όλα όσα έγραψες τα έκανες πράξη!

(έγραψα τους στόχους μου για τη νέα χρονιά και ποζάρω με σέλφι. Έτσι για αποδείξεις.)

IMG_20150105_164544

Konstantina Peloni

About Konstantina Peloni

Όλα για εκείνη άρχισαν στις 15 Ιουνίου όπου είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και την ενόργανη αλλά γρήγορα τα παράτησε. Μετά το τέλος του σχολείου, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη που είναι το ραδιόφωνο.Παράλληλα, αν και για το νεαρό της ηλικίας της εργάστηκε σε αρκετά ενημερωτικά και κοινωνικά sites ως αρθρογράφος. Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές της είναι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο του Παιδιού. Λατρεύει το χειμώνα, τις βόλτες στη θάλασσα, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και τη σοκολάτα. Πιστεύει πως οι μικρές χαρές της ζωής βρίσκονται σε απλές καθημερινές στιγμές. Τέλος, η ομορφιά της ψυχής είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός αθρώπου.