Η Τετάρτη είναι μια δύσκολη μέρα. Δύσκολη για πολλούς λόγους. Αξίζει όμως να το τολμήσεις. Ειδικά αν είσαι στην Αθήνα! Ντύσου, πάρε κλειδιά, λεφτά και βγες μια βόλτα. Κατέβα κέντρο και περπάτα. Κάτι θα σου γυαλίσει. Την Τετάρτη που μας πέρασε λοιπόν έκανα το ίδιο και η βόλτα μου με έβγαλε στο Faust. Περνώντας απ’ έξω άκουσα δυνατή μουσική και δεν το σκέφτηκα περεταίρω!

Μπαίνοντας στο μαγαζί η μουσική δυνάμωσε και γέμισε το χώρο με soul funk ρυθμούς, ενώ ένα μεγάλο poster μου υπέδειξε τι άκουγα. Ήταν η Ιdra Kayne με την μπάντα της. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα άνετα με το πολύ προσεγμένο περιβάλλον του μαγαζιού ενώ το έντονο funk της μουσικής με έβαλε στο κλίμα. Ο χώρος ήταν γεμάτος με ωραίο κόσμο που κουνιόταν στον άκρως ‘ξεσηκωτικό’ ρυθμό της μπάντας και η Idra, άνετη σε έσπρωχνε να πιάσεις κάποιον και να χορέψεις. Έκατσα σε ένα αναπαυτικό καναπέ και παρήγγειλα ένα πολλά υποσχόμενο cocktail για να συνοδεύσει τη νύχτα μου…

thumbnail

Για την όλη εμπειρία θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά δεν θα το κάνω. Η ώρα πέρασε τόσο ευχάριστα που ούτε το κατάλαβα. Αυτό που με εντυπωσίασε πέρα από τις φωνητικές ικανότητες της Idra, είναι η χημεία μεταξύ των παιδιών που πλήρως συγκεντρωμένοι σε αυτό που έκαναν, δεν σταμάτησαν να χορεύουν. Η μουσική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν εξαιρετική, αφού το όλο θέαμα ήταν τόσο φυσικό που ένιωθες ότι πρόβαραν για σένα στο δωμάτιο σου. Εντυπωσιακοί στη σκηνή ήταν οι μουσικοί με τους Αλέξανδρο Λιβιτσάνο στα πλήκτρα, Φώτη Δεληνικόλα στην κιθάρα – που μας τρέλανε με τα σόλο του –, Δημήτρη Μποσινάκο στα τύμπανα και τον μάστορα του funk Κωστή Βήχο στο μπάσο.

Λένε πως όλα τα ωραία δυστυχώς τελειώνουν γρήγορα. Έτσι ένιωσα γι’ αυτό το βράδυ της Τετάρτης. Αν είσαι λάτρης των πρωτότυπων live sets και το ipod σου είναι γεμάτο με κομμάτια από White Stripes, Jamiroquai, Kesiah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack, Amy Winehouse, Red Hot Chilli Peppers  μην το σκεφτείς καν. Η Idra και η παρέα της θα βρίσκονται για ακόμη ένα live στο Faust την Πέμπτη στις 8 του Μάη.

Σας αποχαιρετώ με το “ Don’t walk away from me “ της Idra. Το Μάρτιο του 2012 το ομώνυμο single επιλέχτηκε από την Jumping Fish σαν τραγούδι για την άνοιξη 2012.

George Mylonas

About George Mylonas

Είναι 26 και περίπου στα μισά της ηλικίας του κατάλαβε πως βαριέται ό,τι μπορεί να χαρακτηριστεί στατικό και σύνηθες. Γι’ αυτό ρίχτηκε με τα μούτρα στις σάλτσες της ζωής, όχι στο κυρίως πιάτο της. Έτσι γεννήθηκε. Μέσα στην τέχνη. Οι δοτικοί γονείς του, τον έσπρωξαν μαλακά και πριν το καταλάβει βρέθηκε να σπουδάζει την τέχνη και τον πολιτισμό στο πιο φιλότεχνο νησί της Ελλάδας. Τελείωσε και τώρα βγάζει το ψωμί του στο καζάνι της Αθήνας δουλεύοντας σε ένα περιοδικό. Έχει δύο χέρια. Ένα για την κιθάρα του και ένα για τη φωτογραφική του μηχανή. Λατρεύει τη μουσική και δεν θα σταματήσει να το κάνει. Φωτογραφίζει μόνο αυτά που κάτι του λένε. Αυτά που πίσω τους κρύβουν μια ιστορία, που κάποιος πρέπει να την πει. Του αρέσει το χουχουλιαστό σινεμά, η σούπα με λεμόνι και τα eurotrips. Του τη σπάνε οι μισάνθρωποι, η αδικία και το blue cheese. Τον τρομάζουν τα αεροπλάνα και η έλλειψη χιούμορ.