Στάση Μοναστηράκι. Ξεκινάς να κατηφορίζεις τον πεζόδρομο της Ανδριανού και λίγα βήματα πιο κάτω συναντάς ένα μικροσκοπικό παγωτατζίδικο που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις απ’ έξω του και να μην το προσέξεις. Το DaVinci-Artisan Gelato είναι διακοσμημένο με πολύ γούστο και μεράκι και πουλάει νόστιμα παγωτά αλλά και γλυκίσματα κάθε είδους. Η ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα -με τις δύο σοκολατοβρύσες που βγάζουν bueno kai nutella- τα pozzetti με τις κόκκινες καμπάνες, αλλά και το φιλικό σέρβις το κάνουν πολύ ιδιαίτερο. Ακόμα πιο ιδιαίτερο όμως, το κάνουν τα χειροποίητα παγωτά που μπορείς να τα πάρεις στο χέρι ή να τα απολαύσεις εκεί, στον υπέροχο ξύλινο πάγκο που βρίσκεται μέσα στο μαγαζί.

Page Gallery™ v4.06

wedcolors cinematography-8

Page Gallery™ v4.06

Ο Μιχάλης Αμουργιανός και οι συνεργάτες του, υπόσχονται να σε μυήσουν στον μαγικό κόσμο του παγωτού και όλων των γλυκισμάτων, τα οποία παρασκευάζονται με αγνά υλικά, έτσι ώστε να είναι γευστικά και πεντανόστιμα. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά φρέσκο γάλα και δεν αποθηκεύουν τίποτα. Ακόμα και τα χωνάκια είναι τόσο τραγανά που καταλαβαίνεις μονομιάς πως είναι χειροποίητα.

wedcolors cinematography-37

Page Gallery™ v4.06

wedcolors cinematography-5

Το DaVinci Artisan Gelato άνοιξε πριν από περίπου έναν χρόνο. Η αρχική ιδέα ξεκίνησε το 2012 όπου και υλοποιήθηκε με το πρώτο κατάστημα στην Μύκονο! Στο χρονικό αυτό διάστημα έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς πελάτες κάθε ηλικίας. Ανθρώπους της γειτονιάς που υποκύπτουν στον πειρασμό σχεδόν καθημερινά αλλά και όλων εκείνων που απλώς βολτάρουν! Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και σε πολλούς τουρίστες που ακόμα και αν δεν θέλουν να αγοράσουν παγωτό, κάνουν μία στάση για να φωτογραφίσουν τον υπέροχο χώρο και ιδίως το μεγάλο κατακόκκινο ψυγείο που λειτουργεί σαν βιτρίνα για τις σοκολάτες!

wedcolors cinematography-17

wedcolors cinematography-23

wedcolors cinematography-79

wedcolors cinematography-65

Στα highlights του μαγαζιού είναι τα donuts-gelato, οι μίνι waffles, η waffle-μπουγάτσα αλλά και οι σοκολάτες Venchi και Penigotti, που οι πιστοί οπαδοί γνωρίζουν πως πρόκειται για δύο από τις καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο! Όλα αυτά βέβαια μέχρι να καλοκαιριάσει, γιατί τότε στο μενού έρχεται να προστεθεί το frozen yogart αλλά και η σπιτική -με παραδοσιακό τρόπο φτιαγμένη- λεμονάδα. Και ποιος ξέρει, τι άλλο ακόμα θα σκεφτούν οι ιδιοκτήτες για να μας κάνουν να γλείφουμε και τα δάχτυλα μας!

wedcolors cinematography-41

wedcolors cinematography-38

wedcolors cinematography-74

wedcolors cinematography-84

Info: DaVinci – Artisan Gelato

Υπεύθυνοι: Μιχάλης Αμουργιανός & συνεργάτες

Διεύθυνση: Ανδριανού 50, Μοναστηράκι, Αθήνα

Τηλ: 21 0325 3863

Photography: Βασίλης Σιούτος