Το Beau Sillage έκανε μια επίσκεψη σε μια διάσημη μέλισσα που στέκει περήφανα στην εξώπορτα του Μελάδικου στην οδό Κανακάρη στην Πάτρα. Με μεγάλα ματόκλαδα, πράσινα μάτια, κόκκινα χείλη και την κιτρινόμαυρη στολή της κρατάει το “σύνθημά” της και καλεί τους λάτρεις του μελιού να εισέλθουν στο κατάστημα για να τους βοηθήσει να διαλέξουν μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό.

choix

Την χαιρετίσαμε εγκάρδια και μπήκαμε στο χώρο όπου αμέσως τα χρώματα του μελιού μας εντυπωσίασαν! Εκεί μας υποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες του Μελάδικου, Κωνσταντίνος Γκλαβάς και Μαρία Κατσικαρέλη, οι οποίοι μας μίλησαν για τις ιδιότητες του μελιού και μας ξενάγησαν στο ιδιαίτερα διαμορφωμένο κατάστημα που θυμίζει κυψέλη μελισσών! Η γκάμα των μελισσοκομικών προϊόντων μας εντυπωσίασε και δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να πάρουμε μαζί μας λίγη “τροφή των θεών”.

honey falling

Οι αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι και Αιγύπτιοι διατηρούσαν όλοι μέλισσες, και έπλεκαν το εγκώμιο του μελιού. Ορισμένοι ονομάζουν το μέλι «γλυκό φάρμακο από τον ουρανό», άλλοι «ελιξίριο της μακράς ζωής»… Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι αφού το μέλι χρησιμοποιείται από αναρίθμητους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο εδώ και 2.500 χρόνια. Ενώ τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία του μελιού το έχουν καταστήσει ένα σημαντικό στοιχείο σε παραδοσιακά φάρμακα. Οι επιστήμονες ερευνούν επίσης τα οφέλη του μελιού σε σχέση με την σύγχρονη ιατρική, ιδιαίτερα στην επούλωση των πληγών.

DSC_0119

Οι μέλισσες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα. Καταναλανώνοντας μέλι, απολαμβάνουμε τις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, και δεν μπορούμε να μην πούμε ένα “ευχαριστώ” στις σκληρά  εργαζόμενες μέλισσες (και τους μελισσοκόμους), που συλλέγουν το νέκταρ από τα λουλούδια και μας το προσφέρουν.

DSC_0146

DSC_0138

Θετικός επηρεασμός της Γύρης

Κρυολογήματα και γρίπη, αλλεργικό συνάχι, άσθμα, αλλεργίες, αθλητές, προστάτης, προστατίτιδα, ρευματισμοί και αρθρίτιδες, τριχόπτωση, δέρμα, παθήσεις από ακτινοβολία, συκώτι, γυναικεία προβλήματα, νοητικές ικανότητες, ευεξία, ευφορία, αναζωογόνηση και ανδρισμός, σεξουαλική ικανότητα, ανακούφιση κόπωσης, παιδιά, διαβήτης, στρες, άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία, τάση για αμνησία, όραση, εντερικές διαταραχές, πάρκινσον και εγκεφαλικές διαταραχές.

DSC_0178

Βασιλικός Πολτός

Ο Βασιλικός Πολτός παράγεται στους υποφαρυγγικούς αδένες των εργατριών μελισσών και είναι το γάλα συμπυκνωμένο, με συστατικά και χρώμα κρέμα, με το οποίο οι παραμάνες μέλισσες τρέφουν τις προνύμφες τους μέχρι να σφραγιστεί το κελί τους.

Παρατηρήθηκε ότι έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό του ανθρώπου. Αναλύοντας τη σύνθεσή του, οι επιστήμονες ανακάλυψαν σημαντικές ποσότητες βιταμινών, αμινοξέων και μεταλλικών αλάτων, στοιχεία που είναι μια φυσική πηγή ενέργεια για το σώμα, και το μυαλό του ανθρώπου.

DSC_0198

choix1

Φαρμακευτικές Ιδιότητες του Βασιλικού Πολτού 

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του Βασιλικού Πολτού είναι πολυάριθμες. Χαρίζει αν όχι ανοσία, τουλάχιστον ταχεία ανάρρωση. Διατηρεί το δέρμα ξεκούραστο, σφιχτό και αρυτίδωτο, τα μαλλιά πυκνά, γερά και λαμπερά, τα νύχια σκληρά και μεγάλα.

Αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και απόδοση. Επιτυγχάνει το μεταβολισμό, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα το βάρος. Αυξάνει τη μνήμη και διευρύνει την αντίληψη. Δημιουργεί αίσθημα ευφορία. Καταπολεμά την νευρασθένεια και την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Και τέλος μειώνει ατονία και κατάθλιψη και αποβάλει το άγχος.

DSC_0188

DSC_0177

 Info

Το Μελάδικο

Διεύθυνηση: Κανακάρη 189, Πάτρα

Τηλ.: 2610 271202, Κιν.: 6936 959074