Οι GANZI GUN ξεκίνησαν σαν ιδέα από τον Μανώλη Μαθιουδάκη και τον Διονύση Μπουραζάνη το Σεπτέμβρη του 2011. Ετσι ξεκίνησε η διαδικασία εύρεσης μελών. Αρχικά στην μπάντα μπήκε ο Γιάννης Ψαράκης (ντραμς), μετά ο Θανάσης Δαδακαρίδης (κιθάρα) και τέλος ο Χρήστος Φακιώλας ( φωνή). Το όνομα GANZI GUN προέρχεται από την λέξη των Σουμέριων GAN-ZI-GUN-NU που σημαίνει το φάρμακο του μυαλού. Και τα κατάφεραν! Γιατρεύουν και το μυαλό αλλά και την καρδιά μας! Αποκλειστικά στο Beau Sillage…

1902086_503821086396133_1804404986_n

Τι σημαίνει για εσάς μουσική και τι συναισθήματα σας αφήνει «κληρονομιά» η δημιουργία μουσικής συγκεκριμένα;

G.G: Η μουσική μας είναι καθαρά ο τρόπος έκφρασης μας, αλλά επειδή αυτό είναι μια πολύ τετριμένη απάντηση θα το εξηγήσουμε πιο πολύ. Αυτό που παίζουμε λοιπόν είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε τη στιγμή εκείνη και μας δίνει μια ικανοποίηση .Αποτυπώνουμε τα συναισθηματα μας στο πενταγραμμο και καθε φορα που παιζουμε το καθε κομματι αναγεννιουνται αναμνησεις.

Ποιο ήταν το σημείο 0 για την μπάντα σας, πως ξεκίνησαν όλα, και ποια η εξέλιξη μέχρι σήμερα;

G.G: Το σημείο 0 ήταν ο Σεπτέμβριος του 2011, τότε που η μπάντα αυτή ξεκίνησε σαν ιδέα, χωρίς όμως να υπάρχουν ούτε όλοι οι μουσικοί να την πλαισιόσουν αλλά ούτε καν το όνομα. Στην πορεία αφότου βρέθηκαν και τα δύο υλοποιήθηκαν και στην πράξη οι GanziGun. Από τότε έχουμε κάνει πολλές συναυλίες στην Αθήνα, αλλά το αποκορύφωμα ήταν η κυκλοφορία του cd μας με τίτλο «Welcometotheshow» από την ROAR! RockOfAngelsRecords τον περασμένο Φεβρουάριο γιατί αυτό το album είναι το αποτύπωμα την μπάντας ως τώρα!

Ροκ μουσική στην Ελλάδα. Τι δυσκολίες έχετε συναντήσει στη μέχρι τώρα πορεία σας;

G.G: Οι δυσκολίες είναι καθημερινές αλλά δεν μας ενοχλεί αυτό. Κατά κύριο λόγο, η μουσική που πουλάει στην Ελλάδα δεν συμβαδίζει με την δική μας. Όμως το κοινό που μας ακολουθεί και γενικά που ακολουθεί αυτό το είδος, είναι ταγμένο και το υποστηρίζει πολύ έντονα. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες μπάντες που έχουν φτιάξει διεθνή καριέρα είναι από την ροκ και την μέταλ σκηνή. Οπότε, όσο υπάρχουν όνειρα, οι δυσκολίες γίνονται προκλήσεις.

10614394_580893222022252_5264428582865477612_n

Είναι αλήθεια ότι οι έλληνες απέχουμε πολύ από το να αφουγκραζόμαστε και να αφομοιώνουμε εναλλακτικές μορφές τέχνης;

G.G: Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης, και δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό ισχύει πλήρως η καθόλου. Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι όλος ο κόσμος, όχι μόνο οι Έλληνες για να δεχτεί κάτι πρέπει να του αρέσει. Τώρα αν αυτό το κάτι χαρακτηρίζεται ως εναλλακτική τέχνη η ως mainstream η οτιδήποτε άλλο δεν έχει τόσο σημασία. Η ουσία είναι ότι ο κόσμος δέχεται εν τέλη αυτό που του αρέσει και όχι ότι είναι μόδα, και αυτό αποδεικνύεται με την πάροδο του χρόνου βλέποντας τι έχει διατηρηθεί και τι όχι.

Πού πιστεύετε ότι η βρίσκεται η ελληνική ροκ μουσική σκηνή σήμερα;

G.G: Είναι μια συνεχώς αναπτυσόμενη σκηνή, κάτι που μπορεί να φαίνεται παράξενο γιατί δεν ακούγεται και πολύ, αλλά έτσι είναι. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί και καλοί μουσικοί γενικά, αλλά και ειδικά στη ροκ μουσική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η σύμπραξη όλων αυτών να δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που αρέσει και στον κόσμο πλεον. Έτσι βλέπουμε πολλές μπάντες να ξεπετιώνται και να κάνουν επιτυχία και εντός και εκτός της χώρας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πλεον υπάρχουν συναυλίες που παίζουν μόνο ελληνικές μπάντες και ο κόσμος είναι τόσος πολύς όπως εάν ερχόταν μια μεγάλη μπάντα του εξωτερικού. Αυτό είναι η μεγαλύτερη αντανοιβή για την ελληνική ροκ σκηνή.

Πως γράφουν μουσική και στίχους οι Ganzi Gun? Ποια είναι τα ερεθίσματά σας;

G.G: Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πώς γράφουμε. Ξυπνάει κάποιος με μία ιδέα και την στέλνει σε όλους. Μετά ο καθένας την διαμορφώνει όπως νομίζει και στην πρόβα βλέπουμε το αποτέλεσμα. Οι στίχοι από την άλλη είναι κομμάτι του καθένα μας. Και αυτό φαίνεται από την διαφορετικότητα τους στον δίσκο. Από χαμένες αγάπες, πάρτι μέχρι επανάσταση και αλκοολισμό. Ο καθένας με τα βιώματά του

10175974_627092097402364_5999957012718665271_n

Έχει γίνει πλέον μόδα για τους μουσικούς  να δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα. Έχετε σκεφτεί να κάνετε κι εσείς κάποια τέτοια κίνηση?

G.G: Ήδη ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρει όλο τον δίσκο στο Spotify. Και η τιμή του CD είναι πολύ φιλική. Η κατάσταση πλέον είναι αρκετά μπερδεμένη. Είναι καθαρά στους στόχους της εκάστοτε μπάντας. Είμαστε της λογικής «οι οπαδοί αξίζουν τα καλύτερα». Για να βγει μια πραγματικά ποιοτική δουλειά, χρειάζεται ένα σοβαρό κεφάλαιο. Δεν ξέρουμε αν και πότε θα αρχίσουμε να ζούμε από την μουσική, όμως έχοντας την βοήθεια του κόσμου, προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον ίδιο.

Ποιό είναι το θετικότερο σχόλιο που έχετε ακούσει;

G.G: Πάντα όταν παρομοιάζουν την μουσική μας με κάποιο μεγάλο συγκρότημα, χαμογελάμε! Αλλά αυτό που μας χαροποιεί περισσότερο, είναι τα θετικά σχόλια για τον τραγουδιστή μας τον Χρήστο. Είναι το δυνατό μας χαρτί αλλά είναι και η αφορμή στο να γραφτεί ωραία μουσική και να μπούμε στο studio.

Τι μπορούν οι οπαδοί της μπάντας να περιμένουν από εσάς στο μέλλον;

G.G: Έτοιμάζουμε αρκετές συναυλίες και εντός και εκτός Αθηνών, για την ώρα αυτές που έχουν ανακοινωθεί είναι στις 9 Μαίου στο Κύτταρο όπου θα είμαστε το mainsupport για τους ιστορικούς Ten από τη Αγγλία, και 4 Ιουλίου στο Μεσσολόγι summer music fest. Εκτός από τις συναυλίες βέβαια εχουμε και στα σκαρια κομματια για το επομενο album .

Εάν το Beau Sillage ήταν ένα από τα κομμάτια σας ποιο θα ήταν και γιατί;

G.G: Αρχικά να ευχαριστήσουμε το BeauSillage για τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Τώρα όσο αφορά την ερώτηση, το πρώτο κομμάτι που μας έρχεται είναι το Fridaythe 13th το οποίο μιλάει για πάρτυ, καλοπέραση, δημιουργικότητα, και είναι ένα δυναμικό κομμάτι, όπως δηλαδή και το beausillage, ένα δυναμικό site που έχει περιεχόμενο και lifestyle, και ανθρώπινο και δημιουργικό!

maxresdefault

*Οι Ganzi Gun σήμερα το βράδυ θα βρεθούν ζωντανά στo “Κύτταρο live club”, για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!