Η ημέρα ήταν υπέροχη και τα μποφόρ κατάλληλα για να «βουτήξουμε» στον κόσμο του kitesurf. Το «Beau Sillage» δεν έχασε λοιπόν ευκαιρία και παρέα με την φωτογραφική του μηχανή επισκέφτηκε το στέκι των kitesurfers που δεν είναι άλλο από το Δρέπανο. Η παραλία ήταν κατάμεστη από τους λάτρεις του θαλάσσιου σπορ κάθε ηλικίας, αλλά και τους πολύχρωμους αετούς και τις εντυπωσιακές σανίδες. Εκεί ήταν o πρόεδρος του αθλητικού σωματείου αετοσανίδας Cape Drepano, Αντώνης Σπυρόπουλος ο οποίος μας μίλησε για το αγαπημένο σπορ πολλών πατρινών και όχι μόνο.

Να πούμε ότι το 3rd Kite Festival θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιούλιου. Με την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών και με μοναδικό σκοπό ο σύλλογος να ενισχύσει το άθλημα και να το γνωρίσουν από κοντά και οι νεότερες γενιές, το φετινό Kite Festival θα έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Εκτός από το εντυπωσιακό θέαμα των αγώνων kitesurf, το διήμερο υπόσχεται να είναι πλούσιο σε δραστηριότητες για όλους τους παρευρισκόμενους. Μουσική, free SUP βόλτες για θεατές και αθλητές, freestyle windsurf show, beach BBQ party, είναι μερικά από τα side activities που θα πλαισιώσουν το 3rd Kite Festival.

Μια καταπληκτική ευκαιρία για το gathering της χρονιάς!

New folder7

DSC_0127

Το kitesurf είναι ένα extreme sport που αγαπήθηκε και στην Ελλάδα. Πότε ξεκίνησε να γίνεται γνωστό στην Πάτρα;

Α.Σ.: Το kitesurf ήρθε στα μέρη μας, στο Δρέπανο (το πρώτο ίσως spot στην Ελλάδα) το 2001, όπου μία παρέα δοκίμαζε το πρωτοποριακό για τα τότε δεδομένα, άθλημα.

Πότε δημιουργήθηκε ο σύλλογος;

Α.Σ.: Έπειτα από πολλά χρόνια (2012) δημιουργήθηκε το αθλητικό σωματείο διενέργειας αετοσανίδας CAPE DREPANO, από ανθρώπους-αθλητές με διάθεση και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος.

DSC_0157 DSC_0106

Υπήρξε υποστήριξη από τις αρχές της πόλης;

Α.Σ.: Οι αρχές της πόλης υποστηρίζουν το σωματείο μας σε κάθε event που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους τους υπεύθυνους.

Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να μαθαίνει kitesurf;

Α.Σ.: Kitesurf μπορεί να ξεκινήσει οποιοσδήποτε από παιδική ηλικία (συνήθως 8-9 και περίπου 40 κιλά), αρκεί να γνωρίζει καλό κολύμπι και να έχει μια σχετικά καλή αντίληψη.

kidNew folder (2)2

Τι συμβουλεύεις όσους θα ήθελαν να «βουτήξουν» στον κόσμο του kitesufing;

Α.Σ.: Όσοι επιθυμούν να μάθουν kitesurf, καλό είναι να απευθυνθούν σε πιστοποιημένη, αξιόπιστη σχολή με έμπειρους εκπαιδευτές και αρίστης ποιότητας εξοπλισμό. Εκεί θα μάθουν βασικές αρχές του αθλήματος καθώς και τεχνικές αυτοδιάσωσης, ώστε να είναι αυτόνομοι με το πέρας των μαθημάτων.

Κάνοντας kitesurf μπορεί να προκαλέσει και λίγο πόνο… Ποια σημεία του σώματος πρέπει να προσέχει κάποιος όταν απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα;

Α.Σ.: Το kitesurf είναι ένα δυναμικό άθλημα, όπου ο αθλητής γυμνάζεται σχεδόν χωρίς να το αντιλαμβάνεται, καθώς χρησιμοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του. Κατά τη διάρκεια του αθλήματος, όπως σε κάθε άθλημα, ο αθλούμενος εφόσον τηρεί πρόγραμμα διατάσεων και ασκήσεων ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο τραυματισμού.

DSC_0123 DSC_0141 DSC_0181

Είναι ακριβό σπορ; Τι εξοπλισμός χρειάζεται;

Α.Σ.: Το kitesurf, δεν είναι ακριβό σπορ, όπως λανθασμένα επικρατεί.
Όπως όλα τα αθλήματα απαιτεί έναν ολοκληρωμένο εξοπλισμό που αποτελείται από τον αετό, τη σανίδα, τη ζώνη, και τη στολή.
Αυτή την περίοδο στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού με τις αντίστοιχες τιμές. Ευτυχώς στην περιοχή μας, δραστηριοποιούνται επαγγελματίες του χώρου με πολύ καλές τιμές και φιλικοί προς τον πελάτη.

Ήδη ετοιμάζετε το 3rd kitesurf festival. Το 1ο και 2ο Open Kitesurf Festival, τo 2011 & 2012 αντίστοιχα  ξεπέρασαν τις 80 συμμετοχές και περίπου 2.000 θεατές πλημμύρισαν την παραλία σε κάθε διοργάνωση. Περιέγραψε μας τι γίνεται στο festival…

Α.Σ.: Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε πυρετώδεις ετοιμασίες για το 3ο kitesurf festival, που θα γίνει στο Δρέπανο, στις 12 & 13 Ιουλίου. Όπως πολύ σωστά αναφέρατε ήδη στα προηγούμενα festival, υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου. Φέτος αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένου ότι το festival και το άθλημα αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό.
Αυτή τη χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας του κοινού με αθλήματα και εξοπλισμό από kitesurf, windsurf και sup. Παράλληλα θα γίνουν side activities, parties, και άφθονη μουσική, όλα αυτά με ταυτόχρονη δράση του kitesurf.

DSC_0188

DSC_0131 DSC_0191

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.wbsf.gr  και στη σελίδα facebook WBSF και CAPE DREPANO.