Ο Domenico Petralia είναι Ιταλός φωτογράφος Μόδας και μετρά ιδιαίτερα εύφανταστες δουλειές στο βιογραφικό του. Το πορτφόλιο του είναι γεμάτο από συνεργασίες με τα μεγαλύτερα περιοδικά καθώς χειρίζεται τους φακούς με εξόχως δημιουργικό τρόπο. Συμμετοχές στα casting γνωστών πρακτορείων μοντέλων της Ιταλίας, εκθέσεις φωτογραφίας κ.α είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που γεμίζουν την καθημερινότητα του. Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Μιχαήλ Πάσσο, μας μίλησε για τη ζωή του και μας αποκάλυψε μερικά tips για μία σωστή φωτογραφία!

1

Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς. Από πού προέρχεστε και πώς ξεκινήσατε τη φωτογραφία μόδας;

Γεννήθηκα στη Σικελία το 1985. Ξεκίνησα φωτογραφίζοντας τους ταξιδιώτες στην πόλη μου, και στη συνέχεια μετακόμισα στο Μιλάνο στα 23 μου χρόνια με στόχο να καλλιεργήσω το πάθος μου. Εκεί ανέπτυξα τις ικανότητες και τις προτιμήσεις μου στη φωτογραφία μόδας. Με γοητεύουν η προσωπικότητα και οι φυσικές κινήσεις ενός ατόμου και φροντίζω να απαθανατίζω το διαχρονικό συναίσθημα στην πιο αγνή μορφή του χωρίς πολύ retouche. Αυτή η ‘’έρευνα’’, για να τονιστεί η διάθεση και η απλότητα του ατόμου, με έφερε σε αυτό το επίπεδο φωτογραφίας.

Γιατί φωτογραφία μόδας;

Γιατί από τότε που ήμουν παιδί με γοήτευε η Ιταλική μόδα και κόσμος της καθώς και το πώς οι καλύτεροι φωτογράφοι δημιουργούν υπέροχες εικόνες για να προωθήσουν την αγορά μόδας.

Αποφάσισα να μετακομίσω στο Μιλάνο και ξεκίνησα να σπουδάζω φωτογραφία και να κάνω πρακτική σε φωτογραφίσεις μόδας – κι έτσι το πάθος μου αυτό έγινε μεγαλύτερο! Μετά από πολλές φωτογραφίσεις μόδας και model tests, ανακάλυψα το προσωπικό μου στυλ και τι πραγματικά μου αρέσει. Κατόπιν ξεκίνησα να χτίζω το portfolio μου και το στυλ μου.

242220

Αν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω και να διδάξετε στον εαυτό σας κάτι που θα έκανε την καριέρα σας ως φωτογράφος ευκολότερη, ποιο θα ήταν αυτό;

Είναι πολύ καλή ερώτηση και θα απαντήσω κάπως έτσι: Θα ξεκινούσα μελετώντας φωτογραφία μερικά χρόνια πριν και έπειτα θα εργαζόμουν πιο σκληρά στο παρελθόν ώστε να έχω αρκετά χρήματα για να κάνω high fashion φωτογραφίσεις με κορυφαία μοντέλα.

Ποιο κομμάτι της φωτογράφησης σας δυσκολεύει περισσότερο;

Αναμφίβολα, το πιο δύσκολο είναι να συνεργάζεσαι με μοντέλα που δεν έχουν πάθος για την δουλειά τους.

510

Ασχολείστε με την ομορφιά σε καθημερινή βάση. Μήπως αυτό οδηγεί τελικά σε ναρκισσισμό;

Φυσικά! Όταν βρίσκεσαι κοντά σε τόσα πολλά μοντέλα και υπέροχα ρούχα, είναι πιθανό να γίνεις και λίγο νάρκισσος. Έτσι, φροντίζεις λίγο περισσότερο την καλή σου εικόνα και τον εαυτό σου!

Οι λήψεις σας έχουν συχνά πραγματικά εκπληκτικό στιλ και φωτισμό. Κάποιες συμβουλές για επίδοξους φωτογράφους μόδας;

Οι συμβουλές μου είναι: 1. να έχουν μεγάλο πάθος για αυτή τη δύσκολη δουλειά, 2. να αναζητούν το δικό τους στιλ και να έχουν πάντα δημιουργικές ιδέες, 4. να έχουν καλή ομάδα (βοηθούς, makeup artist, κι έναν καλό στιλίστα), 5. να πιστεύουν στον εαυτό τους και να δουλεύουν σκληρά αν θέλουν να είναι σε ένα υψηλό επίπεδο και τέλος να προσπαθούν να διαφέρουν από τους άλλους  φωτογράφους.

Θα σας ενδιέφερε να συνεργαστείτε με Έλληνες σχεδιαστές, αν δεν το έχετε ήδη κάνει; Με ποιους σχεδιαστές θα θέλατε να συνεργείτε;

Δεν έχω συνεργαστεί με Έλληνες σχεδιαστές ακόμα, αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω με τον Nassos Ntotsikas. Γενικά θέλω να γνωρίσω νέους σχεδιαστές και να τους δώσω την δική μου άποψη, εμπειρία και επαγγελματισμό!

49252730

Συνέντευξη: Μιχαήλ Πάσσος | Brand Manager Nassos Ntotsikas

Michail Passos

About Michail Passos

Ο Μιχαήλ γεννήθηκε το 1980 και κατοικεί στην Κηφισιά. Έχει πάθος με τα ταξίδια, την φωτογραφία και την τέχνη, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στο διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Αγαπά την οργάνωση εκδηλώσεων και τρελαίνεται για τους ντοματοκεφτέδες της Αλεξάνδρας. Αντιπαθεί την αγένεια, την υπερβολή και τις μπάμιες. Απόφοιτος οικονομικών σπουδών και κάτοχος MBA, έπειτα απο αρκετές αναζητήσεις και ενασχόληση σε διάφορα πεδία τον κέρδισε η βιομηχανία της μόδας. Όταν δεν εργάζεται ως brand manager για τον Nassos Ntotsikas και την Fashion Assured αρθρογραφεί, χάνεται στον κυβερνοχώρο και οργανώνει τα επόμενα ταξίδια του.