Οι περισσότερες γυναίκες που φορούν γυαλιά δεν χρησιμοποιούν μακιγιάζ, καθώς είναι πεπεισμένες ότι τα μάτια τους “κρύβονται” πίσω από αυτά. Αυτό είναι μια ψευδής εντύπωση! Θα σου δώσω χρήσιμες συμβουλές για το σωστό μακιγιάζ και την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων για να δημιουργήσεις το ιδανικό μακιγιάζ για τα μάτια σου.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι τα γυαλιά μεγεθύνουν το μακιγιάζ και γι’ αυτό να είσαι προσεκτική στην εφαρμογή του.

Εάν φοράς γυαλιά μυωπίας, τα μάτια σου φαίνονται μικρότερα. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείς σκιές σε αποχρώσεις του ροζ, του μπλε, του γαλάζιου. Δημιούργησε μια λεπτή γραμμή eyeliner, είτε με μολύβι μαύρο ή χρωματιστό, είτε με κάποιο προϊόν eyeliner. Αν το σχήμα των ματιών σου είναι στρογγυλό μπορείς να δημιουργήσεις πιο “δυνατό” μακιγιάζ στα μάτια αλλά πάντα να δουλεύεις κοντά στις βλεφαρίδες. Για ένα πιο σαγηνευτικό βλέμμα, βάλε λίγο φως με ένα προϊόν highlighter κάτω από τα φρύδια για μεγαλύτερη έμφαση στα μάτια. Πρόσεξε με το προϊόν της μάσκαρας. Οι βλεφαρίδες δε θα πρέπει ποτέ να ακουμπούν στους φακούς των γυαλιών. Μια εφαρμογή μάσκαρας είναι αρκετή. Διάλεξε υποαλλεργικά προϊόντα και απέφυγε τις αδιάβροχες φόρμουλες!

Εάν φοράς γυαλιά υπερμετρωπίας, τα μάτια δείχνουν μεγαλύτερα. Σε αυτή την περίπτωση οι υφές των σκιών που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι ματ, σε αποχρώσεις του μπεζ, του καφέ, του ροζ, και του πορτοκαλί. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε eyeliner στο χρώμα της ίριδας των ματιών σου!

Οι γυναίκες με αστιγματισμό, μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά δυνατά μακιγιάζ αν το επιθυμούν. Εφάρμοσε μολύβι ματιών στο πάνω βλέφαρο και με ένα πινελάκι απαλύνεις προσεκτικά τη γραμμή που δημιούργησες. Παίξε με αποχρώσεις σκιών που θα αναδείξουν το χρώμα των ματιών σου. Απέφυγε τις γκρι, γαλάζιες και πράσινες αποχρώσεις καθώς θα δημιουργηθεί μια αιχμηρή ένταση στο μακιγιάζ των ματιών που στο τέλος ίσως και να κουράσει το βλέμμα. Για να ολοκληρώσεις το μακιγιάζ άπλωσε μάσκαρα για όγκο. Δώσε προσοχή στην εφαρμογή της μάσκαρας, ώστε να αποφύγεις τις μουτζούρες και τις κολλημένες βλεφαρίδες, αφού κάτω από τα γυαλιά το πρόβλημα φαίνεται ακόμα πιο έντονο.

Να θυμάσαι:

– Λιγότερο μακιγιάζ είναι και το καλύτερο μακιγιάζ.

– Όταν χρησιμοποιείς eyeliner, να το εφαρμόζεις πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και να το απαλύνεις με ένα πινέλο.

– Να χρησιμοποιείς σκιές σε φυσικές αποχρώσεις.

– Να διατηρείς τα φρύδια σου καλοχτενισμένα και καλοσχηματισμένα. Τα φρύδια θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με το σκελετό των γυαλιών ή λίγο ψηλότερα.

– Αν ο σκελετός των γυαλιών σου είναι μαύρος, οι γήινοι και φυσικοί τόνοι στις σκιές ματιών είναι οι καταλληλότεροι για το μακιγιάζ σου.

Δημιούργησε λοιπόν το κατάλληλο μακιγιάζ κατά περίπτωση και αφήστε τα μάτια σου να κλέψουν την παράσταση!

Photography: Peny Giannakou, www.penygiannakou.com
Model: Josephin Hamm- Ace models- Official
Fashion Editor: Ilias Wia
Styling Assistant: Marios Karavasilis
Hair Stylist: Eleni Moungouli
Makeup Artist: Dionissia Konstantinou
Skirt: CELEBRITY SKIN
Shirt: Leon by Ilias Wia
Hat: Marios Karavasilis
Glasses: Vinatge
Pin: Royal by Nikolas Jesus Chatz