Τα φυτά στο σπίτι είναι κάτι που αποζητάς αλλά καθώς ο χρόνος σου είναι περιορισμένος δεν μπορείς εύκολα να τα περιποιείσαι και να τα ποτίζεις. Και ενώ ζηλεύεις όλα εκείνα τα μπαλκόνια που θυμίζουν φυτώριο, το δικό σου δεν μπορείς με τίποτα να το μετατρέψεις ούτε σαν μικρή όαση. Μην αγχώνεσαι!!! Η φύση έδωσε τη λύση και για τους τεμπέληδες κηπουρούς με φυτά που δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα αλλά ούτε και πότισμα!

Παχύφυτα: Πρόκειται για φυτά που δε θέλουν ιδιαίτερο πότισμα. Για παράδειγμα η καλαγχόη θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει φως, ενώ πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα. Ο τηλέγραφος θέλει νοτισμένο χρώμα, μέτριο φωτισμό και αντέχει και με ένα πότισμα την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα φυτά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Κάκτοι: Η σλουμπεργκέρα είναι από τους κάκτους που χρειάζονται μέτριο φως και νοτισμένο χώμα ενώ θέλει νερό μία φορά την εβδομάδα. Γενικότερα οι κάκτοι θέλουν πολύ λίγο πότισμα και πολύ ήλιο με αποτέλεσμα να είναι τα ιδανικά φυτά για όσους δεν θέλουν να ασχολούνται με τον κήπο.

Νεφρίτης: Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει για καιρό χωρίς το νερό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ξηρό κλίμα και αρκετό φως ενώ καλό είναι μία στο τόσο να ψεκάζονται με λίγο νερό τα φύλλα του, ώστε να μην ζαρώνουν.

Αλόη: Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και το μόνο που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία μεγαλύτερη γλάστρα μιας και συνεχώς μεγαλώνει. Τα φύλλα της χρησιμοποιούνται ιδανικά για μάσκες ομορφιάς, αλλά και σαν ρόφημα για να βελτιώνεται τη διαδικασία της πέψης.