rs logo original

Τα λογότυπα είχαν, έχουν και θα έχουν βασικό ρόλο στην πορεία του κάθε γκρουπ. Άλλα περίπλοκα, όπως των Ramones, άλλα λιτά, όπως των Black Flag, άλλα ανανεωμένα κάθε τόσο, όπως των Metallica, έμειναν στην ιστορία και κατά κάποιο τρόπο έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις εταιρίες, μεταλλασσόμενα σε κρασιά, μπρελόκ, μπλουζάκια, αυτοκόλλητα και παίρνοντας κάθε… κατεύθυνση σε σημείο ο τύπος ή η κοπελιά που φοράει π.χ ένα T Shirt Ramones να μην γνωρίζει καν ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γκρουπ, αλλά για μάρκα ρούχων!!!

Επέλεξα κάποια από αυτά που νομίζω πως είναι τα πιο αναγνωρίσιμα πλέον, ακόμη & από αυτούς που ασχολούνται ελάχιστα με τη μουσική, έχουν μείνει άφθαρτα στο χρόνο.

 

RAMONES

ramones-logo

Δημιούργημα του εικαστικού και φίλου του γκρουπ Arturo Vega, έμελλε να γίνει και αυτό διαχρονική μόδα που τη φοράει ο καθένας μας . Ο Vega, λοιπόν, λέγεται πως ύστερα από ένα ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, σκέφτηκε να σχεδιάσει το logo των Ramones ώστε να παραπέμπει στην επίσημη σφραγίδα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, θέλοντας να προσδώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο γκρουπ, ενώ παράλληλα να χλευάσει την εξουσία.

 

 

 

AC/DC

ACDC+LOGO

Δημιουργήθηκε από τους Bob Defrin και Gerard Huerta. Πρόθεση του Huerta ήταν να δημιουργήσει ένα λογότυπο για να ταιριάζει με το άλμπουμ του 1977, Let There Be Rock, όπου και έκανε το ντεμπούτο του στην ιστορία. Η αστραπή υποδηλώνει την εκρηκτική ηλεκτρική ενέργεια που έβγαζε και βγάζει το γκρουπ, ασχέτως αν ενεπλάκησαν σε θρησκευτικές διαμάχες, γνωστές σε όλους.

 

 

BEATLES

the-beatles-logoΤο διάσημο λογότυπο Beatles βασίστηκε σε ένα σκίτσο ενός λιανοπωλητή Ivor Referee το 1963. Oμάνατζερ των Σκαθαριών, Brian Epstein, θρυλείται πως έψαχνε ένα drum kit για τον Ringo Starr, όταν στο κατάστημα που μπήκε ζήτησε και ένα σχέδιο για τη «μπότα». Ο Referee σχεδίασε το ιστορικό λογότυπο των Beatles, το οποίο έδωσε στον Epstein. Ποια ήταν η τιμή του; Μόλις πέντε λίρες…

 

QUEEΝ

queen_logo

Τέλος,  ένα λογότυπο πραγματικό έργο τέχνης, με τον Freddie Mercury να είναι ο δημιουργός. Ο θρυλικός τραγουδιστής σχεδίασε το logo, με στόχο να μεταδώσει την αίσθηση της βρετανικής μοναρχίας στην ταυτότητα της μπάντας. Η στενή ομοιότητα με το βρετανικό οικόσημο κάνει το σχέδιο αρκετά μεγαλοπρεπές. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε μέλος της μπάντας αντιπροσωπεύεται από τα σύμβολα του Ζωδίου τους, που περιβάλλουν το γράμμα «Q».

George Mylonas

About George Mylonas

Είναι 26 και περίπου στα μισά της ηλικίας του κατάλαβε πως βαριέται ό,τι μπορεί να χαρακτηριστεί στατικό και σύνηθες. Γι’ αυτό ρίχτηκε με τα μούτρα στις σάλτσες της ζωής, όχι στο κυρίως πιάτο της. Έτσι γεννήθηκε. Μέσα στην τέχνη. Οι δοτικοί γονείς του, τον έσπρωξαν μαλακά και πριν το καταλάβει βρέθηκε να σπουδάζει την τέχνη και τον πολιτισμό στο πιο φιλότεχνο νησί της Ελλάδας. Τελείωσε και τώρα βγάζει το ψωμί του στο καζάνι της Αθήνας δουλεύοντας σε ένα περιοδικό. Έχει δύο χέρια. Ένα για την κιθάρα του και ένα για τη φωτογραφική του μηχανή. Λατρεύει τη μουσική και δεν θα σταματήσει να το κάνει. Φωτογραφίζει μόνο αυτά που κάτι του λένε. Αυτά που πίσω τους κρύβουν μια ιστορία, που κάποιος πρέπει να την πει. Του αρέσει το χουχουλιαστό σινεμά, η σούπα με λεμόνι και τα eurotrips. Του τη σπάνε οι μισάνθρωποι, η αδικία και το blue cheese. Τον τρομάζουν τα αεροπλάνα και η έλλειψη χιούμορ.