Κυριακή πρωί. Η μέρα βροχερή. Τι όμορφη μελαγχολική μέρα. Είμαι στο αγαπημένο μου στέκι, μαζί με τη συνεργάτιδά μου την Πέπη. Το ραντεβού μας δόθηκε για τις 11, εγώ όμως ήθελα να έρθω πιο πρωί για να απολαύσω την αγαπημένη μου πρωινή γαλήνη.

Επέλεξα να καθίσω σε μια όμορφη γωνία με το παράθυρο δίπλα μου και ένα καλαίσθητο φωτιστικό. Παρήγγειλα τον καφέ μου και ένα τοστάκι για πρωινό. Τακτοποίησα τσάντα και ζακετούλα, κάθισα αναπαυτικά στην καρέκλα και άνοιξα τον υπολογιστή μου να γράψω και να εργαστώ ευχάριστα.

Το πρωινό της Κυριακής είναι πάντα ιδανικό. Η μόνη στιγμή της εβδομάδας για να χαλαρώσεις και να αφήσεις πίσω τις παλιοσκοτούρες της εβδομάδας που συνηθίζουν να σε εξουθενώνουν ψυχολογικά και σωματικά. Το Σάββατο ήταν ανέκαθεν μια πιο έντονη μέρα. Όταν όμως ξημερώνει Κυριακή, η αξία της γίνεται αυτομάτως ανεκτίμητη.

Όλη την εβδομάδα προσμένω αυτή την Κυριακή. Να σηκωθώ το πρωί, να πάρω μια βαθιά ανάσα και να απολαύσω τα γλυκά και μελαγχολικά φθινοπωρινά αρώματά της.

Την Κυριακή βλέπεις χαλαρούς και τους ανθρώπους. Αν τους παρατηρήσεις κι εσύ, θα δείς πόσο πιο χαλαροί και ευχάριστοι είναι. Γελούν περισσότερο, δείχνουν λιγότερο στρεσαρισμένοι και περνούν καλύτερα.

Η Κυριακή είναι μαγική. Είναι η μόνη ημέρα της εβδομάδας που δουλεύει για εμάς. Και της αξίζει να την αγαπάμε και να την εκτιμάμε για όσα μας προσφέρει. Είναι η μόνη ημέρα που φροντίζει να ενώνει τις οικογένειες αυθόρμητα και είναι η μόνη ημέρα που όταν φτάνει στο τέλος της  προκαλεί θλίψη γιατί ολοκληρώνει τη δουλειά της.

Για την Κυριακή έχουν γραφτεί τραγούδια με όμορφους στίχους και δεν πρέπει να την θυσιάζουμε με τίποτα. Γιατί είναι σημαντική. Ανυπομονώ να ξανάρθει…

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…