Την δουλειά της Ευγενίας την πρόσεξα για πρώτη φορά όταν έπεσα πάνω σε ένα από τα art work της, το οποίο φιλοξενούσε ένα γνωστό περιοδικό της Αμερικής. Άρχισα λοιπόν, να ψάχνω πληροφορίες για τα collage της. Ενδιαφέρον μυαλό σκέφτηκα, αφού αν παρατηρήσεις προσεκτικά τη δουλειά της θα εντυπωσιαστείς από τη φαντασία που τη χαρακτηρίζει. Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε στην έρευνά μου είναι το γεγονός πως είναι Ελληνίδα! Έσπευσα να επικοινωνήσω μαζί της…Την ήθελα αυτή τη συνέντευξη…

Dirty

Γεννήθηκες στην Ελλάδα όμως πλέον ζεις μόνιμα στην California. Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στην Αμερική και που δεν το βρήκες εδώ;

E.L: Κατέληξα να ζω μόνιμα την Αμερική γιατί γνώρισα και παντρεύτηκα τον συζυγό μου που ζει μόνιμα εκεί. Τον καιρό εκείνο εργαζόμουν στον τομέα της τεχνολογίας, έτσι η Silicon Valley είναι το ιδανικό μέρος για να βρίσκομαι αυτή την χρονική στιγμή. Θα μπορούσα σίγουρα να συνεργάζομαι και με τα ελληνικά περιοδικά αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι αδύνατο γιατί δεν υπάρχουν vintage έντυπα τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την δική μου δουλειά.

Είσαι η κοπέλα που έχει μετατρέψει το χόμπι της σε επάγγελμα; Kαι αν ναι, πως το κατάφερες αυτό;

E.L: Η αλήθεια είναι πως πλέον έχω καταφέρει να ζω μέσα από το προσωπικό μου χόμπι. Και το κατάφερα μέσα από πολλές ώρες προσωπικής δουλειάς που σιγά-σιγά άρχισαν να φέρνουν τα πρώτα φωτεινά σημάδια μέσα στο σκοτάδι. Επίσης είμαι αρκετά μεθοδική με το μάρκετινγκ και την επικοινωνία εν γένει.

Από πού αντλείς έμπνευση για τα artworks που σχεδιάζεις;

E.L: Άντλω έμπνευση από άλλους καλλιτέχνες. Έτσι ήταν πάντα για όλους μας.

Έχεις καταφέρει να συνεργαστείς με πολλά περιοδικά αλλά και με εξέχουσες προσωπικότητες από τον συγκεκριμένο χώρο. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτές σου τις συνεργασίες;

E.L: Οφείλω να ομοληγήσω ότι όλη η διαδικασία από την πρώτη επικοινωνία με τον πελάτη μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πολύ σημαντική δέσμευση. Το κολάζ είναι πολύ δύσκολο να το διεκπεραιώσεις σωστά ειδικά όταν ζητείται κάτι συγκεκριμένο από τον καλλιτέχνη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχει να κάνει με το είδος των εικόνων που ο καλλιτέχνης έχει στη βιβλιοθήκη του/της. Για τις συνεργασίες, είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι David Delruelle, Zach Collins, Lynette Τζάκσον και άλλοι.

Demon

Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

E.L: Από την Ελλάδα μου λείπει αρκετά το χωριό μου, που βρίσκεται στην Λάκκα Σουλίου.

Συνεργάζεσαι με ανθρώπους από την Ελλάδα και αν ναι με ποιους;

E.L: Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχω πολλές συνεργασίες με τα ελληνικά περιοδικά.

Πως φαντάζεσαι την Ευγενία σε πέντε χρόνια;

E.L: Ελπίζω με δικό μου τηλεοπτικό σενάριο για το οποίο θα μου δοθεί το “πράσινο φως” από ένα μεγάλο στούντιο.

Ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό βήμα που θα ήθελες να κατακτήσεις;

E.L: Θα ήθελα να είμαι ο παραγωγός ενός show γιατί είναι το άτομο που κρύβεται πίσω από τις κάμερες και είναι υπεύθυνο για όλη την διοργάνωσή του.

Cosmetic Massacre

Περιέγραψε μας μία μέρα σου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή καθ’ όλη τη διάρκειά της;

E.L: Ττο ξεκίνημα μια μέρας. Ξυπνάω στις 5.45 το πρωί και στις 6.15 είμαι έτοιμη να γυμναστώ με τον προσωπικό μου γυμναστή. Διασκεδάζω περισσότερο εκείνη τη μία ώρα απ’ ότι ολόκληρη την υπόλοιπη μέρα.

Εάν το Beau Sillage ήταν ένα από τα έργα σου, ποιο θα ήταν και γιατί;

E.L: Το Girl Salad. Είναι προκλητικό ωστόσο παραμένει γουστόζικο.

wd

Something to Joke About

Βρες το site της Ευγενίας εδώ και τη σελίδα της στο facebook εδώ.

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!