Η σοκολάτα είναι ένα προϊόν με ευρεία κατανάλωση και αγαπητό στο καταναλωτικό κοινό.  Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική καθώς αποτελεί ένα από τα κυριότερα συστατικά των γλυκών, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως ρόφημα.

Από τα αρχαία χρόνια θεωρούνταν ιερή αφού αποτελούσε τη τροφή των θεών. Η παρασκευή σοκολάτας ξεκινά από το κακαόδεντρο, όπου χρησιμοποιήθηκε από τους Μάγια και τους Αζτέκους  και ως νόμισμα.

Στην Ευρώπη οι πρώτοι κόκκοι κακάο έφτασαν περίπου το 1503 από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Η σοκολάτα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής αρχικά στις αριστοκρατικές οικογένειες και έπειτα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Σήμερα, οι καλλιτέχνες με έντονη φαντασία και δημιουργικότητα έχουν παρουσιάσει διάφορα αντικείμενα κατασκευασμένα από σοκολάτα. Το σίγουρο είναι πως αυτά τα αριστουργήματα έχουν προκαλέσει το θαυμασμό του κοινού. Απολαύστε!

ΕΡΓΑ-ΤΕΧΝΗΣ-1 ΕΡΓΑ-ΤΕΧΝΗΣ-2 ΕΡΓΑ-ΤΕΧΝΗΣ-4 New folder21

Konstantina Peloni

About Konstantina Peloni

Όλα για εκείνη άρχισαν στις 15 Ιουνίου όπου είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και την ενόργανη αλλά γρήγορα τα παράτησε. Μετά το τέλος του σχολείου, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη που είναι το ραδιόφωνο.Παράλληλα, αν και για το νεαρό της ηλικίας της εργάστηκε σε αρκετά ενημερωτικά και κοινωνικά sites ως αρθρογράφος. Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές της είναι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο του Παιδιού. Λατρεύει το χειμώνα, τις βόλτες στη θάλασσα, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και τη σοκολάτα. Πιστεύει πως οι μικρές χαρές της ζωής βρίσκονται σε απλές καθημερινές στιγμές. Τέλος, η ομορφιά της ψυχής είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός αθρώπου.