Δεν έχεις προλάβει ακόμα να στολίσεις; Δεν θέλεις να μπείς σε έξοδα; Βαρέθηκες τις κόκκινες μπάλες και ψάχνετε πρωτότυπες ιδέες στολισμού; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δεν έχεις ακόμα δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι, οι παρακάτω ιδέες θα σε ενθουσιάσουν! Δες πώς να στολίσεις με πρωτότυπο και ανέξοδο τρόπο το σπίτι σου, σε χρόνο μηδέν.

Κάλτσες στα πέδιλα του σκι!

Εμφάνισε τα πέδιλα του σκι από την αποθήκη, κρέμασέ τα στον τοίχο και… στόλισέ τα με χριστουγεννιάτικες κάλτσες που έχεις κρατήσει από προηγούμενες χρονιές!

Φυσική διακόσμηση!

unnamed

Ποιος είπε ότι οι μπάλες και τα στολίδια είναι απαραίτητα για γιορτινή ατμόσφαιρα; Η φύση από μόνη της μπορεί να στολίσει το σπίτι με τον πιο όμορφο τρόπο. Μικρά και μεγαλύτερα έλατα, κεράκια και καταπράσινες γιρλάντες δημιουργούν στο καθιστικό αίσθηση… εκδρομής στο βουνό!

Φυσικό στολίδι!

unnamed

Κι αν θέλεις έστω λίγα στολίδια στα όμορφα δεντράκια σου, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να ψεκάσεις μερικά κουκουνάρια με ασημί σπρέι και να τα κρεμάσεις από κλωστή πετονιάς.

Ένα δέντρο αλλιώς!

unnamed

Αν ο χώρος δεν σου περισσεύει, αλλά σου περισσεύει ορισμένα πολύχρωμα αντικείμενα, σε ομοιομορφία και αφθονία, δες πώς μπορείς να τα κρεμάσεις στον τοίχο, δημιουργώντας το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Πρωτότυπα στολίδια

unnamed

Για το στολίδι αυτό θα χρειαστείς απλά λίγο σύρμα, με το οποίο θα σχηματίσεις ένα σχέδιο-αστεράκι, και μερικά λευκά κουμπιά για να το ντύσεις. Χρησιμοποίησε κόλλα σιλικόνης για να κολλήσουν πιο εύκολα!

Δέντρο φωτεινό!

unnamed

Μία σειρά από όμορφα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, τοποθετημένα σε σχέδιο δέντρου στον τοίχο, μπορεί να δείξει υπέροχη τη νύχτα. Ακόμα περισσότερο αν ο τοίχος είναι σκουρόχρωμος ή βαμμένος με μπογιά για μαυροπίνακα!

Ένα μάτσο μπάλες!

unnamed

Αν δεν θέλεις να τις κρεμάσεις στο δέντρο, πιάσε τις αγαπημένες σου χριστουγεννιάτικες μπάλες με πετονιά, σε ένα μάτσο, σε διαφορετικό ύψος την κάθε μία, και κρέμασέ τις όλες μαζί από κάποιο ψηλό σημείο του σπιτιού, π.χ. πάνω από κάποιο παράθυρο.

Λιτά και στιλάτα

unnamed

Ένα κλαδί από έλατο σε ένα βάζο με νερό και ένα λευκό κερί-ημερολογίο Χριστουγέννων. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Αντί δέντρου

unnamed

Βάλε σε ένα απλό βάζο μερικά κλαδιά που θα βρείς σε ένα κοντινό πάρκο, δέσε γύρω του μία όμορφη κορδέλα και κρέμαε από τα κλαδιά μερικές μπαλίτσες! Τι πιο όμορφο και απλό;

Κεράκια παντού

unnamed

Ένας όμορφος τρόπος για να αξιοποίησεις λευκά κεριά που πιθανώς σου έχουν περισσέψει από προηγούμενες Αναστάσεις είναι να τα βάλεις όλα μαζί σε ένα τσίγκινο κουβαδάκι, δημιουργώντας όμορφη, γιορτινή ατμόσφαιρα!

Υπέροχη γιρλάντα

unnamed

Είναι τόσο απλό να φτιάξεις την παραπάνω γιρλάντα, κόβοντας απλά χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια από χαρτόνι. Το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο!

Adamantia Nifora

About Adamantia Nifora

Η Αδαμαντία είναι γεωπόνος. Σπούδασε Ανθοκομία - Αρχιτεκτονική τοπίου στην Άρτα. Η αγάπη της για τη φύση την έκανε, να διευρύνει περισσότερο τις σπουδές της μέσω του τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτιρίων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο κάνει το μεταπτυχιακό της. Επίσης, γράφει στη στήλη «go green» που φιλοξενείται από το «thebest.gr» για κήπους, λουλούδια και δίνει συμβουλές σε ό,τι αφορά το πράσινο.