Η τέχνη του μακιγιάζ είναι ένα δυνατό και αποτελεσματικό εργαλείο ομορφιάς για τη γυναίκα! Ο σκοπός του μακιγιάζ θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των όμορφων χαρακτηριστικών του προσώπου και να αποφεύγονται τα λάθη που προσθέτουν χρόνια. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε κρυφές πληροφορίες και μυστικά για ένα φίνο αποτέλεσμα για μια νεότερη εμφάνιση.

Η βάση του μακιγιάζ (foundation)

Η επιλογή του κατάλληλου foundation είναι πραγματική πρόκληση! Όταν λέμε κατάλληλο προϊόν, εννοούμε και το χρώμα και την υφή του foundation. Το ζητούμενο σε αυτό το προϊόν είναι το αψεγάδιαστο, φυσικό και σχεδόν αόρατο αποτέλεσμα. Οι πολύ σκούρες αποχρώσεις, σίγουρα προσθέτουν χρόνια. Όταν διαλέγετε foundation, δοκιμάστε το στο πηγούνι, στη γραμμή της γνάθου, στο κάτω μέρος των ζυγωματικών και ποτέ στο πίσω μέρος της παλάμης. Διαλέξτε το χρώμα που ταιριάζει άμεπτα και απόλυτα στο δέρμα σας. Βεβαιωθείτε ότι η υφή του προϊόντος ενδείκνυται για το δικό σας τύπο δέρματος, διαφορετικά θα τονιστούν οι γραμμές έκφρασης, οι λεπτές ρυτίδες και θα δημιουργηθεί μια «μάσκα» στο πρόσωπο!

Το concealer

Εξανθήματα, κηλίδες ή μαύροι κύκλοι είναι μερικά από τα ζητήματα που μπορούν να μας προβληματίσουν στο μακιγιάζ. Το concealer πρέπει να αποτελεί ένα από τα πιο έμπιστα προϊόντα για την κάλυψη των δερματικών ατελειών. Εφαρμόζοντας, μεγάλη ποσότητα προϊόντος στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και ειδικά κάτω από την περιοχή των ματιών, μετατρέπετε το concealer σε εχθρό και προσθέτετε άθελά σας χρόνια στο πρόσωπό σας! Για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια και κάτω από αυτά διαλέξτε ένα προϊόν με ελαφριά υφή. Τοποθετείστε το με λεπτό πινέλο και με απαλές κινήσεις του μεσαίου δακτύλου κάντε το προϊόν να αφομοιωθεί καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους.

Το ρουζ

Ο ρόλος που παίζει το ρουζ στη διαδικασία εφαρμογής του μακιγιάζ δεν έχει τύχει της προσοχής που του αρμόζει. Εάν ένα σωστό χρωματικά ρουζ εφαρμοστεί στο σημείο που πρέπει θα φωτίσει το δέρμα και θα δώσει την αίσθηση πως τα ζυγωματικά βρίσκονται λίγο πιο ψηλά! Θα έχουμε ένα στιγμιαίο λίφτινγκ!!! Σαν makeup artist, έχω την γνώμη, ότι οι γυναίκες εφαρμόζουν το ρουζ με αρκετά μεγάλα πινέλα, “κατεβάζουν” αρκετά χαμηλά το ρουζ και κλείνουν τη γραμμή της γνάθου. Αυτό οδηγεί οπτικά στο λεγόμενο (droopy-looking skin) γερασμένο δέρμα και στο εφέ της γήρανσης. Η λύση είναι η εφαρμογή του ρουζ ακριβώς πάνω στα ζυγωματικά διαλέγοντας ένα ντελικάτο χρώμα ώστε να κολακεύει τον τόνο του δέρματος. Φυσικά, θα πρέπει να είστε προσεκτικές με την ποσότητα του προϊόντος.

Η πούδρα

Ο σκοπός της πούδρας είναι να κλειδώσει ή αλλιώς να σετάρει το μακιγιάζ, και να περιορίσει τις γυαλάδες που προκαλούνται από την λιπαρότητα. Όταν όμως η χρήση γίνεται αλόγιστα, το πρόσωπο, φαίνεται στεγνό, αφυδατωμένο και τονίζονται οι λεπτές γραμμές. Αυτό δε σημαίνει ότι η πούδρα καταργείτε! Χρησιμοποιείστε την με φειδώ στο γνωστό Τ (ταφ) του προσώπου (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) όπου το δέρμα έχει την τάση να είναι λίγο πιο λιπαρό. Στην περίπτωση που το δέρμα είναι ξηρό, αποφύγετε τη χρήση πούδρας, καθώς θα εντείνει το θέμα με τις ρυτίδες. Τέλος, θα σας συνιστούσα να αποφεύγετε ολοκληρωτικά την εφαρμογή πούδρας κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα.

Τα φρύδια

Η υπερβολική αφαίρεση των φρυδιών εκτός από το ότι προσθέτει χρόνια, καταστρέφει και τις ρίζες των τριχών με κίνδυνο αυτές να μην ξαναεμφανιστούν. Βρείτε με τη συμβολή ενός makeup artist που εμπιστεύεστε το σχήμα των φρυδιών που αναλογεί στο πρόσωπό σας! Τα μάτια σας θα είναι αξιοπρόσεκτα εάν τα τοποθετήσετε μέσα στην κατάλληλη κορνίζα, ως ένα άλλο έργο τέχνης! Τα μάτια σας θα κλέβουν την παράσταση ακόμη και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ίχνος μακιγιάζ εφ’ όσων είναι πλαισιωμένα με το σωστό φρύδι. Μείνετε μακριά από τα λεπτά φρύδια αν επιθυμείτε μια πιο νεανική όψη στην εμφάνισή σας.

Το κραγιόν

Οι σκούρες αποχρώσεις στα κραγιόν μπορεί να είναι δελεαστικές ή της μόδας, σίγουρα όμως δεν ενδείκνυνται για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Επιλέξτε αποχρώσεις του φωτεινού ροζ ή του μπεζ που εκτός του ότι ταιριάζουν σε μεγαλύτερα ηλικιακά πρόσωπα, δείχνουν τα χείλη πιο σαρκώδη. Μια σοφή κίνηση θα ήταν, να επενδύσετε και σε ένα φωτεινό ροζ lip gloss.

Όλες θέλουμε μια εκλεπτυσμένη, θηλυκή εμφάνιση και το μακιγιάζ φαίνεται να είναι η απάντηση στο ζητούμενο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να καταλήξει συντριβή και εχθρός αντί  για σύμμαχος! Πρέπει να αναδεικνύετε ένα χαρακτηριστικό κάθε φορά και όχι όλα μαζί, ώστε να έχετε ένα φυσικό και ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα. Επιλέξτε προϊόντα σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος σας και χρησιμοποιείστε τα μυστικά που σας ανέφερα για να αποκτήσετε μια λαμπερή και πιο νεανική εμφάνιση.

Άρθρο: Διονυσία Κωνσταντίνου/Makeup Artist

Photo credit: Photographer Demetrios Drystellas Makeup artist – Hair Styling Dionissia Konstantinou Model Clara@unique model agency