Ξυπνάς το πρωί. Είχες ένα άσχημο ύπνο. Κι όταν ο ύπνος είναι κακός, τότε, δε λέω, έχεις κάθε λόγο να γκρινιάζεις. Με το δίκιο σου… Σηκώνεσαι με πρησμένα μάτια και ένας καφέ μονάχα δεν αρκεί. Ανοίγεις την τηλεόραση και το μόνο που ακούς είναι άσχημες ειδήσεις που επιδεινώνουν την διάθεση σου. Αλλάζεις κανάλι και φτάνεις στα όριά σου γιατί για το μόνο που μιλούν είναι για καταστροφές και πολιτικά σκάνδαλα. Γενικώς η μέρα σου, ξεκίνησε στραβά κι ανάποδα.

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, βάζεις μπροστά και τρίβεις τα παγωμένα χέρια σου για να ζεσταθούν. Και εκείνη τη στιγμή ανοίγεις το ραδιόφωνο, και παίζει ένα τραγούδι που αγαπούσες από παλιά. Κοιτάζεις τον καθρέφτη σου και σκας το πρώτο χαμόγελο. Η πρώτη κίνηση μετά από αυτό είναι εύλογη… Το βάζεις στο διαπασών! Πριν καλά καλά το καταλάβεις, τραγουδάς κι εσύ τα λόγια δυνατά και η οδήγηση από μια ανιαρή διαδρομή ρουτίνα, μεταμορφώνεται σε μια απίστευτη χορευτική ευφορία! Και ξέρεις κάτι; Η μέρα σου μόλις άλλαξε!

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει την έκφραση «χόρευε σαν να μη σε βλέπει κανείς», αλλά τι μπορεί να σημαίνει ακριβώς; Μην κουράζεις το μυαλουδάκι σου… Σημαίνει απλά ότι πρέπει να αφαιθείς. Ο χορός είναι η πιο ελεύθερη μορφή έκφρασης και δημιουργίας. Αυτό κάνω τελευταία… Όταν αισθάνομαι πεσμένη ψυχολογικά ή λίγο κουρασμένη, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να «πιάνω» τον ρυθμό και έπειτα αφήνομαι εντελώς. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να σου προσφέρουν μερικά λεπτά μουσικής έντασης σε συνδυασμό με χορό! Προσωπικά προτιμώ μια κλασική παλιά ροκιά και η μέρα μου κάνει στροφή 180 μοιρών!

Μπορεί να είσαι η χειρότερη χορεύτρια στον κόσμο, αλλά δεν έχει σημασία. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση να αλλάξεις μια βαρετή και κουραστική μέρα σε κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις ελεύθερη και να περάσεις τέλεια με τον εαυτό σου! Κάποια τραγούδια μάλιστα ξυπνούν όμορφες μνήμες του παρελθόντος και σε εκείνο το σημείο παρατηρείς λίκνισμα γονάτων, ώμων και μέσης χωρίς να το συνειδητοποιείς.

Τα προβλήματα δεν σταματούν. Ο κόσμος θα γυρίζει πάντα. Και για να να μην τρελαθούμε στο τέλος, χρειάζεται τόλμη να ξεφύγεις λίγο από συνθήκες που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Γι’ αυτό χόρεψε! Χοροπήδα στο κρεβάτι αν έτσι θέλεις, και σταμάτα να δείχνεις πάντα σοβαρή και μαζεμένη όταν μέσα σου η φλόγα να αφαιθείς είναι αναμένη! Η ζωή είναι μικρή και το μόνο που μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο είναι οι στιγμές που γέλασες και χόρεψες δυνατά!

Και για να σε βάλω στο κλίμα, το βίντεο από την κλασική ταινία Risky Business με τον Τομ Κρουζ αποτελεί μια καλή σκηνή για να αυτοσχεδιάσεις!

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…