Για το χώρο της μόδας το όνομα του αμερικάνικου καταστήματος Opening Ceremony σχετίζεται με την ανατροπή και τη δημιουργικότητα αφού στην πορεία εξελίχθηκε και σε brand. Ιδρύθηκε το 2002 από δύο φίλους τη Carol και τον Humberto, που ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Berkley και είχαν την επιθυμία να μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για τα ταξίδια, την τέχνη και τη μόδα. Η αρχή έγινε σε έναν ήσυχο δρόμο της Νέας Υόρκης για να φτάσει σήμερα να έχει ένα τεράστιο δίκτυο σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο.

μαγκρι 1μαγκριτ 2

Ενδιαφέρον έχει πως το όνομα είναι εμπνευσμένο από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνοντας έτσι άλλη μορφή στη λιανική πώληση. Στα χρόνια της λειτουργίας του το Opening Ceremony έχει συνεργαστεί με πολλά και εξίσου ανατρεπτικά brands όπως τα TopShop, Rodarte, Maison Martin Margiela κ.α. δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο limited edition συλλογές που γίνονται must have κομμάτια. Οι τελευταίες του συνεργασίες το θέλουν να ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, όπου γνωστοί σχεδιαστές δανείζονται στοιχεία από γνωστούς καλλιτέχνες του παρελθόντος και δημιουργούν συλλογές που μοιάζουν με έργα τέχνης. Με πιο πρόσφατη τη συνεργασία του με τον Manolo Blahnik και τη Vans κυκλοφόρησε μία συλλογή με ρούχα και παπούτσια στα οποία αποτυπώνονται μοτίβα από τους πίνακες του Βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου René Magritte (Ρενέ Μαγκρίτ).

μαγκριτ3μαγκριτ5μαγκριτ7

Από το 2011 η Carol και ο Humberto ανέλαβαν ως creative directors του Kenzo και είναι εκείνοι που έδωσαν νέα πνοή στην ήδη σημαντική διαδρομή του οίκου. Το μέλλον σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλά και ενδιαφέροντα βήματα από το ανατρεπτικό δίδυμο!

οπενιγκ

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!