Βρε καλώς τα παιδιά… Πού μου χαθήκατε, βρε; Λάθος, εγώ χάθηκα. Είχα, βλέπετε, να φάω μια φρίκη, δυο ήττες και πολλά “χ” αυτήν την περίοδο. Είναι που σε αυτήν την χώρα αν πεις “θέλω να έρθει το καλοκαίρι να ηρεμήσω”, το καλοκαίρι έρχεται και γ******* ο Δίας (pardonne-moi). Για να κάνω και εγώ λοιπόν ένα απολογισμό, σας άφησα για να πάω ένα τριήμερο ένα σουκού του Ιουνίου και σας βρήκα με δημοψήφισμα, εμφύλιο, “υποχρεωτικές” διακοπές, capital controls, κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, λιμό και καταποντισμό.

τέλος

Μην λείψω μια μέρα γης μαδιάμ να μου τα κάνετε. Whatever, το καλοκαίρι ήρθε και η ζωή συνεχίζεται… Σε κάθε περίπτωση εγώ πήρα τα μαθήματά μου και θα τα μοιραστώ μαζί σας.

Μάθημα 1: Τα δημοψηφίσματα και οι εκλογές είναι σαν το γλυκό της γιαγιάς, είτε ναι, είτε όχι πεις στην ερώτηση “θες γλυκό” θα το φας θες, δε θες…

giAGIA

Μαθημα 2: 40 βαθμοί/λιώνει το κορμί/η λύση είναι μία/πάμε παραλία…

Μάθημα 3: Η τηλεόραση είναι η μοναδική συσκευή που αν καεί δεν θα την κλάψει ούτε ο κατασκευαστής της.

MPOGDANOS

Μαθημα 4: Η αντιπολίτευση πρέπει να κυβερνήσει επιτέλους για να της δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσει τα όνειρά της για τον ελληνικό λαό.

Μάθημα 5: Το κυπριακό μια μέρα θα λυθεί, το ενδοσυριζαϊκό ποτέ.

Μάθημα 6: Τελικά, η Τατιάνα Στεφανίδου είναι η μέση Ελληνίδα μάνα.

τατιάνα

Μάθημα 7: Να μην λες αυτό που πιστεύεις ακόμα και αν έχεις δίκιο γιατί μπορεί να καταλήξεις χωρίς δουλειά, Να… σαν τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Μάθημα 8: Βαρύ της Φυγής σου το τίμημα, μελαγχολία και μάτια σπασμένα (Γιάνη)

break up

Μάθημα 9: Ο χυμός πίνεται και με δύο καλαμάκια.

Μάθημα 10: Μέσα σε αυτήν κρίσ-αρα δεν θα είναι η ανέχεια το μόνο μας πρόβλημα… Το υπέροχο κλίμα μας θα γίνει τροπικό και εμείς μια ζούγκλα στην μάχη για το εικοσάευρο.

hakuna_matata-495

Μάθημα 11ο και τελευταίο: Αν ξυπνάς το πρωί έχεις και την δύναμη να σταθείς όρθιος.

Για το τέλος σας εφύλαξα την συνταγή του αγαπημένου μου χοχτέηλ και ένα ασματάκι. Πάντα κέφια, αδέρφια.

Mai Tai
40ml λευκό Ρούμι
10ml παλαιωμένο Ρούμι
5ml λικέρ Πορτοκαλιού
8ml σιρόπι Αμύγδαλου
8ml χυμό Λάιμ

Sophie Kolliopoulou

About Sophia Kolliopoulou

Ένας μικρός-μικρός τυφώνας γεννημένος μια μέρα του Σεπτέμβρη. Κάθε βράδυ κοιμάται με το σπαθί της στην χώρα του Ποτέ-Ποτέ και κάθε πρωί ξυπνά δικηγόρος. Σιχαίνεται τις ταμπέλες αλλά αν φορούσε μία θα έγραφε «γεννήθηκα για να ελπίζω» με την αγαπημένη της cloche φούστα και ένα ζευγάρι γόβες. Κυνηγός αιώνιων λιακάδων. Και όταν αυτές συννεφιάζουν -γιατί ακόμα και αυτές συννεφιάζουν- γίνονται όμορφες με ένα καλό φίλο, μια κούπα καφέ και τον χιλιοπαιγμένο Armstrong να τραγουδά «give your heart and soul to me and life will always be la vie en rose».