Η Τζώρτζια Συναχέρη είναι η στυλίστρια της Ελένης Μενεγάκη στην εκπομπή “Ελένη“, αλλά και σε προσωπικές της στιγμές. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς ανθρώπους της τηλεόρασης αλλά και των media γενικότερα. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Μιχαήλ Πάσσο αποκλειστικά για το “Beau Sillage” αναφέρεται στα πρώτα της βήματα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα αλλά και στις όμορφες στιγμές του επαγγέλματος!

Μίλησε μας λίγο για σένα. Πως ξεκίνησες, τι σε τράβηξε σε αυτό το επάγγελμα, ποιες είναι οι πιο πρόσφατες συνεργασίες σου.

Γ.Σ: Ειμαι στον χώρο από το 2004. Ξεκίνησα την πορεία μου ως βοηθός του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Η συνεργασία αυτή προέκυψε ξαφνικά καθώς είχα πάει σε μία φωτογράφιση στην οποία γνώρισα το Θάνο Κυριακίδη. Εκείνος με τη σειρά του μου πρότεινε να τον βοήθησω σε μία δική του δουλειά και τότε έγινε και η γνωριμία μου με τον Κωνσταντίνο. Η χημεία ήταν άμεση! Αρχικά, ξεκίνησα μαζί του στο Instyle ως βοηθός του. Παρέμεινα στην ομάδα και μετά την αποχώρησή του κάνοντας θέματα μόδας και έχοντας την επιμέλεια σε μερικά εξώφυλλα. Εκτός από το Instyle έκανα δουλειές στο Down Town, στο People, αλλά και στο Ok! καθώς ανήκαν όλα στον όμιλο της Imako. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα με βρείτε στην εκπομπή “Ελενη” που προβάλλεται από το κανάλι του “ALPHA”. Η τηλεόραση βέβαια δεν εχει καμία σχέση με τα περιοδικά. Όλα λειτουργούν εντελώς διαφορετικά γιατί πρέπει πάντα να έχεις κατά νου ότι το ρούχο επιβάλλεται να αρέσει και στον άνθρωπο που θα δεχτεί να το φορέσει. Στα περιοδικά τα πράγματα είναι αλλιώς γιατί γνωρίζεις πως κάνεις μόδα και πρέπει να αναδείξεις κάποιες τάσεις, οπότε το εκάστοτε μοντέλο προσαρμόζεται στα απαιτούμενα δεδομένα μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες λήψεις για τις ανάγκες της φωτογράφησης. Παρ’όλα αυτά, καθένα έχει το δικό του ενδιαφέρον του!

Πιστεύεις περισσότερο στη μόδα ή στο προσωπικό στιλ;

Γ.Σ: Πιστεύω περισσότερο στο προσωπικό στιλ αλλά αυτά καμία φορά ειναι και αλληλένδετα. Δηλαδή φέτος κυριαρχεί η τάση των shine! Θα την φορέσω αλλά θα την προσαρμόσω στον δικό μου τύπο.

Μια συνεργασία που ξεχωρίζεις – και γιατί.

Γ.Σ: Η συνεργασία που ξεχωρίζω είναι μια φωτογράφιση που έκανα για το Instyle το Νοέμβριο του 2008 με πρωταγωνίστρια τη Jennifer Lopez όπου είχε τη δική της ενδυματολογο, την Jocelyn Goldestein. Παρ’όλα αυτά έπρεπε να μαζέψω και εγώ ρούχα γεγονός που ήταν πολύ αγχωτικό αλλά και διασκεδαστικό συγχρόνως, καθώς ήμουν πολύ χαρούμενη που ο Κωνσταντίνος αλλά και το περιοδικό μου έδειξαν εμπιστοσύνη να αναλάβω ένα τόσο προβεβλημένο πρόσωπο. Αυτή τη φωτογράφιση δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ!!! Ήταν για μένα μία μοναδική εμπειρία!!!

φωτογραφία 2φωτογραφία 3

Είναι εύκολο να πείσεις τους Έλληνες σταρ να κάνουν μια συγκεκριμένη εμφάνιση;

Γ.Σ: Πιστεύω ότι κανένας ενδυματολόγος δε μπορεί να το κάνει αυτό στο 100% γιατί παίζει ρόλο και η προσωπική άποψη που έχει ο καθένας. Βέβαια η δουλειά μας προϋποθέτει να μπορείς να κερδίζεις πρώτα την εμπιστοσύνη του άλλου. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι με αυτό το ντύσιμο θα πάρει καλές κριτικές. Επίσης ενδέχεται να έχω διαλέξει ένα ρούχο που στην κρέμαστρα να δείχνει εντελώς διαφορετικό από όταν είναι φορεμένο. Να το έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με διάφορα αξεσουάρ αλλά το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Θα ήθελα να μας αναφέρεις κάποιους Έλληνες σχεδιαστές που ξεχωρίζεις.

Γ.Σ: Οι Έλληνες σχεδιαστές που ξεχωρίζω είναι οι: Deux Hommes, Mi Ro, Christos Costarellos και Dimitris Petrou.

Είναι απαιτητικό να έχεις την ευθύνη για την εμφάνιση ενός διάσημου Έλληνα/Ελληνίδας;

Γ.Σ: Ειναι απαιτητικό γιατί πάντα θα έχουν να πουν ή να γράψουν κάτι. Επίσης πρέπει να προσέχεις εάν αυτό που θα βάλει κάποιος το έχει φορέσει ήδη κάποιος άλλος. Γενικά όταν έχεις να κάνεις με πολύ δυνατά ονόματα σαφώς η ευθύνη είναι μεγαλύτερη.

Οι προτάσεις σου για τον ερχόμενο χειμώνα.

Γ.Σ: Αυτός ο χειμώνας έχει τα πάντα και για όλα τα γούστα! Από floral, ασπρόμαυρα, λευκά, shine, militare, prints, χρώμα, γραμμές 60s και γούνες με μια πιο 70s διάθεση. Μου αρέσει γιατί δεν είναι καθόλου βαρετός έχεις επιλογές και χαίρομαι πραγματικά που όπως κ πέρυσι αλλά και φέτος βλέπουμε και άλλα υλικά και δεν κυριαρχεί μόνο το μαύρο!!!

Συνέντευξη: Μιχαήλ Πάσσος | Brand Manager Nassos Ntotsikas

φωτογραφία

Michail Passos

About Michail Passos

Ο Μιχαήλ γεννήθηκε το 1980 και κατοικεί στην Κηφισιά. Έχει πάθος με τα ταξίδια, την φωτογραφία και την τέχνη, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στο διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Αγαπά την οργάνωση εκδηλώσεων και τρελαίνεται για τους ντοματοκεφτέδες της Αλεξάνδρας. Αντιπαθεί την αγένεια, την υπερβολή και τις μπάμιες. Απόφοιτος οικονομικών σπουδών και κάτοχος MBA, έπειτα απο αρκετές αναζητήσεις και ενασχόληση σε διάφορα πεδία τον κέρδισε η βιομηχανία της μόδας. Όταν δεν εργάζεται ως brand manager για τον Nassos Ntotsikas και την Fashion Assured αρθρογραφεί, χάνεται στον κυβερνοχώρο και οργανώνει τα επόμενα ταξίδια του.