Ο Αλέξης Φούκος είναι ιδιαίτερα χαρισματικός με έμφυτο ταλέντο στο να δημιουργεί χαρακτήρες. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί με την ενδυματολογία και να είναι πλέον το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις εμφανίσεις πολλών διασήμων. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Μιχαήλ Πάσσο μίλησε για τη συμμετοχή του στο μουσικό reality “The Voice” καθώς και για την επαγγελματική του διαδρομή!

Μίλησε μας λίγο για σένα. Πώς ξεκίνησες, τι σε τράβηξε σε αυτό το επάγγελμα, ποιες είναι οι πιο πρόσφατες συνεργασίες σου;

Α.Φ: Η δημιουργία χαρακτήρων ήταν κάτι που κεντρίζε το ενδιαφέρον μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ασχολήθηκα με την ενδυματολογία περισσότερο και λιγότερο με το styling.

Πιστεύεις περισσότερο στη μόδα ή στο προσωπικό στιλ;

Α.Φ: Το προσωπικό στιλ είναι αυτό που κάνει τον καθένα μας να ξεχωρίζει και να αναδεικνύει την προσωπικότητα του.

Μια συνεργασία που ξεχωρίζεις – και γιατί.

Α.Φ: Κάθε συνεργασία για μένα είναι ξεχωριστή καθώς είναι κομμάτι του εαυτού μου. Μιλώντας όμως πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσα να αναφέρω  τη συνεργασία μου με την εκπομπή “THE VOICE” του ANT1. Η εμπειρία μου αυτή ήταν πολύ ξεχωριστή, γιατί μαζί με την συνεργάτιδά και φίλη μου Κική Γραμματικοπούλου, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές διαφορετικές προσωπικότητες και καταστάσεις.

Recently Updated564

Είναι εύκολο να πείσεις τους Έλληνες celebrities να κάνουν μια συγκεκριμένη εμφάνιση;

Α.Φ: Η παρουσία μου στο χώρο μετρά 20 χρόνια οπότε είναι φυσικό επόμενο να μην αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα με οποιονδήποτε και να έχω συνεργαστεί. Και αυτό γιατί ο πελάτης ξέρει τον λόγο για τον οποίο με έχει επιλέξει.

Θα ήθελα να μας αναφέρεις κάποιους Έλληνες σχεδιαστές που ξεχωρίζεις.

Α.Φ: Είναι πολλοί οι σχεδιαστές που εκτιμώ. Τον καθένα και για διαφορετικό λόγο. Ωστόσο δεν μου είναι εύκολο να ξεχωρίσω κάποιον γιατί κάθε σχεδιαστής έχει το δικό του προσωπικό στιλ.

Είναι απαιτητικό να έχεις την ευθύνη για την εμφάνιση ενός διάσημου Έλληνα/Ελληνίδας;

Α.Φ: Κάθε άνθρωπος έχει ανασφάλειες. Είναι λογικό και επόμενο λοιπόν, ένας άνθρωπος που εκτίθεται να έχει τις διπλάσιες και παραπάνω. Άυτό καθιστά και τη δική μου ευθύνη αρκετά μεγάλη καθώς η εικόνα θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη.

Οι προτάσεις σου για τον ερχόμενο χειμώνα.

Α.Φ: Η πρόταση μου για τον χειμώνα αλλά και για κάθε εποχή είναι ο καθένας μας να ανακαλύψει το προσωπικό του στιλ και να το χρωματίσει όπως μόνο εκείνος γνωρίζει.

Συνέντευξη: Μιχαήλ Πάσσος | Brand Manager Nassos Ntotsikas

Michail Passos

About Michail Passos

Ο Μιχαήλ γεννήθηκε το 1980 και κατοικεί στην Κηφισιά. Έχει πάθος με τα ταξίδια, την φωτογραφία και την τέχνη, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στο διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Αγαπά την οργάνωση εκδηλώσεων και τρελαίνεται για τους ντοματοκεφτέδες της Αλεξάνδρας. Αντιπαθεί την αγένεια, την υπερβολή και τις μπάμιες. Απόφοιτος οικονομικών σπουδών και κάτοχος MBA, έπειτα απο αρκετές αναζητήσεις και ενασχόληση σε διάφορα πεδία τον κέρδισε η βιομηχανία της μόδας. Όταν δεν εργάζεται ως brand manager για τον Nassos Ntotsikas και την Fashion Assured αρθρογραφεί, χάνεται στον κυβερνοχώρο και οργανώνει τα επόμενα ταξίδια του.