Σάββατο βράδυ λίγο μετά τις 8 κλείσαμε ραντεβού μέσω Skype για μια όμορφη και χαλαρή συζήτηση με μια γυναίκα που είναι πετυχημένη στον τομέα της αισθητικής. Είναι πολύ γλυκιά και συγχρόνως πολύ αυστηρή με τον εαυτό της. Την χαρακτηρίζει η τελειομανία της και ο ιδιαίτερος τρόπος που εκφράζει τις απόψεις της. Η ίδια εξοργίζεται όταν ακούει να την αποκαλούν “τυχερή” αφού πιστεύει πως μόνο με σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις τα πάντα! Δουλεύει 20 ώρες και αισθάνεται τύψεις που δεν μπορεί να δουλέψει και παραπάνω. Δεν έχει πάει ποτέ διακοπές, δεν έχει πάει ποτέ για καφέ γιατί, όπως λέει η ίδια, πρέπει να συμπληρώσει χιλιόμετρα στη μοναδική της μανία, αγάπη – ή και λατρεία θα έλεγα εγώ – τη δουλειά της.

Είναι ευτυχισμένη με τη ζωή της και τους ανθρώπους που έχει γνωρίσει και δεν θέλει με τίποτα να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αλλάξει κάτι, γιατί είναι πλήρης με αυτά που έχει κάνει. Αναφέρομαι στην Miss Beauty Έφη Αράπη που διατηρεί ινστιτούτο εδώ και ένα χρόνο ονόματι Beauty Workshop. Φυσικά, θέλω να αναφέρω ότι είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχω γνωρίσει που είναι τόσο cool σε όλους τους τομείς! Δεν θα πω περισσότερα… Τα λέει η ίδια σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Beau Sillage!

7963422_orig

Mίλησε μας για το πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για την ομορφιά…

Ε.Α: Ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δουλειά και να ασχολούμαι με όλα αυτά τα πράγματα από το ελάττωμά μου και τη μανία μου για την τάξη και την καθαριότητα – που την είχα από πάντα – και όλη αυτή η αγάπη για την ομορφιά και την αισθητική. Λόγω συνθηκών, παράλληλα με το σχολείο, το ξεκίνησα και σχεδόν “χομπίστικα” θα έλεγα! Όμως στην πορεία ξεκίνησα να εργάζομαι πιο πολύ για χαρτζιλίκι. Παράλληλα πέρασα στη σχολή κοσμετολογίας και από τότε μέχρι σήμερα είναι η βασική μου δουλεία.

Ήξερες από μικρή δηλαδή με τι ήθελες να ασχοληθείς;

Ε.Α: Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή να κυνηγάω τα ξαδέρφια μου με ένα νυχοκόπτη να τους κόψω τα νύχια! Ακούγεται αστείο… αλλά το έκανα! Από μικρή λοιπόν, είχα άποψη χωρίς να το έχω σπουδάσει ως προς την αισθητική, τη συμμετρία και το πρόσωπο. Πιστεύω ότι είναι κυρίως ταλέντο και μετά προσωπική ευχαρίστηση, πρακτική εξάσκηση και πάρα πολύ δουλειά. Μου αρέσει όμως και ασχολούμαι με όλα, όπως υπάρχει και στον κατάλογο, έχω εστιάσει όμως στι βασικό μου τομέα που είναι η αισθητική και κυρίως τα άκρα.

Πώς ξεκίνησες να δουλεύεις;

Ε.Α: Ξεκίνησα να δουλεύω, πάνω στον τομέα μου πάντα, για αρκετά χρόνια σε γνωστά κομμωτήρια, στα νύχια, στις αποτριχώσεις και make up! Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί βλεφαρίδες και extension βλεφαρίδων. Έχω δουλέψει σε spa και για κάποιο διάστημα είχα το προνόμιο να παρέχω προσωπικές υπηρεσίες σε επώνυμους. Τα τελευταία δέκα χρόνια το κάνω με σκληρή δουλεία. Τώρα είμαι στον πρώτο χρόνο που έχω ανοίξει το κατάστημα στη Βάρη και η πρόταση για το δεύτερο κατάστημα που ανοίγουμε, ήρθε από την εταιρεία του κυρίου Κοντοέ που είναι πλαστικός χειρούργος και γνώριζε το χώρο ως πελάτης και του άρεσαν οι υπηρεσίες μας, ο χώρος μας και ο τρόπος που λειτουργώ. Η πρόταση ήταν αν θέλουμε να μπούμε στο χώρο του και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

6787093_orig

Τι είναι για εσένα η δουλειά;

Ε.Α: Αγαπώ πολύ τη δουλεία μου γι’ αυτό και εργάζομαι πάρα πολλές ώρες ακόμα και στα ρεπό μου! Έχει γίνει η ζωή μου και  δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποια στιγμή δεν θα δουλεύω. Από τότε που το ξεκίνησα δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι με αυτό. Υπάρχουν φορές που πάω στο σπίτι κάποιας φίλης μου και θα της πω “τα φρύδια σου είναι χάλια, κάτσε να στα βγάλω”! Είναι η μανία μου!

Ανταγωνισμός στη δουλεία σου έχεις αντιμετωπίσει;

Ε.Α: Αρχικά από τότε που άνοιξα το κατάστημα δεν έχω πάει ποτέ να ψάξω σε μαγαζί να δω πως λειτουργούν και τι προϊόντα χρησιμοποιούν γιατί έχω εμπιστοσύνη στη δουλεία μου! Από τη μέρα που έχουμε ανοίξει, παίρνουν συνέχεια και κλείνουν εικονικά ραντεβού που δεν πραγματοποιούνται ή έρχονται να μας κάνουν τύπου “υποδείξεις” και μικρές φασαριούλες για θέματα που δεν έχουν λογική! Όσο ανεβαίνει ένα κατάστημα, συμβαίνουν αυτά! Ο ανταγωνισμός, ναι, υπάρχει!

Κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό;

Ε.Α: Ναι φυσικά! Μου έχει τύχει πελάτισσα να μου κάνει πρόταση να δουλέψω στο δικό της κατάστημα, αλλά δεν ήξερε ότι ήμουν η ιδιοκτήτρια. Όπως καταλαβαίνεις ξεκινάει ένας αστείος διάλογος! Να σου πω το βλέπω λίγο “funky” γιατί δεν έχω μάθει να λειτουργώ και να σκέφτομαι κατά αυτό τον τρόπο. Είμαι απόλυτα σίγουρη και σκληρή στη δουλεία μου και κοιτάζω  να είναι όλα σωστά για να είναι όλοι ικανοποιημένοι!

758423_orig

 Είχες φανταστεί ότι θα άνοιγες κατάστημα και μάλιστα τώρα και δεύτερο;

Ε.Α: Πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω μαγαζί ποτέ, παρά το γεγονός ότι μου έκαναν προτάσεις. Το θεωρούσα λάθος να το κάνω αυτό. Προτιμούσα να αλλάξω επάγγελμα από το να ανοίξω δικό μου μαγαζί. Θεωρούσα λίγο ριψοκίνδυνο στην Ελλάδα να ανοίξεις μαγαζί για νύχια γιατί προσωπικά δεν είχα μείνει ευχαριστημένη σε κανένα διότι δεν υπήρχε καθόλου η ποιοτική υπηρεσία που είναι το βασικότερο όλων. Είχα την απαίτηση σαν πελάτισσα να μου κάνουν το μανικιούρ με καθαρά εργαλεία και όχι βρόμικα! Δυστυχώς δεν μπορείς να τσεκάρεις τα πάντα, γι’ αυτό λοιπόν προσπαθώ και εγώ στο μαγαζί να ελέγχω όσο μπορώ τα πάντα!

Πιστεύεις ότι υπάρχουν καλές τεχνίτριες;

Ε.Α: Υπάρχει ένα κενό. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν καλές τεχνίτριες. Δεν το κακολογώ. Ίσα-ίσα κι εγώ μπορώ να πω ότι είμαι καλή τεχνίτρια και να πάω στο πανευρωπαϊκό και να βγω η χειρότερη. Προφανώς και μπορεί να συμβεί αυτό! Πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις, να αγαπάς τη δουλεία σου για να το κάνεις καλά.

Μπορεί κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας να καταλάβει αν έχει γίνει καλή δουλειά ή όχι;

Ε.Α: Οι πελάτισσες είναι οι καλύτεροι κριτές. Μπορούν να ξεχωρίσουν την καλύτερη τεχνίτρια γιατί έχουν πάει σε αρκετές στην πόλη τους, αλλά και εκτός, και μπορούν να συγκρίνουν. Μια τεχνίτρια δεν μπορεί να συγκρίνει διότι δεν έχει πάει σε αρκετές. Την κάθε πελάτισσα τη βλέπω σαν κριτή ενός πανευρωπαϊκού διαγωνισμού! Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την καθεμία.

2784150_orig

Η λέξη “ανασφάλεια” υπάρχει;

Ε.Α: Τόσα χρόνια το βλέπω στη δουλεία μου. Όποια πελάτισσα καθίσει μαζί μου θα μου πει ότι ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και φαίνεται. Δεν προσπαθώ να την πείσω ότι μου αρέσει αυτό που κάνω για να της πάρω τα χρήματα. Ευχαριστιέμαι την ανακούφιση που παίρνει ο άλλος από τα δικά μου τα χέρια γιατί μόνο εγώ μπορώ να το κάνω! Η δουλειά μας είναι πολύ πιο ικανοποιητική όταν ξέρουμε πως μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι σε κάποιον. Ανασφάλειες έχουμε όλοι στη δουλειά μας αλλά παίρνω απίστευτη ευχαρίστηση όταν οι πελάτισσές μου είναι ικανοποιημένες. Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Τις σέβομαι και με σέβονται.

Το καλύτερο προϊόν που πιστεύεις ότι είναι “top” στη δουλειά σου;

Ε.Α: Τόσα χρόνια προσπαθώ να βρω την καλύτερη κρέμα ποδιών. Έχω δοκιμάσει αρκετές, είτε φαρμακευτικές είτε του εμπορίου, φτηνές, ακριβές, τα πάντα! Κατέληξα λοιπόν στην κηραλοιφή. Έχουμε δικές μας συνταγές για άλατα, scrub και κηραλοιφή που δεν υπάρχει στο εμπόριο. Πιστεύω είναι πολύ καλό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του σώματος. Οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι και βλέπουν διαφορά με τη χρήση της.

Τι ιδιαίτερες υπηρεσίες πιστεύεις ότι παρέχει το Beauty Workshop;

Ε.Α: Πάντα είχα στο μυαλό μου να είναι όλα μιας χρήσεως, να φαίνονται όλα καθαρά. Είναι μεγάλο μαγαζί, παρόλα αυτά δεν έχει κρυφές γωνίες, ντουλαπάκια ή πράγματα που μένουν χωρίς να πέσει στο μάτι του πελάτη. Είναι όλα open. Επίσης, βλέπει ότι τα εργαλεία βρίσκονται στην αποστείρωση και είναι καθαρά. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι ο πελάτης βλέπει και μπορεί να είναι σίγουρος για την καθαριότητα και την ασφάλεια που μπορούμε να του προσφέρουμε. Προσπαθώ να κάνω πράγματα έτσι ώστε να μην φορτώνω τις τεχνίτριες με αυτές τις διαδικασίες για να μην χάνουν τον χρόνο τους από το διάλειμμά τους όπως και σε ημέρες που έχουμε πολύ δουλειά να είναι όλα τακτοποιημένα και καθαρά. Εκτός από τα εργαλεία, όλα τα υπόλοιπα τα πετάμε γιατί είναι μιας χρήσεως.

3059813_orig

Ανοίγεις καινούργιο κατάστημα στο Ψυχικό σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό, Παρασκευά Κοντοέ. Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη συνεργασία και το καινούργιο κατάστημα.

Ε.Α: Σε συνεργασία με την κλινική του κυρίου Κοντοέ, παρέχουμε επιπλέον υπηρεσίες, με εξειδικευμένη αισθητικό που εργάζεται ήδη στον όμιλο του γιατρού, όπως μασάζ, θεραπείες προσώπου και σώματος. Ακόμα, έχουμε τη δυνατότητα για οτιδήποτε συμβαίνει να παραπέμπουμε περιστατικά στον γιατρό, όπως μυκητιάσεις. Συνδυάζουμε πολλά πράγματα σε έναν χώρο και έχουμε την “αυτοσυμπλήρωση” και στον δικό μας τομέα αλλά και στην ομάδα του κυρίου Κοντοέ.

6974_2

Τι θα πρότεινες για τους μελλοντικούς πελάτες κάποιου ινστιτούτου;

Ε.Α: Θα ήθελα να πω σε όλο τον κόσμο που εν δυνάμει είναι πελάτες σε κάποιο τέτοιο χώρο, να ρωτάει και να απαιτεί! Να ρωτάει και να ενημερώνεται στο τι προϊόντα χρησιμοποιεί η τεχνίτρια, αλλά και να απαιτεί τα εργαλεία να είναι καθαρά. Δεν θα ήθελα να βλέπουν πράγματα και να μη τα λένε. Πολλές ίσως και να μην τολμούν γιατί ντρέπονται, όμως πρέπει να γνωρίζουν και να τσεκάρουν αν τα εργαλεία είναι καθαρά ή αν ο πάγκος τους είναι καθαρός. Πρέπει να απαιτήσουν για αυτό το οποίο πληρώνουν! Θα χαιρόμουν να έβλεπα πελάτες που θέλουν να ενημερώνονται γιατί έτσι μπορούν να εκτιμήσουν και τη σωστή δουλειά του τεχνίτη.

Info: Αρτέμιδος 31, 16672 Βάρη & Περικλή Σταύρου 13, 11524 Ψυχικό

Τηλ.: 2130058424 & 210 6917544

Email: efiarapibw@gmail.com

www.efiarapi.gr, www.drkskincare.com

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!