Η Helena Rubinstein, επιστήμονας και εστέτ αλλά ταυτόχρονα, απαιτητική, παθιασμένη, ισχυρογνώμων, αυταρχική αλλά ταυτόχρονα γοητευτική ήταν μια εξαιρετική προσωπικότητα, ικανή να εφαρμόζει το έντονο επιχειρηματικό της δαιμόνιο στην αναδυόμενη τότε βιομηχανία καλλυντικών. Υπήρχε οραματίστρια, η πρώτη που δημιούργησε ινστιτούτο ομορφιάς στις αρχές του 20ου αιώνα, στο οποίο συνδύαζε τη δερματολογία με τη χρήση καλλυντικών προϊόντων. Την ενθουσίαζε πάντα η ομορφιά στους πίνακες ζωγραφικής, στα σχέδια αλλά και στα πρόσωπα των γυναικών.

31hartman-helena-slide-33XG-jumboHelena Rubinstein: Beauty is Power20141026-RUBINSTEIN-slide-Z8JL-jumbo

“Beauty is Power” η πρώτη έκθεση που επικεντρώνεται στην επιχειρηματία του χώρου της ομορφιάς, Helena Rubinstein, μια από τις πιο σημαντικές συλλέκτριες της avant-garde τέχνης και της Αφρικανικής γλυπτικής στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα. Μεγάλη έμφαση δίνεται στη μοναδική συλλογή έργων τέχνης αλλά και στη χρήση του μοντερνισμού στο χώρο των ινστιτούτων ομορφιάς της. Στην έκθεση “Beauty is Power” παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, έργα των Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali, Constantin Brancusi, Elie Nadelman και Joan Miro ενώ εντυπωσιακά είναι και τα δείγματα Αφρικανικής τέχνης από τη συλλογή της.

Helena Rubinstein: Beauty is Power

HelenaRubinstein_Carousel_103114

programs_rubinstein_34-portraitgalleryphoto_hero

*Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο The Jewish Museum- Νέα Υόρκη -13 Οκτωβρίου, 2014- 22 Μαρτίου,  2015.

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!