Όσο και να μεγαλώνουμε, δεν σταματάμε να νιώθουμε σαν παιδιά. Τουλάχιστον έτσι αισθανόμαστε εμείς εδώ στο Beau Sillage. Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι! Όπως το παλιό παιχνίδι που κλείνουμε τα ματιά και προσπαθούμε να βρούμε ποιος μας χτύπησε στην πλάτη!  Στη σκέψη αυτή αποφασίσαμε να κάνουμε μία βόλτα στο κατάστημα παιχνιδιών “Μπιζ και να μιλήσουμε για τα παιχνίδια. Μία λέξη που φαντάζει τόσο ωραία, όπως άλλωστε και το συγκεκριμένο κατάστημα!

Η Ιστορία

Το 1988 ξεκίνησαν το κατάστημα η Μαίρη και Βασίλης Τσώνης ψάχνοντας να βρουν παιχνίδια δημιουργικά, εκπαιδευτικά, ποιοτικά όπως παντα ήθελαν. Ήταν παντα το κύριο μέλημα τους να βρουν παιχνίδια ξύλινα, λούτρινα και πλαστικά άριστης ποιότητας και με όλα τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά που τα καθιστούν τα πλέον κατάλληλα για τα παιδιά. Εδώ και μερικά χρόνια το έχει αναλάβει η νέα γενιά, η Σταυρούλα και η Ελπίδα Τσώνη, οι οποίες προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο των γονιών τους. Και όπως μας είπαν, δε θα έβαζαν ποτέ κάτι στο μαγαζί που δε θα έδιναν στα δικά τους παιδιά! Και πολλές φορές γίνονται οι ίδιες οι πρώτοι δοκιμαστές! Και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς!

stuffed

Από το αμπαλάζ μέχρι το περιεχόμενο φροντίζουν το κάθε δώρο να είναι μοναδικό. Ποιος δεν χαίρεται όταν παίρνει ένα δώρο τυλιγμένο με όμορφα χαρτιά περιτυλίγματος και πολύχρωμες κορδέλες, έστω και αν τις περισσότερες φορές ξέρει από πριν το περιεχόμενο; Τα ταξίδια στις εκθέσεις παιχνιδιών τους δίνουν τη δυνατότητα να ψάχνουν συνεχώς για νέα και πρωτότυπα παιχνίδια και δώρα. “Είναι όλα επιλεγμένα ένα προς ένα από εμάς με μεγάλη προσοχή και ευθύνη”. Τα παιχνίδια δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά από την πιο τρυφερή τους ηλικία να γνωρίσουν τον κόσμο, να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους και γι’ αυτό τους προσφέρουν τα καλύτερα εφόδια!

girls

Από το 2012 λειτουργεί και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.mpiztoys.gr με το οποίο στέλνουν τα προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα. Με αρκετή δουλειά και πολύ προσωπικό χρόνο κατάφεραν να φτάσουν και στα πιο μακρινά  μέρη, από Φλώρινα έως Κάρπαθο και από Έβρο έως Ιεράπετρα!

lights

Ας παίξουμε με LEGO

lego

Έτσι ονομάστηκαν τα γνωστά σε όλους μας τουβλάκια Lego, από την δανέζικη έκφραση “leg godt” δηλαδή “ας παίξουμε”!

Στην αρχή το 1932 ο Δανός Όλε Κιρκ Κρίστιανσεν κατασκεύασε τα πρώτα τουβλάκια από ξύλο με προεξοχές. Χρειάστηκαν 5 χρόνια από 1958 για να βρεθεί το τέλειο μείγμα συνθετικών πλαστικών. Η παραγωγική τους διαδικασία είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό απαιτεί την ανθρώπινη επίβλεψη για την ελαχιστοποίηση των ελαττωματικών. Ειναι τυχαίο που τα τουβλάκια του μπαμπά μου συμπλήρωναν τη δική μου συλλογή από Lego; Ο ανταγωνισμός τεράστιος! Φανταστείτε ότι τις παλιές πρέσσες τις έβαζαν στα θεμέλια σπιτιών για να μην πέσουν στους ανταγωνιστές!

Το 1977 η Lego εισάγει το σύστημα Technic, κατασκευές όχι πλέον με τουβλάκια αλλά με δοκούς, γρανάζια, άξονες και ηλεκτρικούς κινητήρες για κάθε είδους μηχανολογικές κατασκευές! Τελικά οι μεγάλοι όταν πιάνουν στα χέρια τους παιχνίδια γίνονται πιο παιδιά και από παιδιά και η φαντασία τους καλπάζει!! Χωρίς καθυστερήσεις το 1998 η Lego εισάγει το σύστημα Mindstorms που στόχο έχει την κατασκευή απλών ρομπότ προσβάσιμη σε παιδιά! Το πρώτο “προγραμματιζόμενο τούβλο” περιείχε έναν μικροεπεξεργαστή που ελέγχει το ρομπότ και διάφορους αισθητήρες  για την επικοινωνία του ρομπότ με το περιβάλλον.

Τελικά ο μοναδικός περιορισμός στο παιχνίδι είναι η φαντασία! Πόλεις ολόκληρες έχουν κατασκευαστεί με τουβλάκια Lego καθώς και μερικά από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σύδνεϋ και πολλά άλλα.  Μέχρι και στο διάστημα ταξίδεψαν!! Το Μάιο του 2011 το διαστημικό λεωφορείο Endeavour έφερε 13 Lego κιτ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με σκοπό να κατασκευάσουν μοντέλα για να δουν πως αντιδρούν σε μικροβαρύτητα ως τμήμα του προγράμματος “Τα τουβλάκια Lego στο διάστημα” τα αποτελέσματα του οποίου θα δίδονταν σε σχολεία ως μέρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο! Τουβλάκια σε μεγάλη ποικιλία από χρώματα και μεγέθη για να χωρέσουν την φαντασία των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών!

puppets

Info: Κανακάρη 185, Πάτρα

Τηλ.: 2610 620613

Photography: Βασίλης Σιούτος