Στον κόσμο της μόδας, ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Ο λόγος; Μα φυσικά οι πολυαναμενόμενες εβδομάδες μόδας που πλησιάζουν.

Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι.

Κάθε εξάμηνο οι σχεδιαστές περιμένουν την μέρα εκείνη όπου οι δημιουργίες τους θα βγούν στο φώς και αν μη τι άλλο, θα κριθούν από κριτικούς μόδας, δημοσιογράφους, fashion bloggers και παθιασμένους fashionistas.

Αυτές τις ημέρες επικρατεί φρενίτιδα γύρω από τις ατελείωτες προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν ώστε το αποτέλεσμα του κάθε οίκου να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς, μα πάνω από όλα στόχος των σχεδιστών είναι να επιτύχουν να αφήσουν το στίγμα τους στον χώρο της μόδας.

Το πρόγραμμα των εβδομάδων μόδας για την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-2016 έχει ως εξής:

Όπως πάντα ξεκινάμε με την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης η οποία ηγείται των υπολοίπων. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία φορά στο διάσημο Lincoln Center από τις 12 έως τις 19 Φεβρουαρίου υπό την χορηγεία της Mercedes Benz.

Τη σκυτάλη παίρνει το Λονδίνο στις 20 με 24 Φεβρουαρίου. Τα shows θα πραγματοποιηθούν στο Somerset House, ένα νεοκλασσικό κτήριο του 16ου αιώνα.

35

Συνέχεια έχει το Μιλάνο. Η ιταλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει την εβδομάδα μόδας από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στα μαγευτικά Palazzo Serbelloni και Palazzo Reale.

76

12

Την τελευταία λέξη έχει το Παρίσι, από τις 4 έως τις 11 Μαρτίου.

Τα περισσότερα shows θα πραγματοποιηθούν στο διάσημο εμπορικό κέντρο Carrousel du Louvre με την εμβληματική ανάποδη γυάλινη πυραμίδα να δεσπόζει στον χώρο.

Δεν έχουμε παρά να κάνουμε υπομονή μέχρι να θαυμάσουμε για ακόμη μια φορά τις δημιουργίες των αγαπημένων μας σχεδιαστών καθώς και να ενημερωθούμε για τις τάσεις που θα επικρατήσουν την επόμενη σεζόν. Stay tuned.

εδ

Μαριέττα Kοντοστάνου