Το πάθος του Αναστάσιου Κωτσόπουλου για το κόσμημα γεννήθηκε αβίαστα. Στην ηλικία των 19, άρχισε να μελετά την τέχνη της πέτρας δίπλα στον αδελφό του Άγη. Οι δυο τους εργάστηκαν μαζί για πολλά χρόνια και σπούδασε δίπλα στους καλύτερους Έλληνες χρυσοχόους μαθαίνοντας, στη θεωρία και την πράξη, την κατασκευή του χειροποίητου κοσμήματος. Αυτή η γνώση έγινε πηγή έμπνευσης για τον Αναστάσιο ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει τη δικό του ομώνυμο brand κοσμημάτων.

Με σχεδόν καθόλου προϋπολογισμό, κατάφερε να δημιουργήσει οχτώ κομμάτια κοσμημάτων υψηλής ποιότητας και αποφάσισε να τα προωθήσει σε κοσμηματοπωλεία στα ελληνικά νησιά. Οι προσπάθειές του δεν πέρασαν απαρατήρητες και πριν από ένα χρόνο ίδρυσε την «Anastazio» και δημιούργησε την πρώτη του συλλογή με τίτλο «all time classic».

Ο κόσμος του κοσμήματος καλωσόρισε τον νεαρό και ταλαντούχο σχεδιαστή και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε το talk of the town. Στόχος του είναι η καλύτερη ποιότητα, το πρωτοποριακό design και η μοναδικότητα και πάθος του η δημιουργία εξαιρετικών αριστουργημάτων που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν την ομορφιά και την αυτοπεποίθηση.

Γνωρίστε τον αποκλειστικά στο Beau Sillage

Shoot 4 london look 13 -118-2

Πώς και πότε γεννήθηκε το πάθος σας για το κόσμημα;

Α.Κ.: Ξεκίνησα να παρακολουθώ τον αδερφό μου Άγη από πολύ μικρή ηλικία και πήγαινα στο εργαστήριο όπου μάθαινε την τέχνη του αδαμαντοδέτη και στα 19 μου ξεκίνησα και εγώ να μαθαίνω την τέχνη του αδαμαντοδέτη μαζί του. Ο αδερφός μου είναι μέσα στους 3 καλύτερους στην Ελλάδα -για μην πω ο καλύτερος- και έπειτα από κάποιο διάστημα που είχα φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ξεκίνησα να παρακολουθώ και την τέχνη της κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος δίπλα στους καλύτερους Έλληνες χρυσοχόους, καθώς και την τέχνη του γυαλίσματος ενός κοσμήματος και γνωρίζω πάρα πολύ καλά όλη αυτή την διαδικασία κατασκευής. Έχοντας πλήρως γνώση για την κατασκευή του κοσμήματος δημιουργήθηκε η ιδέα να σχεδιάσω και να κατασκευάσω κοσμήματα υψηλής ποιότητας, δημιουργώντας το δικό μου brand “Anastazio”.

Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στην τέχνη του κοσμήματος;

Α.Κ.: Ήταν κάτι το οποίο ήρθε πολύ φυσιολογικά γιατί ήμουν από μικρή ηλικία στα εργαστήρια κοσμημάτων, είναι τέχνη που απαιτεί να δώσεις όλη σου την ενέργεια και την προσοχή και θα στο ανταποδώσει με την χαρά και τον ερώτα της δημιουργίας.

Από τι στοιχεία αντλείτε έμπνευση για να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό κόσμημα;

Α.Κ.: Μόνιμη πηγή έμπνευσης αποτελεί η αρχαία Ελλάδα και τα αρχαιοελληνικά σύμβολα τα οποία προσπαθώ να παρουσιάσω με μοναδικό τρόπο, ξεφεύγοντας από το κλασικό στιλ. Και φυσικά δεν μπορεί να εκλείπει και το στοιχείο της γυναικείας ομορφιάς και θηλυκότητας…

New folder31

Τι ρόλο παίζει ο αρχαίος κόσμος στην τέχνη σας;

Α.Κ.: Πολύ σημαντικό, μου αρέσει να σχεδιάζω κοσμήματα με βάση αρχαία ελληνικά σύμβολα παρουσιάζοντας την κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό στο μεγαλύτερο επίπεδο κοσμημάτων παγκοσμίως συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον σε ένα κράμα κλασικού και μοντέρνου που τα κάνει μοναδικά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι και γιατί;

Α.Κ.: Όλα τα κοσμήματα μου αρέσουν αλλά θα έλεγα περισσότερο το δαχτυλίδι με το αρχαιοελληνικό σύμβολο το Μαίανδρο και ο λόγος είναι τα αρχαιοελληνικά σύμβολα που μου αρέσουν πάρα πολύ και θα είναι και τι θέμα της επόμενης μου σειράς.

Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Α.Κ.: Χρυσό 18Κ σε κίτρινο, λευκό και ροζ χρωματισμό, διαμάντια και πολύτιμες πέτρες.

Αποφασίσατε να δημιουργήσετε το δικό σας επίσημο brand σε μια περίοδο κρίσης. Δεν σας φόβισε αυτή η κίνηση;

Α.Κ.: Όχι δεν με φόβισε η κίνησή μου γιατί ήμουν σίγουρος για τα σχέδια μου και την ποιότητα στην κατασκευή. Όταν οι περισσότεροι έβλεπαν κρίση εγώ είδα ευκαιρία.

Ποιο είναι το βασικό συστατικό επιτυχίας σας;

Α.Κ.: Το βασικό συστατικό είναι να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Τα κοσμήματά σας έχουν φιλοξενηθεί στην βρετανική Vogue τον Οκτώβριο και θα φιλοξενηθούν πάλι στο τεύχος Δεκεμβρίου. Πώς νιώθετε για αυτή την αναγνώριση από ένα τόσο μεγάλο περιοδικό;

Α.Κ.: Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενούνται κοσμήματα μου στο μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στο κόσμο.

vogue anastazio

Πού μπορεί να βρει κανείς τα κοσμήματά σας;

Α.Κ.: Στην online boutique μου www.anastazio-jewellery.com

Στην μεγαλύτερη κοινότητα κοσμημάτων στον κόσμο: Farlang www.farlang.com. Στο EDGIC http://edgic.eu που είναι ένα διεθνες Luxury Consultancy και σε  online fashion shop σε ολο τον κοσμο. Runway2street, Modafirma, Fancy, AFB1, My Diamond Drop, Ahalife και Jewel Street

Ποιο κομμάτι πιστεύετε ότι θα ταίριαζε στην αισθητική του Beau Sillage;

Α.Κ.: Πιστεύω θα ταίριαζε πάρα πολύ μια καρδιά (Nude Love) που έχω σχεδιάσει από κίτρινο χρυσό 18κ και διαμάντια (παρακάτω φωτό).

A 22410