Μήπως η διατροφή σας είναι πολύ μονότονη; Καιρός για ανανέωση λοιπόν!

– Ξεκινήστε με μία αλλαγή σε κάτι εγκατεστημένο και πάγιο στη διατροφή σας. Αν π.χ. ξεκινάτε την ημέρα με το ίδιο πρωινό κάθε φορά, έφτασε η ώρα να βρείτε μία άλλη εναλλακτική (ή ακόμα καλύτερα πολλές άλλες). Δοκιμάστε γάλα με βρώμη μπανάνα και σταφίδες, ψωμί με ανθότυρο και μέλι, γιαούρτι με μούσλι, σπιτικές τηγανίτες -με ζύμη από μπανάνα και αυγό- με μέλι ή ακόμα και σπιτική μπάρα δημητριακών. Αρχικά πιθανώς να απαιτήσει έναν παραπάνω κόπο στην οργάνωσή του αλλά η επόμενη φορά θα είναι σίγουρα πιο εύκολη!

– Αποφασίστε μία καινούρια συνήθεια που θέλετε να εντάξετε στη ζωή σας και επικεντρωθείτε σε αυτή! Δείτε το σαν πρόκληση, φτιάξτε ένα σχέδιο δράσης και αντιμετωπίστε το… επαγγελματικά! Με απλά λόγια, αν θεωρείτε πως κάτι είναι λίγο στραβό στη διατροφή σας π.χ. δεν προσλαμβάνετε αρκετά φρούτα, βάλτε σαν στόχο τις 5 από τις 7 ημέρες της εβδομάδας να επιλέγετε για απογευματινό κάτι που σας είναι ευχάριστο και βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως μία φρουτοσαλάτα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο σύντομα θα είναι μέρος της καθημερινότητάς σας!

– Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος γυμναστικής; Δεν το έχετε βρει ακόμα; Ήρθε ο καιρός να το ανακαλύψετε! Δοκιμάστε διαφορετικά είδη άθλησης, ομαδικά ή ατομικά, με διαφορετικού ανθρώπους και αν έχετε τη δυνατότητα εντάξτε παραπάνω από ένα στην καθημερινότητά σας! Τόσο η εναλλαγή των παραστάσεών όσο και τα οφέλη της άσκησης θα σας κάνουν να νιώθετε άλλοι άνθρωποι!

– Δείτε το διαφορετικά! Πολλές φορές ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη διατροφή μας και όλα τα ζητήματα γύρω από τον τρόπο ζωής μας είναι από μόνος του… ανασταλτικός. Η καλή διατροφή θεωρείται από πολλούς καταπίεση και ταυτίζεται με την έλλειψη ευχαρίστησης από το φαγητό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα! Η καλή διατροφή είναι η χρυσή τομή μεταξύ της γεύσης, της σωστής ποσότητας και της καλής ποιότητας. Άλλωστε το ζήτημα δεν είναι να γίνουμε “υπεράνθρωποι” και να τα κάνουμε όλα στην εντέλεια αλλά να βελτιωνόμαστε σιγά σιγά, χωρίς αυτό να μας πιέζει! Αυτή θα είναι άλλωστε και η πραγματική ανανέωση!

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!