Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος μας δείχνει τον δρόμο προς την παραλία! Συχνά όμως αισθανόμαστε ανασφαλείς καθώς μαζί με την έκθεση του κορμιού σε κοινή θέα έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη μακιγιάζ. Όταν η επιδερμίδα, χαίρει άκρας υγείας, καλό θα είναι να αποφεύγεται το μακιγιάζ στην παραλία! Στην περίπτωση όμως που υπάρχουν θεματάκια που σας κάνουν να νιώθετε άβολα, βοηθήστε το δέρμα σας με ελαφρύ μακιγιάζ.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λαμπερό, καθαρό αλλά παράλληλα ανάλαφρο και ασφαλές μακιγιάζ κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το σημαντικότερο και αναγκαιότερο θέμα που πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας πριν βγείτε στην παραλία είναι η αντιηλιακή προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Επιλέξτε με τη δέουσα συνείδηση αντιηλιακή προστασία κατάλληλη στο δικό σας τύπο δέρματος και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας. Ένα αντιηλιακό θα πρέπει να προσφέρει προστασία έναντι στις ακτίνες UVA και UVB. Τι είναι όμως οι ακτίνες αυτές;

Οι ακτίνες UVA είναι η υπεριώδης ακτινοβολία η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη γήρανση του δέρματος επειδή επιδρά στα κύτταρα που παράγουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο. Διεισδύει σε μεγαλύτερο βάθος στην επιδερμίδα και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Η δράση της εμφανίζεται  καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όλο το χρόνο.

Οι ακτίνες UVB είναι η υπεριώδης ακτινοβολία η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τα ηλιακά εγκαύματα. Τα ηλιακά εγκαύματα όταν επαναλαμβάνονται μπορούν αν προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες αυτές μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και παράγουν την μελανίνη. Η δράση τους είναι πιο έντονη το καλοκαίρι και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό, πως ένα αντιηλιακό ευρέου φάσματος θα είναι αυτό που θα προστατέψει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.

Για το μακιγιάζ στην παραλία επιλέξτε προϊόντα με αδιάβροχες φόρμουλες. Θα προσφέρουν σταθερότητα και διάρκεια στο μακιγιάζ. Αποφύγετε το foundation, τις πούδρες και τις γυαλιστερές υφές.

Για την κάλυψη κάποιων προβληματικών περιοχών, χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες concealer, τοπικά. Με αυτό τον τρόπο και θα καλύψετε κάποια σημάδια ή δυσχρωμίες στο πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα θα δώσετε στο δέρμα μια χρωματική ομοιομορφία.

Αποφύγετε όπως προανέφερα, την πούδρα για να σταθεροποιήσετε την κάλυψη ή για να αποτρέψετε τη λιπαρότητα. Αντί πούδρας, χρησιμοποιήστε blotting papers, ή ταμπονάρετε με χαρτομάντιλο κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να αφαιρέσετε την λιπαρότητα που μπορεί να εμφανιστεί!

Αν υπάρχουν κενά στα φρύδια, γεμίστε τα με αδιάβροχο μολύβι φρυδιών, διαφορετικά χτενίστε τα και αφήστε τα φυσικά.

Για τα μάτια επιλέξτε μια αδιάβροχη μάσκαρα με κάποιο χρώμα της αρεσκείας σας, ή μια μαύρη στην περίπτωση που επιθυμείτε να δώσετε ένταση στα μάτια μ’ ένα χρωματιστό αδιάβροχο eyeliner.

Στα χείλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντιηλιακό προϊόν, κατάλληλο για την περιοχή, με χρώμα ή ένα απαλό ενυδατικό με προστασία SPF και χρώμα! Το ίδιο προϊόν μπορείτε να το εφαρμόσετε ψηλά στα ζυγωματικά σαν ρουζ για να δώσετε λίγη ένταση και ζωντάνια στα μάγουλα!

Στις διακοπές και στην παραλία διατηρείστε ένα ελαφρύ μακιγιάζ, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Παίξτε με χρώμα στα μάτια ή τα χείλη και ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάτε την προστασία του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα!

Σας εύχομαι, καλό καλοκαίρι, να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα με ελαφρύ μακιγιάζ αλλά υψηλή αντιηλιακή προστασία!

Tης Διονυσίας Κωνσταντίνου

Credits: Photography: www.simonovikis.com, Model: Jo-marie Harteveld, Makeup Artist – Hair Stylist: Dionissia Konstantinou