Τις προάλλες είχα κανονίσει να συναντηθώ με τη Μαριέττα, την οποία θα γνωρίσετε πολύ πολύ σύντομα μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του Beau Sillage. Το ραντεβού δόθηκε στο Σύνταγμα και παρά την κίνηση καμία μας δεν καθυστέρησε λεπτό. Πάνω στην προσπάθεια να βρούμε μέρος για να πιούμε τον καφέ μας είχε αρχίσει να με πηγαίνει προς την οδό Πραξιτέλους. Δεν αντιστάθηκα -μιας και είναι ειδική- και πριν καν προλάβω να καταλάβω πως, βρεθήκαμε μέσα στο νεό all day bar της Αθήνας!

Το “The Clumsies” στεγάζεται σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό του 1919 και βρίσκεται στην οδό Πραξιτέλους 30. Χωρίζεται σε 4 διαφορετικούς χώρους: Η ημι-υπαίθρια αυλή με πτυσσόμενη οροφή είναι ο χώρος που πρωτοσυναντάς μόλις μπεις, ένα πέτρινο μπαρ στα δεξιά  που μας έκλεψε την καρδιά, μια σάλα με ένα μοναστηριακό τραπέζι στο κέντρο, κι ένας πιο lounge χώρος στον ημιόροφο να μας φωνάζει από τον τοίχο «READ».

2

3

4

Εμείς όμως, δεν είχαμε πάει να διαβάσουμε, αλλά να πιούμε έναν από τους πιο καλοφτιαγμένους cappuccino από τα μαγικά χέρια του Νίκου και να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο hot spot. Οι “ατσούμπαλοι”, έτσι όπως μεταφράζεται ο τίτλος δεν είναι άλλοι από τους, Λευτέρη Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκα, Γιώργο Καίσαρη, Νίκο Μπακούλη και Βασίλη Κυρίτση. Αρκεί να σου πω πως οι δύο τελευταίοι είναι οι δύο πρώτοι νικητές του World Class Bartender 2011 και 2012 αντίστοιχα, ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες δούλευαν μαζί στο Gin Joint. Τους άλλους ίσως τους έχεις ακουστά από το γνωστό πλέον Theory bar στο Χαλάνδρι.

Μυστικό tip: O Νίκος μας είπε πως στον πρώτο όροφο υπάρχει ένας prive χώρος με τζάκι, βιβλιοθήκη, και μπιλιάρδο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Όποιος το επιλέξει θα έχει προσωπικό σέρβις και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να απολαύσουν μία λίστα με ιδιαίτερα cocktails που θα διατίθενται μόνο για αυτούς. SOS, Οι κρατήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Πριν σε αφήσω, να σου τονίσω πως έχει εξαιρετικό φαγητό αφού το μενού έχει επιμεληθεί ο Νίκος Καραθάνος της Cookoovaya το οποίο συνδυάζεται άψογα με τα εξαιρετικά κοκτέιλ!

5

6

Info: “The Clumcies

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Τηλ: 210 3232682

Βρείτε τη σελίδα του “The Clumcies” στο facebook ΕΔΩ.

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!