Η γνωριμία τους μετράει χρόνια! Είναι ο Πέτρος, ο Σταύρος, ο Ανδρέας και ο Κώστας που αποφάσισαν να ενωθούν και να γεννηθούν οι Alcatrash! Κάναμε λοιπόν, μια απολαυστική συζήτηση για το πώς βλέπουν οι ίδιοι την πορεία τους στη μουσική, για το party band και για πολλά πολλά άλλα… που καλύτερα να μείνουν μεταξύ μας! Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο από το να πάρω τον καφέ μου και να τους απολαύσω! Και αυτό έκανα! Οι Alcatrash τα λένε όλα με το δικό τους χιουμοριστικό τρόπο! Ας αρχίσουμε…

Χαίρομαι που είστε όλοι εδώ! Για να μην τα μπλέξω όμως αυτοπαρουσιαστείτε…

Πέτρος Πυλαρινός: Φωνή

Ανδρέας Βούλγαρης: Πλήκτρα

Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος: Τύμπανα

Σταύρος Κωστής: Κιθάρα

Πως ξεκίνησε όλο αυτό το μουσικό ταξίδι;

Ήμασταν φίλοι από πριν, και μουσικά ξέρει ο ένας τον άλλο χρόνια. Το ότι διαμορφώθηκαν οι συνθήκες και νιώσαμε την ανάγκη να φτιάξουμε ένα “Party Band” όλοι μαζί, ήταν νομίζουμε αναμενόμενο. Έτσι ξεκίνησε το concept, πάντα να είναι ένα μεγάλο party, και έτσι θα θέλαμε να μείνει!

_DSC3473-Edit-Edit-Edit

Το τελευταίο διάστημα σας βλέπουμε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου “The 2night show”. Πώς έγινε αυτή η συνεργασία;

Από το στάδιο του “στησίματος” της εκπομπής είχε προκύψει η ανάγκη να πλαισιώνονται μουσικά, ο Δημήτρης Σταρόβας και ο Γρηγόρης, με μια live μπάντα που να έχει μεν το δικό της χαρακτήρα αλλά και με διαφορετικά ακούσματα. Ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο εύρος του ύφους των καλεσμένων μιας τέτοιας εκπομπής. Είναι μια πολύ απαιτητική και διδακτική φάση για εμάς, η συνεργασία κυλάει ευτυχώς άψογα.

 Πιστεύεις ότι η αναγνωρισιμότητα, μέσω της εκπομπής, σας έχει βοηθήσει στην επαγγελματική σας εξέλιξη;

Είναι ίσως νωρίς για να κρίνουμε κάτι τέτοιο, μιας και δεν μας θεωρούμε αναγνωρίσιμους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας έχει βοηθήσει στο να χτυπήσουμε κάποιες πόρτες παραπάνω. Το αν τις περνάς ή όχι από εκεί και πέρα, δεν έχει να κάνει με την τηλεόραση ή το οποιοδήποτε μέσο, αλλά με την ενέργεια, και το υλικό που έχεις στα χέρια σου.

2

j

Το κοινό εκπαιδεύεται ή ένα συγκρότημα προσαρμόζεται στις επιθυμίες του;

Σαν μουσικοί που οι δουλειά τους είναι να κάνουν επιτυχημένα πάρτι, θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον άδικο να μην εξελίσσεις το πρόγραμμα σου με βάση τα θέλω του κοινού στο οποίο απευθύνεσαι. Ο κόσμος πάντα πάει το πρόγραμμα ένα βήμα πιο πέρα. Ακούμε τα πάντα, κοινό, φίλους μουσικούς, γουστάρουμε να περνάμε καλά σε live άλλων σχημάτων, και προσπαθούμε να βλέπουμε και τη δική μας πορεία σαν κομμάτι κοινού που διασκεδάζει.

10974746_10209078194260836_420996864596460000_o

Το να είσαι σε συγκρότημα είναι τρόπος ζωής και σκέψης, υπάρχει ιδεολογικό background ή απλά είναι μια ωραία ασχολία;

Είναι μια δύσκολη διαδικασία, που έχει μέσα έννοιες όπως η παρέα, η συνεργασία, η φιλία, ο σεβασμός, ο επαγγελματισμός και βασικά το κλειδί είναι να βρεις ισορροπία ανάμεσα στα παραπάνω.

5

Ποια διαδικασία σας ταιριάζει πιο πολύ: live ή studio;

Μέχρι τώρα τα live είναι αυτό που μας έκαναν και φτάσαμε τη μπάντα εκεί που είναι, αλλά έχουμε τεράστιο απωθημένο και γουστάρουμε απίστευτα τη διαδικασία του studio. Με το κεφάλαιο διασκευές και original κομμάτια ασχολούμαστε όλοι μέρα και ελπίζουμε να φανεί σύντομα.

Τι άλλο θα δούμε από εσάς στο μέλλον; Σχεδιάζετε κάποιες live εμφανίσεις;

Θα κάνουμε σίγουρα κάποια live στην πόλη μας (Πάτρα). Επίσης κάποιες Κυριακές θα εμφανιζόμαστε στο Romeo, όταν αυτό διαμορφώνεται σε Cabaret. Όσο καλοκαιριάζει έχουμε προγραμματίσει live σε νησιά, και έχουμε αφήσει λίγο πίσω την Αθήνα, γιατί κάπου ανάμεσα σε 2nightShow και εγγραφές studio, δεν μας έμεινε χρόνος και ενέργεια! Θα επανορθώσουμε όμως…

n

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!