Βιαζόμαστε. Βιαζόμαστε να μιλήσουμε χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που στην ουσία, θέλουμε να πούμε. Σήμερα ο κόσμος αρνείται να σωπάσει. Aδυνατεί να καταλάβει την αξία της σιωπής, όχι της αέναης αλλά αυτής που μας ανοίγει διάπλατα τους δρόμους σε νέα νοήματα.

Να σιωπούμε για να συλλογιστούμε, να επεξεργαστούμε τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος για να δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο να αποφασίσει. Άλλωστε, στην σιωπή ακούς καλύτερα τους ψιθύρους χωρίς να χρειάζεται να αποκωδικοποιείς τις κραυγές των γύρω σου.

Καμία αίσθηση δεν λειτουργεί χωρίς τη σιωπή. Σωπαίνουμε για να νιώσουμε. Σωπαίνουμε για να μυρίσουμε, να αισθανθούμε και να ερωτευτούμε. Αναζήτησέ την. Ανακάλυψέ την. Όταν αισθάνεσαι δυνατός μπορείς να σωπαίνεις και να ερμηνεύεις πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Η δύναμη της σιωπής είναι μαγική. Φυσικά δεν αναφέρομαι στην σιωπή της αμηχανίας, στην ανευ όρων αποδοχή και παράδοση αλλά σε εκείνη την εκκωφαντική σιωπή που κρύβει μέσα της τα πιο αγνά συναισθήματα του κόσμου. Οικειότητα, αγάπη, έρωτα, ηρεμία, αυτοπεποίθηση.

Ο θόρυβος της σιωπής είναι πολλές φορές πολύ πιο εκκωφαντικός από τον έναρθρο λόγο. Είναι επομένως δύναμη αλλαγής, αλλαγής του εαυτού μας και κατά συνέπεια του κόσμου. Οι στιγμές σιωπής θα μπορούσαν να είναι πολύτιμες εάν ο καθένας μας μπορούσε να τις ακούει και να μην τις φοβάται. Μην φοβάσαι την σιώπη,μάθε μόνο να την ακούς!

Μάζεψα τα πιο όμορφα, τα πιο σοφά Λόγια, για να κατανοήσω πως στην κορυφή της ομορφιάς, της αρμονίας και της σοφίας βρίσκεται η Σιωπή. Σοϊλεμεζίδης Γ.

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!