Η σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά και οι μέρες καθώς περνάνε, σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα. Στο άκουσμα αυτής της λέξης το άγχος αρχίζει να σε κατακλύζει καθώς σκέφτεσαι όλο εκείνο το φαγητό που θα καταναλώσεις. Μόλις αρχίσεις να συνέρχεσαι, ψαχουλεύεις στο internet μανιωδώς για να βρεις ένα πρόγραμμα εκγύμνασης που να μην είναι συνηθισμένο αλλά να κάνει και τη δουλειά του. Να είναι ευχάριστο αλλά τα αποτελέσματα να είναι εμφανή. Να μπορεί να σε κρατάει σε φόρμα αλλά ταυτόχρονα να ξεφεύγει από τα τετριμμένα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας!

wedcolors cinematography (22 of 73)

φάκελος χωρίς τίτλο 27

Το Beau Sillage έκανε μία μικρή έρευνα και σου προτείνει να δοκιμάσεις το Aerial Fitness and arts στο Wellness Studio Patras. Η υπεύθυνη του γυμναστηρίου, Βούλα Σταθακοπούλου μας μίλησε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν για το σώμα μας! Συνδυάζει κλασικές ασκήσεις γιόγκα με ακροβατικά και υπόσχεται πολλά: απώλεια βάρους, σμιλεμένο κορμί, αλλά και βελτίωση της στάσης του σώματος, ανακούφιση από τους μυοσκελετικούς πόνους και φυσικά απόλυτη χαλάρωση.

Κολάζ4

Πιο συγκεκριμένα, η πρακτική της αιώρησης (aerial fitness & arts) είναι ένας μοναδικός τρόπος εξάσκησης, ο οποίος περιλαμβάνει παραδοσιακές στάσεις yoga, τεχνικές ενόργανης γυμναστικής, ακροβατικής εδάφους και εναέρια ακροβατικά (ακροβατικά τσίρκου και ακροβατικό χορό). Η τεχνική της βασίζεται σε ασκήσεις που χρησιμοποιούν το σωματικό βάρος, το οποίο υποστηρίζεται από ένα υφασμάτινο ειδικό πανί, την αιώρα. Σε αυτό τοποθετούμε διαφορετικά σημεία του σώματος (άκρα-κορμό) ή και ολόκληρο το σώμα.

Κολάζ3

Η χρήση της αιώρας στην πράξη έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ισορροπία, έλεγχο, σταθεροποίηση κορμού, υγιέστατη σπονδυλική στήλη και αρθρώσεις, ευλυγισία, ενδυνάμωση και αποσυμφόρηση χρόνιων σωματικών εντάσεων. Το ειδικό πανί βοηθάει και υποστηρίζει κάθε φορά τον ασκούμενο έτσι ώστε να είναι ευκολότερο για αυτόν να επιμηκύνει το σώμα, να εμβαθύνει στις ασκήσεις, να διατάξει περισσότερο και ευκολότερα, να ενδυναμώσει το σώμα και να αυξήσει την κινητικότητα του.

wedcolors cinematography (67 of 73)

Έτσι η aerial πρακτική μπορεί να γίνει απαιτητική και δυναμική αλλά και άκρως θεραπευτική και χαλαρή. Το ειδικό πανί-αιώρα μας δίνει τη δυνατότητα να ασκούμαστε εναντίον της βαρύτητας ή με τη βαρύτητα εξερευνώντας διαφορετικές κινήσεις και στάσεις σε όλα τα επίπεδα μέσα στο χώρο.

φάκελος χωρίς τίτλο 26

φάκελος χωρίς τίτλο 25

Το σώμα δουλεύει με τη βαρύτητα μέσα στην αιώρα και ταυτόχρονα μπορεί να επιστρέψει στο έδαφος οπότε θέλει. Το σημαντικότερο -ίσως- δώρο της πρακτικής με την αιώρηση είναι ότι κάθε ασκούμενος έρχεται αντιμέτωπος με δυο ισχυρούς φόβους του: το να μη πατάει τα πόδια του στο έδαφος και το να γυρίζει ανάποδα. Η αίσθηση της απελευθέρωσης της κίνησης δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα άλλο είδος εξάσκησης και καθιστά την aerial πρακτική… μοναδική.

φάκελος χωρίς τίτλο 23 φάκελος χωρίς τίτλο 24

Τα πλεονεκτήματα είναι ποικίλα και εξαρτώνται από το άτομο. Σημαντικότερα είναι τα ακόλουθα:
– Αποσυμπίεση και ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης
– Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος
– Αυξημένη ευελιξία και εύρος κίνησης μυοσκελετική και περιτονιακή απελευθέρωση και αποκατάσταση των μυών
– Μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση της αντοχής
– Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

wedcolors cinematography (73 of 73)

Info: Wellness Studio Patras

Διεύθυνση: Στρυμόνος 16, Πάτρα

Τηλ.: 2610 432394

Κιν.: 6946 008784

Photography: Βασίλης Σιούτος

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!