Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που δεν μπορείς να συνηθίσεις με τίποτα. Άλλωστε, ποιος μπορεί;; Ο ήχος από το ξυπνητήρι είναι σκέτος εφιάλτης και το κουμπί της αναβολής είναι προέκταση του χεριού σου!

Για όλα όμως υπάρχει λύση, ακόμα και αν το ξενύχτι είναι στο πρόγραμμά σου. Το κλειδί βρίσκεται στο πόσο καλά θα κοιμηθεί το σώμα μας το βράδυ, ώστε να ξυπνήσεις πλήρως ανανεωμένος την επόμενη μέρα!

1. Διαβάσε ένα βιβλίο ή περιοδικό πριν κοιμηθείς

Πριν κοιμηθείς, χαλάρωσε διαβάζοντας ένα βιβλίο χωρίς να έχεις ηλεκτρονικές συσκευές δίπλα σου!

2. Μην πιείς αλκοόλ πριν κοιμηθείς ή μη φας μεγάλη ποσότητα φαγητού

Αν φας και πέσεις αμέσως για ύπνο ή πιεις μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, μπορεί να σου προκαλέσει καούρα με αποτέλεσμα να έχεις ανήσυχο ύπνο.

3. Τοποθέτησε το κινητό ή το tablet σου μακριά

Το φως που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές, ειδοποιούν κατά κάποιο τρόπο τον οργανισμό σου πως έχει ξημερώσει. Έτσι, εκείνος παύει να παράγει μελατονίνη, μια ουσία που είναι απαραίτητη για να ξεκουραστεί.

4. Φτιάξε ένα καλό πρωινό

Ένα καλό πρωινό θα σε βοηθήσει να πάρεις ενέργεια και να έχεις μια δημιουργική μέρα.

5. Πιες ένα ποτήρι νερό

Ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις όλα εκείνα τα υγρά που έχασες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

6. Εξασκήσου

Αν κάνεις μερικές ασκήσεις πριν σηκωθείς, όπως για παράδειγμα είναι η γιόγκα, θα σε βοηθήσει ώστε να ενεργοποιηθεί πιο εύκολα και γρήγορα ο οργανισμός σου.