Όσο και αν έχει εισχωρήσει η τεχνολογία στη ζωή σου, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα “μυστικά” κόλπα που ήξερε η γιαγιά σου και που σε έβγαζαν από τη δύσκολη θέση στο λεπτό. Έτσι λοιπόν, σου αναφέρουμε μερικά από αυτά τα όποια σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα!

Καθάρισμά γυάλινων επιφανειών:

Για να καθαρίσεις τζάμια και οποιαδήποτε άλλη γυάλινη επιφάνεια, βάλε ξίδι και νερό σ’ ένα μπολ και σκούπισεε τα τζάμια με μια εφημερίδα. Θα λάμψουν στο λεπτό!

Απομάκρυνση τριχών από κατοικίδια ζώα:

Φόρεσε ένα απλό λαστιχένιο γάντι κουζίνας, ρίξε λίγο νερό και πέρασε τις επιφάνειες που έχουν γεμίσει με τις τρίχες κάνοντας μεγάλες αλλά και απότομες κινήσεις.

Καθάρισμα λεκέδων:

Αν ο καναπές ή κάποιο ύφασμα έχει λεκέ από φαγητό ή ποτό, τότε βάλε ανθρακούχα σόδα πάνω στην λερωμένη επιφάνεια, άφησέ την για λίγη ώρα και στη συνέχεια σκούπισε την ελαφρά με ένα απλό πανάκι.

Καθαρισμός σκληρών επιφανειών:

Σε αυτήν την περίπτωση η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα. Ανάμιξε μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργήσεις μια παχιά στρώση αλοιφής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων από όλες τις σκληρές επιφάνειες. Αυτή η αλοιφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βγάλεις δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα. Επίσης κάνει καλό και στα δόντια!

Απομάκρυνση σκόνης και βρωμιάς από τα πλακάκια:

Αν υπάρχει σκόνη και βρωμιά ανάμεσα στα πλακάκια σου τότε η λύση είναι το απορρυπαντικό και η οδοντόβουρτσα. Αν όμως θέλεις να δώσεις λάμψη στις βρύσες του σπιτιού, τότε βάλε οδοντόκρεμα σε μια βούρτσα και ξεκίνα το τρίψιμο.