Είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου! Οι ευχάριστες μυρωδιές, η χαρούμενη διάθεση, οι πολύχρωμοι στολισμοί κάνουν το κλίμα των ημερών καθ’ όλα γιορτινό! Και επειδή σε αυτό το όμορφο κλίμα αφήνουμε τον εαυτό μας πιο χαλαρό να ξεκουραστεί ψυχολογικά και να απολαύσει τις ημέρες (και τις γεύσεις τους), παραμελούμε ελαφρώς τη διατροφή μας. Δικαιολογημένα θα λέγατε; Πρέπει να προσέχουμε και τα Χριστούγεννα;

Εξαρτάται τι εννοούμε προσέχουμε! Σίγουρα δεν εννοούμε να στερηθούμε ή να ακολουθήσουμε κάποιο περιοριστικό πρόγραμμα διατροφής. Ωστόσο το να φάμε απ’όλα και με μέτρο είναι μία βασική αρχή που πρέπει να μας ακολουθεί ανεξαρτήτων γιορτών και αργιών!

Επειδή λοιπόν οι πειρασμοί των ημερών είναι πολλοί, παραθέτουμε 4 βασικούς άξονες δράσης για να βρίσκεις αυτό το πολυπόθητο μέτρο.

– Φάκελος “Γλυκά”: Στοίβες μελομακάρονων και κουραμπιέδων θα σε πολιορκήσουν, δίπλες και λαχταριστά εδέσματα θα σε ξεμυαλίσουν αλλά εσύ πρέπει να ενδώσεις μόνο σε 1 την ημέρα! Διάλεξε λοιπόν το αγαπημένο σου!

– Φάκελος “Τραπέζι”: Μήπως μπροστά στο μπουφέ τα χάνεις; Το σημαντικό είναι να μην πέσεις στη μάχη χωρίς να πολεμήσεις! Γέμισε το πιάτο σου με σαλάτα κατά το ήμισυ και συνέναισε με τις καλές σου επιλογές για το υπόλοιπο. Αν νομίζεις πως χρειάζεσαι και δεύτερο πιάτο, ξανασκέψου το!

– Φάκελος “Ποτό”: Ωραία τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, με το ποτό τι γίνεται; Σημείωσε πως σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα αναψυκτικά που καλό είναι να αποφύγεις ή να επιλέξεις light. Όσο για το αλκοόλ που ρέει άφθονο αυτές τις ημέρες, βρες το μέτρο που σου ταιριάζει (1-2 ποτηράκια για το καλό)!

– Και τέλος… φάκελος “Δραστηριότητα”: Μιας και οι μέρες το απαιτούν να ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα, κάνε κάτι για τον εαυτό σου όπως μια βόλτα στο βουνό, στη θάλασσα, οτιδήποτε δραστήριο σου αρέσει! Θα κάνει καλό και στο σώμα σου και στη διάθεσή σου!

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου φέτος, να απολαύσει τα πιο ξέγνοιαστα και πιο -διατροφικά- ισορροπημένα Χριστούγεννα! Καλές γιορτές!

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!