Τους έχουμε ακούσει κατά κόρον, και δυστυχώς συνεχίζουν να αναπαράγονται μέσα στα γυμναστήρια. Και μπορεί εμείς να μην είμαστε επαγγελματίες στο χώρο του fitness, αξίζει ωστόσο να αναφερθούμε σε αυτούς γιατί σχετίζονται άμεσα με την διατροφή!

1. Όχι, η αερόβια άσκηση φορώντας ένα σκασμό ρούχα δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις επιπλέον λίπος.

Το λίπος, δυστυχώς για εμάς, δεν εξαερώνεται ούτε καίγεται γρηγορότερα αν φορέσουμε φούτερ ή ειδικές ζώνες την ώρα που τρέχουμε στον διάδρομο. Αυτό που θα καταφέρουμε είναι απλώς να αφυδατωθούμε πιο γρήγορα και άρα να κουραστούμε και μια ώρα αρχύτερα

2. Το λίπος δεν «σφίγγει» στα σημεία που γυμνάζουμε.

Παλιότερα υπήρχε η αντίληψη ότι αν γυμνάσουμε ένα συγκεκριμένο σημείο χωρίς πρώτα να έχουμε χάσει βάρος, τότε το λίπος της περιοχής θα «σφίξει» και δεν θα χαθεί ποτέ. Ας πούμε απλώς ότι αυτό καταρρίπτει οποιαδήποτε αρχή φυσιολογίας και βιοχημείας.

3. (Υπερβολική) πρωτεΐνη για «όγκο»

Η πρωτεΐνη είναι ένα πολύ χρήσιμο συστατικό και όσοι κάνουν βάρη και προπόνηση με αντιστάσεις χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες. Ωστόσο, η υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης δεν θα οδηγήσει σε αντίστοιχα υπερβολική μυική ανάπλαση – το πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί σαν πηγή ενέργειας η οποία αν δεν χρησιμοποιηθεί, θα γίνει απλώς λίπος.

4. Άσκηση με βάρη για τις γυναίκες; Yes please!

Όλοι έχουμε ακούσει ότι αν θες να χάσεις βάρος πρέπει να κάνεις αερόβια άσκηση. Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα και όταν πρόκειται μόνο για απώλεια βάρους, η γυμναστική με βάρη είναι απαραίτητη γιατί είναι αυτό το είδος γυμναστικής που θα μας βοηθήσει να χτίσουμε έναν καλό μεταβολισμό και ένα γραμμωμένο (και όχι απλώς αδύνατο) σώμα.

 

Τώρα που ξέρετε την αλήθεια, δεν έχετε δικαιολογία! απολαύστε τη γυμναστική σας χωρίς ταμπου 🙂

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!