3, 2, 1… η αντιστροφή μέτρηση ξεκινά σε λίγες ώρες. Ξεκινά επίσημα και η αντίστροφη μέτρηση νέων ξεκινημάτων. Φτού κι από την αρχή λοιπόν. Νέες δοκιμασίες θα περάσουμε, νέοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή μας, νέα γεγονότα θα συμβούν, νέες εμπειρίες θα αποκτήσουμε. Για τον καθένα μας και μία μοναδική ιστορία που θα γραφτεί στο προσωπικό του ημερολόγιο.

Λένε ότι η νέα χρονιά είναι η μοναδική ευκαιρία να κάνει κανείς φρέσκα ξεκινήματα αφού συνοδεύεται πολλές φορές με νέες ευκαιρίες. Ωστόσο μπορεί να υπάρξουν και παλιές που πιθανό να έχουν ξεχαστεί και θα έρθουν στην επιφάνεια. Είναι αλήθεια ότι κάποιες από αυτές μπορεί να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς, το ξεκίνημά της όμως φέρνει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που έχει τη μαγική ικανότητα να μας παρακινεί με άλλη, πιο θετική διάθεση.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να κάνουμε τη νέα χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη είναι μέσω αυτοεξέτασης. Γιατί είναι αυτή που θα επιτρέψει να κάνουμε σωστή ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς και ο καλύτερος τρόπος είναι να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

Τι κάναμε καλύτερα;

Σε ποιο τομέα τα καταφέραμε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία;

Τι κάναμε λάθος και τι μάθαμε από αυτό;

Πού αποτύχαμε;

Ποιον πρέπει να ευχαριστήσουμε;

Ποιον πρέπει να συγχωρήσουμε και σε ποιον πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη;

Ποια είναι τα ξεχωριστά πράγματα που θυμόμαστε από την χρονιά;

Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σε σχέση με τους στόχους και τα όνειρά μας;

Αυτά είναι όλα σημαντικά ερωτηματικά τα οποία θα χρειαστεί να απαντήσουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα επόμενα βήματά μας. Η αυτοεξέταση είναι η ιστορία μας και αν δεν μελετάμε την ιστορία μας, είμαστε καταδικασμένοι να την επαναλαμβάνουμε.

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να κάνουμε προτού υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με άλλη «νότα». Μπορεί να είναι ένα δύσκολο task, αλλά είναι αυτό που εγγυάται σωστή εκτίμηση ευκαιριών και υπόσχεται βήματα μπροστά! Μένουν λοιπόν κάποιες ώρες για να το εκμεταλλευτούμε!

Κλείνω το τελευταίο editorial του έτους ως εξής:

Μην εύχεσαι η νέα χρονιά να είναι ευκολότερη – ευχήσου να είναι καλύτερη.

Μην εύχεσαι για λιγότερα προβλήματα – ευχήσου για περισσότερες ικανότητες.

Μην εύχεσαι για λιγότερες δοκιμασίες – ευχήσου για περισσότερη σοφία.

Εύχομαι ολόψυχα μια ευτυχισμένη χρονιά, μια χρονιά επιτυχιών, πραγμάτωση ονείρων και εξαιρετικής υγείας!

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…