Πριν αρκετά χρόνια, όταν ένας αγαπημένος μου ξάδερφος έγινε πατέρας, έγραψε στην εφημερίδα που δούλευε τότε στη Σουηδία «Πάντα γράφουμε όταν κάποιον μεγάλος πεθαίνει, αλλά ποτέ όταν κάποιος μεγάλος γεννιέται…» κι εννοούσε τα δίδυμα κορίτσια του, που σας πληροφορώ 19 χρόνια μετά πως είναι αλήθεια ήδη σπάνιες γυναίκες.

Παρομοίως θα ήθελα να πω πως συχνά γράφεται πότε κάποιος «επώνυμος» έχει γενέθλια, αλλά ποτέ όταν έχει κάποιος πραγματικά σπουδαίος. Σήμερα, λοιπόν, έχει γενέθλια η αδερφή μου η Αιμιλία! Μια γυναίκα απίστευτου κάλλους, (παραθέτω φωτό), υψηλής πνευματικής οξυδέρκειας, τεράστιου πνευματικού εύρους και μεγάλου θάρρους και θράσους για ζωή!

Δεν είναι εύκολο να τη συναντήσεις και είναι ακόμα πιο δύσκολο να της μιλήσεις. Αλλά αν το πετύχεις θα γοητευτείς για πάντα. Καστανοπράσινα λαμπερά μάτια, υπέρμετρη πυγμή (μπορεί να φας και «ξύλο», πρόσεχε!) , καλά κρυμμένη ευαισθησία (για να μην την πονέσεις), τεράστια γενναιοδωρία (αλλά μην την «πουλήσεις»), μια εγγενής συστολή ίδια με του ελατηρίου πριν εκτιναχθεί, μια καρδιά «πανηγύρι» έτοιμη να αγαπήσει και να διασκεδάσει και μια ψυχή μικρού παιδιού, που αγαπάει χωρίς όρους!

Ένας άνθρωπος «διαμάντι», που πρέπει να σκάψεις πολύ για να τον ανακαλύψεις και για να τον κρατήσεις! Που όλες οι ευχές της γης μοιάζουν «μικρές» μπροστά του!

Η αδερφή μου! Και λίγα σας είπα! Όσοι δεν την ξέρετε θα πρέπει να εύχεστε να τη γνωρίσετε!

Χρόνια πολλά ‘Εμυ μου (εγώ τη λέω έτσι, εσείς μείνετε στο Αιμιλία) πάντα υγιής, δημιουργική και σπουδαία!!!

 

Maria Kakavani

About Maria Kakavani

Η Μαρία αλλού γεννήθηκε, αλλού πήγε σχολείο, από αλλού είναι η μαμά της από αλλού ο μπαμπάς της, από αλλού οι παππούδες της, αλλού μεγάλωσε, αλλού έζησε, αλλού μετακόμισε για να εγκατασταθεί και αλλού είναι τώρα και συνεχίζει. Γενικά είναι αλλού! Έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα έχει κάνει ωραία κορνίζα, μιλάει μερικές γλώσσες αλλά μάλλον όχι τις απαραίτητες και λατρεύει τα media γιατί εκεί γεννήθηκε και εξελίχτηκε επαγγελματικά και γνώρισε τον κόσμο από την αρχή. Πιστεύει από καρδιάς πως παρόλες τις δυσκολίες κάθε πρωί που ξυπνάμε πρέπει να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, να χαμογελάμε και να λέμε «θα τα καταφέρω!» Και να τα καταφέρνουμε!