Το κραγιόν έγινε γνωστό πριν από 5.000 χρόνια στην πόλη Sumerian στο σημερινό Ιράκ. Εκείνη την εποχή φτιάχνονταν από ζύμη και τα ονόμαζαν μπογιά ή κοκκινάδι για τα χείλη. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι περισσότερες γυναίκες φορούν κραγιόν και δύσκολα το αποχωρίζονται!

Σε έντονες ή και πιο pale αποχρώσεις, ανάλογα με την ώρα και την περίσταση, τα χείλη δείχνουν ενυδατωμένα! Είμαι λάτρης των κραγιόν με τις έντονες αποχρώσεις ακόμα και τις πρωινές ώρες, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνουμε τονίζοντας έντονα και τα μάτια διότι το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό!

44ad463770aa4fbcadd79318a4069e94

kragion-4

Έχω λοιπόν να σας προτείνω εύκολο τρόπο για να φτιάξετε μόνες σας κραγιόν στο σπίτι με απόχρωση της επιλογής σας!

  • Θα χρειαστείτε βαζελίνη, σκιά σε σκόνη(όπως καφέ, ροζ, ροδακινή) ή και ρουζ σε σκόνη.
  • Προσθέστε με ένα κουταλάκι την σκιά σε μορφή σκόνης.
  • Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Αν δεν σας έχει βγει το χρώμα που θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλο χρώμα σκιάς ή πούδρας που σας αρέσει.
  • Στη συνέχεια όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο μπορείτε να το βάλετε σε ένα βαζάκι μικρό ή όπου αλλού θέλετε αρκεί να σας βολεύει στη χρήση.
  • Το κραγιόν είναι έτοιμο!

shutterstock_24513220

Beauty, Make up, backstage Summer 2012

Το σχήμα του κραγιόν σας είναι εξίσου ενδεικτικό της ιδιοσυγκρασίας σας! Sigmund Freud

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!