Το 3ο Κitesurf Festival ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το διήμερο που μας πέρασε ήταν γεμάτο αγώνες επίδειξης, θέαμα, πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες για αθλητές και επισκέπτες, full μουσική και εκπλήξεις as promised!

Φέτος και για πρώτη φορά, εκτός από τους αθλητικούς αγώνες, το πρόγραμμα ήταν γεμάτο με παράπλευρες εκδηλώσεις και για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το kitesurf και τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα σανίδας.

VPA_6883VPA_7379

VPA_7665

Οι εθελοντές του ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ-ΚΕΔΜΟΠ ήταν επίσης εκεί για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών! Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν! Πάνω από 100 εθελοντές πέρασαν από το περίπτερο, γεγονός που μας γέμισε αισιοδοξία και ικανοποίηση!

Τα θαλάσσια σανιδοαθλήματα!

Πριν από περίπου δύο μήνες το Αθλητικό Σωματείο Kitesurf – Cape Drepano σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, πήρε μια φανταστική πρωτοβουλία. Έφτιαξε ένα βίντεο και άρχισε να γυρνάει τα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να γνωρίσει στα πιτσιρίκια το KITESURF, το WINDSURF και το SUP – δηλαδή τα θαλάσσια σανιδοαθληματα…

Πάνω από 2.000 μαθητές του γυμνασίου παρακολούθησαν την παρουσίαση και συζήτησαν με τους απεσταλμένους αθλητές προκειμένου να γνωρίσουν τον κόσμο των water board sports.

Η ιστορία συνεχίστηκε στο διήμερο του 3ου KITESURF Festival με την παρουσίαση αυτών των τριών αθλημάτων.

Συγκεκριμένα και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ υπήρχαν αθλητές και εκπαιδευτές οι οποίοι έδειξαν τα πρώτα βήματα σε όλους όσους θέλουν να μπουν στη θάλασσα μαζί με ένα σανίδι.

Με την βοήθεια του NOWORK team υπήρχε διαθέσιμος εξοπλισμός του WINDSURF, KITESURF και SUP και ο κόσμος πραγματικά ανταποκρίθηκε!

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανέβηκαν σε ένα Stand Up Paddle board και έκαναν τη βόλτα τους, κοιτώντας (από απόσταση ασφαλείας φυσικά) τους αγώνες επίδειξης των Kitesurfers.

Άλλοι έπιασαν στα χέρια τους τον εκπαιδευτικό αετό του kite, που είναι και το πρώτο μάθημα ενός wanna be kitesufer, προκειμένου να αντιληφθούν πως κινείται ο αετός με την δύναμη του αέρα.

Το ίδιο συνέβη και με το άθλημα του windsurf. Εκπαιδευτικός εξοπλισμός είχε στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία και όσοι θέλησαν πήραν μια πρώτη γεύση του feeling πάνω σε windsurf board… στην στεριά φυσικά για 1ο μάθημα!

Αυστηρή προϋπόθεση για την δράση αυτή ήταν …μαγιό, αντηλιακό και πολύ κέφι!

VPA_7351 VPA_7442 VPA_7575

VPA_7249

DAY ONE:

Πρώτη μέρα του 3rd Kitesurf Festival και ο καιρός ήταν ιδανικός για την έναρξη της διοργάνωσης!

Πάνω από 70 αθλητές απ όλες τις μεριές της Ελλάδας γέμισαν την παραλία του Δρεπάνου και ήρθαν αντιμέτωποι με ανέμους εντάσεως μέχρι και 30 knots.

Ο ουρανός γέμισε αετούς, η παραλία με θεατές και όλοι ήταν έτοιμοι από νωρίς το πρωί για το πιο «γλυκό» διήμερο του καλοκαιριού, με μέγα χορηγό την Λουκουμοποιϊα «ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ».

Η μέρα κύλησε με Freestyle ανδρών και old school. Στο freestyle ανδρών το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, με αθλητές όπως ο Ben Bowd και ο Tom Charlton που μας εντυπωσίασε με low back mobe και frontmobe.

Το Old school ήταν επίσης εντυπωσιακό με φιγούρες που είχες την αίσθηση πως οι αθλητές πραγματικά… πετούσαν!

Πολλοί ήταν και αυτοί που είχαν την πρώτη τους εμπειρία με τα water board sports. Στην παραλία υπήρχαν διαθέσιμα μερικά από τα νέα SUP της Slingshot, που ξεσήκωσαν πολλούς από την πετσέτα τους για να τα δοκιμάσουν.

Η λήξη των αγώνων σήμανε στις 7. 30 το απόγευμα, πολλοί όμως συνέχισαν για ένα βραδινό kite session υπό το φώς το φάρου του Δρεπάνου και το γεμάτο φεγγάρι ενώ στην παραλία το πάρτυ συνεχιζόταν με BBQ και πολύ πολύ μουσική.

Η μέρα έληξε με τον τερματισμό και τις απονομές του ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου «Από Φάρο σε Φάρο». Πάνω από 200 μαραθωνοδρομείς έφτασαν στον φάρο του Δρεπάνου και δυο αθλητικές διοργανώσεις, ενώθηκαν σε ένα μεγάλο πάρτυ.

VPA_0211 VPA_9105 VPA_8898 VPA_9346

DAY 2:

Το Δρεπανάκι έκανε το θαύμα του και οι συνθήκες ευνόησαν τους riders, οι οποίοι προσέφεραν ασύλληπτο action και θέαμα στο κοινό. Η μέρα ξεκίνησε με την συνέχεια του freestyle ανδρών & old school, ενώ οι γυναίκες riders έδειξαν πως δεν υστερούν σε επιδόσεις και style! Για το Course race, δεκάδες αετοί γέμισαν τον ουρανό κατά μήκος της παραλίας και με την εκκίνηση έγινε πραγματική μάχη! Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια το θέαμα. Όσοι παρευρέθηκαν, εξοικειωμένοι ή όχι με το άθλημα του Kitesurf, σίγουρα έμειναν με ανοιχτό το στόμα!

Γύρω στις 6.30 το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν όλα τα Races και για να πάρουν μια ανάσα οι αθλητές πριν τις απονομές, δόθηκε η εκκίνηση για το SUP fun Race, όπου μπορούσε να συμμετάσχει και το κοινό. Ο Γιώγος Θεοδοσόπουλος και η Μαριβάσια Πεντάρα (αν και τραυματισμένη) έδειξαν τι πάει να πεί team spirit και κέρδισαν την πρώτη θέση. 2η θέση το δίδυμο Μανώλης-Ηλέκτρα και 3η Σπυρόπουλος-Κατσίγιαννη.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 3RD KITESURF FESTIVAL

OLD SCHOOL:

1ST PLACE:            ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

2ND PLACE:           ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3RD PLACE:           ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1ST PLACE:            ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

2ND PLACE:           ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

3RD PLACE:           ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΛΗ

FREESTYLE ΑΝΔΡΩΝ:

1ST PLACE:            BOWD BEN

2ND PLACE:           CHARLTON TOM

3RD PLACE:           ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

COURSE (surf boards):

1ST PLACE:            CHARLTON TOM

2ND PLACE:           KUZOLITZ ALEXANDRE

3RD PLACE:           ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

COURSE (twintip):  ΣΟΦΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι νικητές έφυγαν με πλούσια πλούσια δώρα, προσφορά από τις εταιρείες SPORTSERVICE (Dakine & Billabong), SUNPOCKET – Οπτικά Ζωγοπούλου-Καζάκος, Ritch Bitch Poor Dog & Coffee Island.Τυχεροί ήταν όμως και όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Λουκουμοποιίας ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ, μέγα χορηγό της διοργάνωσης, καθώς συμμετείχαν στις κληρώσεις για πλούσια δώρα.

Το event δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία χωρίς τους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όμως και τους αφανείς ήρωες μας (οι οποίοι άφησαν τα κόκαλά τους στην παραλία). Τη Νέλλη, τη Διονυσία και τη Γεωργία στην Γραμματεία, την Κατερίνα στις σημαίες, τον Γιώργο στο rescue boat, τον Ντίνο και τον Κωστή στο mic, τους κριτές, τον Ερυθρό Σταυρό, και όλους όσους έτρεξαν, στήριξαν και πίστεψαν στο Festival.

VPA_8889 VPA_8880 VPA_8875

Μάθετε περισσότερα στο www.wbsf.gr