Είθισται τα παλαιότερα χρόνια όταν έβγαινες από το σπίτι, έστω και για ψώνια στη λαϊκή αγορά ή στο μπακάλικο της γειτονιάς, να είσαι περιποιημένος. Καθαρός και καλοντυμένος. Αυτό το βλέπουμε ακόμα και σήμερα στις μεγαλύτερες ηλικίες, 70 και άνω.

Τους συναντάς στις πλατείες για μία απλή βόλτα με τα πόδια ή μία βόλτα στο καφενείο ή για τα ψώνια στη λαϊκή ακόμα αγορά. Άνθρωποι όμορφοι, περιποιημένοι. Περιποιημένοι όμως και στη συμπεριφορά. Κύριοι που σέβονται τις κυρίες, έχουν τρόπους, τους ανοίγουν την πόρτα για να εισέλθουν πρώτες σε έναν κλειστό χώρο. Κύριοι που σηκώνονται από την καρέκλα τους μόνο και μόνο για να χαιρετίσουν μία κυρία, και ας μην την γνωρίζουν, από σεβασμό. Ντυμένοι επί το πλείστων οι κυρίες με συνολάκια, ταγέρ, και οι κύριοι κουστούμι, γραβάτα, παλτό. Υπέροχοι!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Christos Tzoutis

About Christos Tzoutis

Ο Χρήστος, ή αλλιώς Τζούτης όπως θα ακούσετε να τον φωνάζουν, και μην ρωτήσετε από που βγαίνει, είναι το επώνυμό του. Ο Χρήστος, λοιπόν, είναι ρομαντικός και γεμάτος πάθος για (την) ζωή. Θα τον βρείτε στο Παραδοσιακό Καφενείο - Υποβρύχιο Βανίλια. Αν δεν τον βρείτε εκεί θα έχει πάει για τρέξιμο, προπόνηση, χορό, ή κατά πάσα πιθανότητα θα έχει πάρει την αγαπημένη του μηχανή (πορτοκαλί όπως λέει) και θα ταξιδεύει. Όνειρό του να ανακαλύψει τον κόσμο. Αγαπάει πολύ το επάγγελμα του, για αυτό και είναι πολύ αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις στην Πάτρα και από τότε που θυμάται καλά τον εαυτό του δουλεύει. Εκτός από τη δουλειά του αγαπάει πολύ το καλό φαγητό, τα γλυκά της μαμάς του, την οικογένειά του ιδιαίτερα, τον χορό (λέει ότι αν ξαναγεννιόταν θα ήτανε χορευτής, χορεύει όλη την ώρα και με την πρώτη ευκαιρία), το ποτό και τις όμορφες βόλτες. Επίσης του αρέσει πολύ η φωτογραφία, για αυτό εάν τον συναντήσετε να κρατάει τη φωτογραφική του μηχανή στα χέρια μη διστάσετε να του χαρίσετε το καλύτερό σας χαμόγελο.