Και μιας και το Σαββατοκύριακό πλησιάζει στο τέλος του και πρέπει να έχουμε μελετήσει τα μαθήματα μας για την εβδομάδα που έρχεται, συνεχίζουμε με τα προφορικά που τα έχουμε τόσο άγχος…

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη αρχή με τον Γαλλικό φτερωτό έρωτα.

Hermès (Ερμές) το όνομα του διάσημου Οίκου, στου οποίου το άκουσμα όλες χάνουμε τα λόγια μας, όποτε μια μικρή παραφωνία σας τη συγχωρούμε!!

Jean Paul Gaultier (Ζαν Πολ Γκολτιέ): Μάλιστα, Γκολτιέ. “Το λ είναι εκεί για να προφέρεται”, είχε πει ο μόδιστρος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ελληνικό MC.

Marchesa (Μαρκέζα): Οι δύο Βρετανίδες συμφοιτήτριες (όπως βλέπουμε στη φώτο κάτω) σχεδιάζουν φορέματα με μούσα μια Ιταλίδα Μαρκησία.

Miu Miu (Μίου Μίου): Είναι χαριτωμένα όπως μερικές κλασσάτες γατούλες.

Monique Lhuillier (Μονίκ Λουιλιέ): Φήμες λένε ότι πολλές νεαρές ηθοποιοί αγοράζουν τις πολυτελείς τουαλέτες που σχεδιάζει, ενώ το όνομά της παραμένει η μόνη ατάκα στη σύντομη καριέρα τους που δεν μπορούν να προφέρουν.

Olivier Theyskens (Ολιβιέ Τεϊσκέν): Έγινε ευρύτερα γνωστός από το 2002 και μετά κατέχοντας τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του αρχαίου Γαλλικού Οίκου Rocha, τον οποίο και σχεδόν αναγέννησε από τις στάχτες του.

Proenza Schouler (Προέντσα Σκούλερ): Οι δύο σχεδιαστές βάφτισαν τα ρούχα τους με τα επίθετα των μαμάδων τους.

Rocha (Ροσά): Και όχι Ροκάς. Ο παλαιός και πολύ chic Γαλλλικός Οίκος μόδας και αρωμάτων προφέρεται με παχύ “σ”.

Rodarte (Ροντάρτε): Ο πολυσυζητημένος Οίκος της Νέας Υόρκης ειδικά μετά τον σχεδιασμό των κουστουμιών για την ταινία “Black Swan”. Δημιουργήθηκε από τις αδερφές Μάλεβι οι οποίες κατέφθασαν από την Πασαντίνα στο Μεγάλο Μήλο με εξίσου μεγάλες προσδοκίες.

Sonia Rykiel: Σόνια Ρίκελ για τους Άγγλους, Ρικέλ για τους Γάλλους. Σνομπάρεται το “i”.

Thakoon (Τακούν): Σαν να σας έσπασε το τακούνι κάπου.

Για το τέλος άφησα τον Narciso Rodriguez ο οποίος προφέρεται σχεδόν όπως γράφεται (Ναρσίσο Ροντρίγκεζ).

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!