Φτάνοντας στην τελική ευθεία για τον εορτασμό των Παθών του Χριστού και της Ανάστασής του, οι σκέψεις για την Πίστη είναι πιο επίκαιρες από ποτέ και οι στιγμές που προσφωνείς «Παναγία μου και Χριστέ μου» για κάτι αναπάντεχο αποκτούν ξαφνικά διαφορετική ερμηνεία.

Ψάχνοντας πριν από καιρό απαντήσεις για όλες αυτές τις διαφορετικές ερμηνείες που είχα στο μυαλό μου για το θέμα Θρησκεία-Εκκλησία-Πίστη, συνειδητοποίησα πως υπάρχουν πολλά κομμάτια του παζλ, που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και κενά που παραμένουν μέχρι σήμερα.

Εκείνη όμως η Πίστη που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη είναι η Πίστη στον Εαυτό μας.

Πίστη στον εαυτό μας σημαίνει πως αγαπάμε αυτό που είμαστε, πως μπορούμε να διακρίνουμε αυτό που δεν θέλουμε να είμαστε, πως μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει, πως έχουμε συνεχώς και πάντα την δύναμη να μεταμορφώσουμε το Σύμπαν γύρω μας. Πως ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ικανοί να κάνουμε τα πάντα. Αρκεί, να το υπενθυμίζουμε συνεχώς στον εαυτό μας. Μπορώ. Η πίστη στον εαυτό μας και στις δυνατότητές μας κάνει τα θαύματα να συμβούν. Σωστά το αντιληφθήκατε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη και απροκάλυπτη απόπειρα προσηλυτισμού στον εαυτό μας και στα θαύματα!!

Ένα τέτοιο θαύμα συνέβη και χθες το πρωί όταν τόσοι πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, συναντήθηκαν για έναν και μόνο σκοπό. Να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να γεμίσουν με χαμόγελα εκείνους που δεν μπορούν, με όποιο μέσο και αν διαθέτουν και με μόνη πίστη εκείνη στον εαυτό που θέλουν να είναι..

Αυτό το editorial γράφτηκε μαύρα μεσάνυχτα με ώρες κούρασης να μένουν πίσω και με αυτές που ακολουθούν να είναι πιο γεμάτες από πότε..

Ένα μόνο ευχαριστώ, είναι λίγο …

Καλό Πάσχα!!!

Εκείνη όμως η Πίστη που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη είναι η Πίστη στον Εαυτό μας.

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!