Η Ιδέα

Την ιδέα την είχε ο Τάκης. Είχε δει τη γωνία αυτή χρόνια πριν, και όταν τελευταία έβλεπε ότι δεν λειτουργεί πια το μαγαζί που στεγαζόταν εκεί, σκέφτηκε ότι ήταν πολύ ωραία μεριά για να φτιάξει ένα όμορφο καφενείο. Περνούσαν οι μέρες, αλλά η ιδέα δεν του έφευγε από το μυαλό. Ένα όμορφο παραδοσιακό καφενείο εμπνευσμένο από τη νησιώτικη Ελλάδα ήταν αυτό που ήθελε. Μόνος του όμως δεν μπορούσε να το υλοποιήσει.

Η Απόφαση

Έτσι λοιπόν, τρεις φίλοι ενώσαμε τις φιλοδοξίες και τα όνειρά μας με σκοπό να το υλοποιήσουμε. Ο δεύτερος, ο Ανδρέας, χρόνια μπουφετζής και συντηρητής μηχανών καφέ, τα τελευταία χρόνια διατηρούσε καφεκοπτείο, και ο τρίτος, εγώ, ονειροπόλος και ταξιδιώτης με αγαπημένο το καφενείο «Ο Στράτος» στην Σέριφο και με μεγάλη αγάπη στην νησιώτικη Ελλάδα, το μπλε, τη θάλασσα και τη δουλειά μου.

yp1

tzoutis-4 tzoutis-3

Η Εξέλιξη

Ενώσαμε τις δυνάμεις, τις φιλοδοξίες, τα όνειρα και την αγάπη μας για τη συγκεκριμένη δουλειά ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2013. Ξεκινήσαμε με προσωπική δουλειά και έμπνευση από τα νησιά των Κυκλάδων κυρίως να δημιουργήσουμε ένα χώρο χαρούμενο, ευχάριστο, φιλικό, να θυμίζει νησί και να σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Πάτρας. Για τη διακόσμηση φέραμε έπιπλα από τα σπίτια μας, ψάξαμε σε αγορές με μεταχειρισμένα και παλιά αντικείμενα και βάλαμε πολύ προσωπική δουλειά. Προσπαθήσαμε να μην ξοδέψουμε αρκετά λεφτά καθότι οικονομικά δεν είχαμε πολλές δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όσο το δυνατόν πιο ζεστό και φιλικό. Έπειτα από τέσσερις μήνες και με πολύ προσωπική εργασία και βοήθεια από φίλους για κάποιες δουλειές που δεν μπορούσαμε λόγω απειρίας να βάλουμε το χέρι μας, καταφέραμε να ανοίξουμε. Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Είχε δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος, φωτεινό και θυμίζει έντονα αυτό που θέλαμε. Την όμορφη Νησιώτικη Ελλάδα.

Το Στέκι

Ο βασικότερος σκοπός μας ήταν να μπορεί κανείς να απολαύσει πολύ καλά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Όλα τα προϊόντα μας είναι διαλεχτά και κυρίως Ελληνικά. Το Ούζο μας είναι τοπικό, «Βαντάνα», το Τσίπουρο μας «Νταραίος» από την Κυπαρισσία, το Ρακόμελο «Αμόργιον» από την Αμοργό. Το κρασί επιλεγμένο από Σάμο, Άργος και Κατάκολο (Κτήμα Μπριντζίκη). Τα μεζεδάκια, που έχουμε τη δυνατότητα να σερβίρουμε, είναι από τα χεράκια της μαμάς Μαίρης και όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά. Στα προϊόντα του καφέ ξεχωρίζει ο Ελληνικός καφές, που φτιάχνουμε στο γκαζάκι με μπρίκι και είναι φρεσκοκομμένος από το καφεκοπτείο «Κετσογιάν» και τον συνοδεύουμε κάποιες φορές με γλυκό Υποβρύχιο Βανίλια και άλλες φορές με λουκούμια «Κούλος», όπως και τεντούρα και λικέρ μαστίχα ή σπιτικό λικέρ Αμπαρόριζα.

Χαιρόμαστε ο κόσμος να απολαμβάνετε τον χώρο μας, τόσο όσο τον απολαμβάνουμε και εμείς. Όταν ο κόσμος φεύγει με χαρά μας γεμίζει και εμάς με όμορφα συναισθήματα και την όρεξη να συνεχίζουμε την όμορφη προσπάθεια που κάνουμε.

Όπως μας έγραψαν και κάποιοι φίλοι, πελάτες του μαγαζιού που το αγάπησαν από την πρώτη στιγμή:

yp2

yp3

1381560_351997064935874_1740110889_n

Είναι ζεστός καφές σε κρύα πρωινά

Ζαλισμένα καλοκαιρινά βράδια

με ούζο και καλή παρέα

Είναι οι παιδικές μας αναμνήσεις

και οι ενήλικες στιγμές μας

Είναι το στέκι μας

Είναι το Υποβρύχιο Βανίλια.