Εκπληκτικά έργα τέχνης του Teodosio Sectio Aurea, «ζωγραφισμένα» με σκιά από τρισδιάστατες συνθέσεις. Ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης από την Αθήνα σπάει το πρότυπο σύστημα της αντίληψης και δείχνει μέσα από το παιχνίδι των σκιών την ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας. Κάθε έργο του δημιουργεί μια εντελώς απροσδόκητη σκιά, η οποία έχει μια φιλοσοφική σύνδεση με την πηγή της.

Γκερνίκα «Η τέχνη της σκιάς»

1

Το 1937 ο Πάμπλο Πικάσο φτιάχνει ένα από τα διασημότερα έργα του, και ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της τέχνης, την Γκερνίκα (Guernica στα ισπανικά). Το έργο αποτελεί μία κραυγή διαμαρτυρίας εναντίον της φρίκης του πολέμου και καταγγέλλει τις οδυνηρές συνέπειες του στον άμαχο πληθυσμό. 76 χρόνια μετά, ο Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί την ίδια κραυγή διαμαρτυρίας, μια αινιγματική σύνθεση φτιαγμένη από φως και σκιά, χρησιμοποιεί ως «μπογιά» την σκιά από αφηρημένα κομμάτια σιδήρου. Και φαίνεται πως κανείς δεν θα ακούσει ή δεν θα καταλάβει τη σημασία αυτής της διαμαρτυρίας, αφού ακόμη και σήμερα, 76 χρόνια μετά, οι ίδιες σκηνές φρίκης επαναλαμβάνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

2

Akina – Ανοιξιάτικο άνθος κερασιού

Η λέξη «sakura» σημαίνει στα ιαπωνικά «κερασιά», τα άνθη της σύμβολο της αισθητικής και της γυναικείας ομορφιάς, μα και οιωνός της καλής τύχης, και έμβλημα αγάπης. Αιώνες ολόκληρους στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, οι ποιητές, οι μουσικοί και οι ζωγράφοι λαμβάνουν έμπνευση από αυτά τα μαγικά δέντρα.

3

Έτσι εμπνευσμένος από την απόλυτη ομορφιά της ανθισμένης κερασιάς ο Teodosio Sectio Aurea δινει ζωή στα παλιά κομμάτια σιδήρου και «ζωγραφίζει» ένα έργο τέχνης την Akina (spring flower), χρησιμοποιώντας ως «μπογιά» την σκιά από τα κλαδιά, εντυπωσιακά ανθισμένα πέταλα και τον κορμό του δέντρου.

4

Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου (The Vitruvian Man)

5

Διάσημο σχέδιο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που φτιάχτηκε περίπου το 1490, το σχέδιο συχνά χρησιμοποιείται ως ένα υπονοούμενο σύμβολο της ουσιώδους συμμετρίας του ανθρώπινου σώματος, και κατά προέκταση του σύμπαντος ως σύνολο. Tο 2013 προς τιμήν του μεγάλου Δασκάλου ο Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί ένα αινιγματικό DNA πάζλ από 350 μεταλλικές μπίλιες και το ενώνει με τον δικό του τρόπο, ζωγραφίζοντας στον τοίχο με φως και σκιά…

6

«Η Δημιουργία του Αδάμ»

7 10 9 8

Η Τέχνη της Σκιάς. Έργο του Teodosio Sectio Aurea. Ας βάλουμε λίγη «μαγεία» στην ζωή μας πώς μια γλάστρα με 9 λευκούς κρίνους και 2 πεταλούδες μπορεί να μας ταξιδέψει στη Βερόνα, εκεί που ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης με την βοήθεια ενός φωτιστικού απ’ την γλάστρα εμφανίζεται η σκιά της Ιουλιέτας που αποχαιρετάει απ’ το παράθυρο τον αγαπημένο της.

DSC_0016

«Ο φύλακας του Δέντρου της Ζωής»

Μονόκερως – το παράξενα όμορφο, αγνό και μοναχικό ζώο που μας μαγεύει , όπως τότε, στα παιδικά μας χρόνια… ένα διαχρονικό και διαπολιτισμικό σύμβολο, ένα κάλεσμα για μια άλλη ζωή, μαγική, όμορφη, παραμυθένια μεγέθους δέντρου – 33 x 39, μεγέθους σκιάς – 100 x 114

DSC_0012

Κωδικοποιημένη σκιά του Βούδα κρυμμένη στο DNA. Η λέξη Βούδας σημαίνει ο «Αφυπνισμένος» ή «Φωτισμένος» ήταν ένας άνθρωπος που βρήκε το μονοπάτι που τον οδήγησε τελικά στη φώτισή του. Βούδας μπορεί να είναι ή να γίνει οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή κοινωνικής τάξης.

Giorgio de Chirico «Hector and Andromache»- shadow art… (size of metal framework: 21 x 47, size of shadow: 1.40 x 80)

DSC_0017

light & shadow art by Teodosio Sectio Aurea  «Jackson Pollock (Number 57)» (size of metal framework: 40 x 40 cm, size of shadow: 3 x 3,5 m )

ec3ojy3itcA

 

Φωτογραφία κεντρική: Handmade sheet metal face. Έργο τέχνης φτιαγμένο από λαμαρίνα 

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…