Πάει καιρός που μεγάλωσα αλλά ξέρω… ξέρω πως είναι πολλά τα πράγματα εκείνα που μου έλεγε η μαμά μου να κάνω και εγώ δεν την άκουγα… άκουγα όμως εκείνες τις εφτά λέξεις που κατάφερναν και περνούσαν από τις πτυχώσεις και τα κενά ανάμεσα στα τούβλα του κάθε τοίχου και όλως περιέργως έφταναν στο δωμάτιό μου ακόμα και αν είχα κλειδαμπαρώσει  όλες τις πόρτες… «Όταν θα γίνεις μάνα θα με καταλάβεις»..

Μάνα δεν έχω γίνει ακόμα, αλλά είναι πολλά εκείνα που έχω καταλάβει μεγαλώνοντας όσο και αν με εκνευρίζει το να έχει δίκιο. Καθώς λοιπόν πλησιάζει η Γιορτή της Μητέρας σκέφτηκα να αναφερθώ σε μερικά σημαντικά αξιώματα, γι’αυτό πάρτε μολύβι και χαρτί γιατί κάποια στιγμή (είναι θέμα χρόνου)θα βρεθείτε μπροστά τους:

1) Μην πίνεις κρύο νερό θα αρρωστήσεις: Πόσες είναι εκείνες οι φορές που γυρίσατε μαζί από τον γιατρό και άκουγες σε όλη τη διαδρομή πως σου τα λέγε και πως αν την είχες έστω και μία φορά ακούσει δεν θα είχες τώρα 39 πυρετό και ένα λαιμό κατακόκκινο? Εε…πόσες?? Και πόσο δίκιο είχε τελικά…

2) Άνοιξε και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς: Είναι τόση η αλήθεια που υπάρχει σε αυτή την πρόταση, που ούτε μπορώ να το φανταστώ καθώς αν δεν θέλεις να πεις ψέματα παραδέξου πως έστω και μία φορά έχεις βρεθεί μπροστά σε συζήτηση στην οποία αναφέρθηκαν βιβλία που ούτε καν ήξερες ότι υπάρχουν.

3) Μην τρως βλακείες όλη την ώρα: Έχεις σπαταλήσει τα καλύτερά σου χρόνια στα γυμναστήρια και έχεις δώσει ένα τσουβάλι λεφτά. Μπράβο! Να το χαίρεσαι, γιατί αν την είχες ακούσει θα ήσουν τώρα ένα πεντακιλάκι ελαφρύτερη.

4) Να καθαρίσεις το δωμάτιό σου έχεις και υποχρεώσεις σε αυτό το σπίτι: Νομίζω πως σε αυτό το σημείο έρχεται η ώρα που μηδενίζεις το κοντέρ και εύχεσαι να ήσουν ο Τζίμ Κάρεϊ και να κρατάς εκείνο το καταπληκτικό τηλεκοντρόλ και κάθε φορά που η πρόταση θα ξεκινάει με το «να κα…..» και θα τελειώνει με το «δω…ο» να πατάς το mute…Περνώντας όμως ο καιρός αρχίζεις να γίνεσαι αυτό που κορόιδευες καθώς ακόμα και η στραβωμένη γωνία στη μαξιλαροθήκη σου ανάβει όλα τα λαμπάκια..

5) Ήπιες γάλα;: Εδώ πια έχεις περάσει στο επίπεδο που πλέον αναρωτιέσαι μόνη σου «Μα καλά πόσο καιρό έχω να πιω γάλα;;;».

4

Είναι πολλά ακόμα τα αξιώματα που ίσως χρειαστεί να επανέρθουμε σε επόμενα posts, αλλά ένα είναι εκείνο που τα ξεπερνάει όλα.. Η αγάπη της μάνας προς το παιδί…η αγάπη που προσφέρει απλόχερα και που όλοι θεωρούμε δεδομένη…Η αγάπη του γονιού προς το παιδί είναι αλλιώτικη και δεν χάνει την έντασή της ούτε στιγμή…Υπάρχει σε όλα τα παραπάνω αξιώματα και σε άλλα τόσα …γιατί ο μόνος της σκοπός είναι το δικό σου καλό..

Και ποιος ξέρει… ίσως μια μέρα όταν θα γίνεις και εσύ μάνα, να την καταλάβεις!!

Αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες του κόσμου και ειδικά στη δική μου μαμά!

“Mάνα! Δε βρίσκεται λέξη καμία να ‘χει στον ήχο της τόση αρμονία” – Γεράσιμος Μαρκοράς

 

* Στη χώρα μας η Γιορτή της Μητέρας γιορτάστηκε για 1η φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, θέλοντας να συνδυάσει τη Γιορτή της Μητέρας με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου. Έτσι, κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί να γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου και είναι μια γιορτή με συμβολικό χαρακτήρα.

1

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!